Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Village Medulin czy Vestar

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luska1973
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luska1973 » 24.07.2008 14:16

Poradźcie co wybrać jadąc z 3-latkami.
Vestar ze świetnymi łazienkami, plażą żwirkową z blue flag, basenami i małym placem zabaw czy
Medulin z gorszymi warunkami sanitarnymi, bez basenu, za to z piaszczystą plażą, fajnym placem zabaw i wesołym miasteczkiem za płotem.

Rok temu byliśmy na Rabie na małym przydomowym campie z czystymi aczkolwiek leciwymi sanitariatami i było super. Nie musimy mieć marmurowych kafli w łazience byle było czysto, a przy takiej ilości osób i na jednym i na drugim campie - to jednak bardziej cywilizowane są łazienki w Vestarze. Z drugiej strony ten piasek i babki w Medulini, no i to wesołe miasteczko - radość dla dzieci (ale i pustki w portfelu dla rodziców).
Wyjazd już za tydzień, a my się wciąż nie możemy zdecydować.
:roll:

jeśli możecie poradzić to z góry dziękuję

PS. Wszystkie informacje na temat tych campów z forum tego i innych przeczytałam, zdjęcia obejrzane, ceny porównywalne.
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 24.07.2008 15:07

Ja z moimi dziewczynkami (30, 3 i 6) wybieram się na Vestar. Nie byłem na tym kempingu i też się zastanawiam czy będzie OK. Decyzję o wyborze kempingu podjęliśmy na podstawie opinii na forum i ze strony http://e-camping.net/pl/camping/8.html.
Kempingi, o których piszesz, są tak blisko siebie, że jak jeden Ci się nie spodoba to możesz pojechać na drugi. My liczymy się z przeprowadzką. Jadąc na Istrię może się okazać, że ze względu np. na pogodę trzeba będzie pojechać kawałek dalej na południe nawet za Split.
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 24.07.2008 18:57

Nie znam się na kempingach :oops:,ale mimo tego,że ten w Medulinie chyba jest dosyć przyjemny radziłabybym wybrać Vestar.Byłam w tym roku w Medulinie w apartamencie i samym miasteczkiem nie byłam zachwycona,a już szczególnie tą piaszczystą plażą.Ten piach jest szarobury,woda bardzo mętna,a i tak na dnie są kamyki(ostre)i cała plaża jest brudna.Wesołe miasteczko bardzo hałaśliwe i więcej atrakcji dla starszych dzieci niz dla trzylatka.
Mój czterolatek po jednym dniu budowania zamków z piasku i zjeżdżania na zjeżdżalni(na kempie) chciał jechać na" naszą plażę kamyczkową"(na Kamenjak).Dla dorosłych(pływających) ta plaża też jest nieatrakcyjna-trzeba iść ze 200m,żeby zanurzyć się do pasa 8O więc żeby popływać trzeba sie mocno nachodzić :wink:
Będąc na twoim miejscu, dla malucha wybrałabym czystość,plażę zwirkową,baseny,a ten piasek,to naprawdę można odpuścić i nie żałować :papa:
luska1973
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luska1973 » 25.07.2008 07:23

mspalony napisał(a):Ja z moimi dziewczynkami (30, 3 i 6) wybieram się na Vestar. Nie byłem na tym kempingu i też się zastanawiam czy będzie OK. Decyzję o wyborze kempingu podjęliśmy na podstawie opinii na forum i ze strony http://e-camping.net/pl/camping/8.html.
Kempingi, o których piszesz, są tak blisko siebie, że jak jeden Ci się nie spodoba to możesz pojechać na drugi. My liczymy się z przeprowadzką. Jadąc na Istrię może się okazać, że ze względu np. na pogodę trzeba będzie pojechać kawałek dalej na południe nawet za Split.

Też zasugerowałam się tymi opiniami, bo poprzednio był w planach Park Umag - również opisywany w sieci w samych superlatywach, ale skutecznie odstraszył nas brak żwirowych zatoczek. Nie po to jedziemy do Chorwacji, żeby się dzieci kąpały w basenie. Owszem jak urozmaicenie pobytu - super sprawa, ale morze to jednak priorytet.

Długa płycizna, o której pisze Wikusia, to dla mnie osobiście super sprawa (przerobiona rok temu w Kamporze), bo nie trzeba mieć oczu wokół głowy zwłaszcza przy 2 dzieci. Mogą sobie wchodzić w morze jak daleko chcą (zakładam, ze zanim dojdą do głębszej wody to się wystraszą, ze nie widać mamy i wrócą), a ja nie mam duszy na ramieniu, ze się utopią. Mogłam sobie spokojnie siedzieć w namiociku plażowym (nie opalam się) i patrzyć na dzieci taplające się 10-20 m od brzegu w wodzie po kolana.
jeśli natomiast w tej płyciźnie są kamyki - to już gorzej :(

Pewnie pojedziemy w kierunku Vestaru i mam nadzieje, że będą miejsca i będzie ok. bo chyba nie będziemy mieli siły jechać dalej.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone