napisał(a) zapparena » 23.08.2005 09:20
TomaszFa napisał(a):W Podgorze cmentarz jest, ale większy problem - jeśli sie jest z dziećmi to dyskoteka przy kempingu.
Potwierdzam!
Cmentarz ukryty jest na wzgórzu ponad kempingiem, w lasku. Jest do niego wejście od strony campu, lecz zamknięte.
Disco to duży problem!!
Otwiera podwoje ok. godz 23-ciej i dudni prawie do rana. Ja mam twardy sen, zasnę "na kamieniu", ale tu nie przespałem ani 1 nocy spokojnie. Byliśmy rozbici tuż przy wejściu na plażę, na której ok. 50m dalej znajduje się to disco. Może dla rozbitych głębiej nie jest to tak uciążliwe.
Poza tym jednym, to muszę powiedzieć, że
Podgora i jej atrakcje są godne polecenia. Plaża przy campie z łagownie opadającym wejściem jest chyba specjalnie wysypana żwirem, nie nadepniesz na jeżowca.
Są i można je wyławiać, ale głębiej.
Po prawej i lewej jest fragment plaży naturalnej, kamienistej. Tam w wodzie sporo żyjątek, fajnie popływać z maską. Uwaga jednak na ostre skały!
Na tej plaży dość często wieją wiatry i są małe fale. Starczy jednak przejść 150m za cypel z dyskoteką w stronę centrum i już morze jest spokojne a słońce praży mocniej.
W dzień "gorszej" pogody
warto wybrać się na spacer znakowanymi ścieżkami w góry. Ładne widoki na okolicę i miasteczko.
Są tam stare, opuszczone po trzęsieniu ziemi zabudowania pełne winogron, granatów czy fig, które można zbierać wprost z drzew.
Pozdrawiam!