Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping w okolicach Makarskiej

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 07.06.2005 10:13

Sama Makarska raczej odpada - ze wzgledu na gwar. Szukam malego, cichego, przytulnego, czystego campu w okolicy Makarskiej (powiedzmy do 20 km w obie strony), w jakiejs spokojnej miejscowosci.
Czy ktos podpowie?

Z gory dziekuje :papa:
admi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) admi » 09.06.2005 16:12

dzisiaj wrocilem z dalmacji i rowniez planowalem rozbic sie w makarskiej lub okolicy. niestety zrezygnowalem bo wybor byl niewielki i w sumie wyladowalem na camp w omisu ktorego zreszta ci nie polecam.
mozna rozwazyc dwa camp. w odl. 20 km od makarskiej (od strony polnocnej)
camp danijel w ruskamen - bylem tam chyba 4 lata temu- jest ciekawy
lub sirina (przed tunelem na magistali w dol. fajny ale zero cienia chyba ze ktos lubi sie smazyc
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 09.06.2005 17:47

Tam chyba ANiu nei znjadziesz małych kempingów choć te które są nie są ogromne ( znma chyba tylko jeden w tamtym rejnie 8000 miejsc - koszmar)
Może Dole - Zivogoste. Pisano sporo na jego temat.

Plaża:
Obrazek
petris
Cromaniak
tematpostu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.06.2005 18:04

:) "Sutikla" Podgora :)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 10.06.2005 10:56

Dziekuje za podpowiedzi:)

Oczywiscie biore pod uwage Zivogoste, ale myslalam, ze uda sie blizej...

A jesli chodzi o Podgore: to spory camp, wiem ze mozna na nim wynajac przyczepy, ale rozumiem, ze z namiotami tez mozna sie tam zatrzymac...? I czy to prawda, ze cmentarz blisko? Boje sie o wyobraznie mojego synka;)

Pozdrawiam
:lol:
TomaszFa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomaszFa » 18.06.2005 22:46

W Podgorze cmentarz jest, ale większy problem - jeśli sie jest z dziećmi to dyskoteka przy kempingu.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 20.06.2005 08:56

No to Raczej odpada... Dyskoteka w poblizu to nie dla nas...:(
Bardzo dziekuje za "ostrzezenie".

Pozdrawiam!
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 24.06.2005 13:52

No to poszukalam, poczytalam i w gre wchodza dwa miejsca: albo Danijel w Ruskamenie albo Dole - Zivogoste.
Chce potraktowac te miejsca jako baze wypadowa na Brac, oraz zobaczyc w okolicy Imotski, Omis i Cetine, wjechac na Sv Jure oraz zwiedzic muzeum muszli w Makarskiej, a potem na Hvar:) Ma to byc baza wypadowa, ale dobrze byloby, zeby byla przyjemna, z ladna plaza.

Mam jeszcze watpliwosci co do tych campow: pewnie pojade, zobacze i zdecyduje na miejscu.
Ale moze na forum jest ktos kto byl i widzial obydwa te miejsca i moglby opowiedziec, doradzic... albo nawet fotki podeslac...
Bylabym wdzieczna.

Cieplutko pozdrawiam :papa:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.06.2005 12:03

Myślę, że z kempingu Dole powinnaś być zadowolona, pomimo, że jest to kemp z tych większych. Pamiętaj tylko o tym, by rozbijać się bliżej wody a dalej od Jadrańskiej Magistrali. Warto poszwędać się po kempingu przez jakis czas, zanim wybierze się miejsce na rozbicie namiotu lub ustawienie przyczepy.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 27.06.2005 09:06

Dziekuje, Ally, bardzo liczylam na twoje podpowiedzi:) Rozumiem, ze w Ruskamenie nie bylas..? Ciekawi mnie zwlaszcza temat plaz w tych okolicach.
Moze jeszcze odezwie sie ktos , kto byl.

Pozdrawiam:)))

P.S. Zawsze najpierw szw´dam sie po campie, zeby znalezc to naj...naj...naj miejsce:) :papa:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.06.2005 09:48

Nie nie byłam.
Dodam jeszcze swoje "trzy grosze" odnoście Zivogoste i najbliższej okolicy.
Z tego co pamiętaj z zeszłorocznej podróży w tym rejonie powstało wiele nowych kampingów od czasu gdy ja gościłam na Dole. Sąto mniejsze i większe kempingi. Warto się im przyjrzeć zanim dotrzesz do samego Dole. Może akurat znajdziesz coś co bedzie Ci odpowiadało.
zapparena
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zapparena » 23.08.2005 09:20

TomaszFa napisał(a):W Podgorze cmentarz jest, ale większy problem - jeśli sie jest z dziećmi to dyskoteka przy kempingu.

Potwierdzam!
Cmentarz ukryty jest na wzgórzu ponad kempingiem, w lasku. Jest do niego wejście od strony campu, lecz zamknięte.
Disco to duży problem!!
Otwiera podwoje ok. godz 23-ciej i dudni prawie do rana. Ja mam twardy sen, zasnę "na kamieniu", ale tu nie przespałem ani 1 nocy spokojnie. Byliśmy rozbici tuż przy wejściu na plażę, na której ok. 50m dalej znajduje się to disco. Może dla rozbitych głębiej nie jest to tak uciążliwe.

Poza tym jednym, to muszę powiedzieć, że Podgora i jej atrakcje są godne polecenia. Plaża przy campie z łagownie opadającym wejściem jest chyba specjalnie wysypana żwirem, nie nadepniesz na jeżowca.

Obrazek

Są i można je wyławiać, ale głębiej.

Obrazek

Po prawej i lewej jest fragment plaży naturalnej, kamienistej. Tam w wodzie sporo żyjątek, fajnie popływać z maską. Uwaga jednak na ostre skały!

Obrazek
Obrazek

Na tej plaży dość często wieją wiatry i są małe fale. Starczy jednak przejść 150m za cypel z dyskoteką w stronę centrum i już morze jest spokojne a słońce praży mocniej.

W dzień "gorszej" pogody ;) warto wybrać się na spacer znakowanymi ścieżkami w góry. Ładne widoki na okolicę i miasteczko.

Obrazek

Są tam stare, opuszczone po trzęsieniu ziemi zabudowania pełne winogron, granatów czy fig, które można zbierać wprost z drzew.
Obrazek

Pozdrawiam!

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone