Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Tina we Vrsarze ktos byl?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
donia81
Globtroter
Camping Tina we Vrsarze ktos byl?

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia81 » 10.06.2014 07:38

Witam wszystkich Cromaniakow i licze na Wasza pomoc w wyborze campingu. W innych watkach prosilam o pomoc przy wyborze campingu w Istrii - a dokladniej ktora miejscowosc wybrac dla malych dzieci - 4 i 6 lat i dla psa. W koncu padlo albo Vrsar albo Rovinj i teraz mam nie lada dylemat bo w malym, prywantm campingu Tina we Vrsar za 156 euro moge miec wyposazona przyczepe(jest kuchenka), cena jest za wszystko - 4 osoby,pies, elektrycznosc, taksa,posciel .... Jedyne co mnie troche odstrasza, to taki sobie maly plac zabaw i plaza to wg wlascicielki takie plyty kamienne wiec nie wiem jak dla dzieci. Czy ktos byl we Vrsar, moze nawet na tym campingu? Sa tam mam nadzieje w okolicy tez inne plaze, bardziej przystepne? No i co z psem na plazy, rozne opinie slyszalam ....

Drugim wyborem jest camping, o ktorym duzo dobrego na froum czytalam - VESTAR. Tam niestety nie ma przyczepy - za najtansze pole namiotowe w cieniu (co dla nas b wazne!) z elektr zaplacimy 125,40 Euro. Oczywiscie nie musze mowic, ze camping jest o wiele wiekszy od "Tiny", ma super basen, lazienki dla dzieci, plaze dla psow, na miejscu pizzerie i grill, nie ma jezowcow, plaza w zatoczce, plytko, czysto.

Mam problem z wyborem bo tak tanio przyczepy nigdzie nie znajde ale z drugiej strony martwi mnie troche okolica, szukalam juz troche, niewiele znalazlam ;(

Znow w Vestar oferta bardzo kusi ale oznacza to dla nas pakowanie do auta dosc duzego namiotu (4 osoby), 4 materacy i wiecej rzeczy (nie bedzie takiego luksusu w namiocie jak krzeslo czy stolik:P). Auto niby mamy nie male - toyota verso, wersja na 7 osob (klapujemy dwa ostatnie miejsca i mamy duzy bagaznik, zmieszcza sie dwie duze torby i cos sie jeszcze poupycha) no ale dwojka dzieci i pies ...

Synek by chcial pod namiotem spac ale mysle, ze na przyczepe nie bedzie wybrzydzal :P

Poradzcie prosze! Lepiej taniej a miec przyczepe czy jednak sprobowac namiot ale slyszalam ze ten campin w rovinj drogi wiec jak codziennie mam tam jesc to troche moze drogo wyjsc :/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2014 10:10

Jeśli są miejsca, to może lepszy jest >>> http://www.camping-adriatic.com/sl/orsera-kamp-porec

Z kampu Tina na plażę jest 150 m i chyba ta plaża jest wspólna z kampem Orsera.

donia81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia81 » 10.06.2014 10:18

Dziekuje. Ja do porec nie chce wlasnie, tylko tak przelotem obejrzec :)
Wyczytalam na innym watku ze b fajnie we Vrsar jest, ladne plaze. Mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni. Rezerwuje u Tiny - jednak wyposazony karawan mnie przekonal :) Na namiot moze kiedy indziej, atrakcja dla dzieci bedzie na pewno :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2014 10:27

Orsera jest w Vrsar :lol: klikaj w linki i czytaj :wink:

donia81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia81 » 10.06.2014 10:38

Janusz Bajcer napisał(a):Orsera jest w Vrsar :lol: klikaj w linki i czytaj :wink:

Przepraszam, moj blad :P Bodajze ten camping tez bralam pod uwage ale widac cos musialo mi nie pasowac skoro juz do niego nie wracalam ;0
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2014 10:45

Tina też jest fajny (i trochą tańszy niż Orsera) tylko z opisu i położenia wynika, że dalej od morza, a bliżej drogi Porec - Vrsar.
donia81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia81 » 10.06.2014 10:46

zaryzykuje ;0 Szukam juz kilka dni i w koncu trzeba sie bylo zdecydowac, tym b ze bylo miejsce no i pies ok, nie placi sie. jakos bedzie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2014 10:49

donia81 napisał(a):zaryzykuje ;0 Szukam juz kilka dni i w koncu trzeba sie bylo zdecydowac, tym b ze bylo miejsce no i pies ok, nie placi sie. jakos bedzie :)

Będzie super :idea: :idea: i widzę, że we wrześniu cena całkiem znośna :lol:
Dużo mniejsza niż podajesz w pierwszym poście. :wink:
donia81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia81 » 10.06.2014 10:51

Wlasnie a ze my upalow nie lubimy (lipiec-sierpien) to wlasnie we wrzesniu sie wybieramy. W zeszlym roku bylismy koniec wrzesnia - poczatek pazdziernika pierwszy raz w Chorwacji, od razu na wyspie Hvar. Bylo super, jeden dzien rano troche deszcz padal, moze z dwie godziny a tak to 25 stopni i nawet sie wykapalismy we Vrboskiej Super plaza polecam :) Dobre jedzenie w Konobie chyba sovinj bylo - dobra pizza i spaghett z owocami morza - pycha, nie drogo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2014 10:55

donia81 napisał(a): Dobre jedzenie w Konobie chyba sovinj bylo - dobra pizza i spaghett z owocami morza - pycha, nie drogo.

Dobre jedzenie w Cro mam własne :wink: :lol:
Pizza na obiad i makaron z owocami morza nie dla mnie :roll:
Wolę makaron z gulaszem lub z białym serem :D
donia81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia81 » 07.03.2015 00:55

Witam po dluuuzszej przerwie. Chcialam dac znac, ze camping Tina byl bardzo fajny. Wlascicielka bardzo sympatyczna, do ostatniej prawie chwili czekala na potwierdzenie kiedy dokladnie bedziemy (plus minus jeden dzien), podala swoja komorke i powiedziala zebysmy po przekroczeniu granicy chorwackiej puscili jej sygnal zeby podjechala do campingu i otwarla nam brame (na noc camping jest zamykany).Mielismy srodkowa przyczepe, bardzo blisko do czystych sanitariatow. Do plazy bylo blisko, przechodzilo sie tylko przez camping Orsera, ktory jest rzut beretem od Tiny. Wlascicielka mowila, ze w sezonie na terenie jej campu jest mala restauracyjka gdzie mozna kupic sniadania i chyba obiady ale we wrzesniu niestety bylo zamkniete ale byla tak mila, ze poczestowala moje dzieci lodami :) Stolowalismy sie glownie sami bo mielismy kuchenke i wszelkie potrzebne rzeczy, konsum byl w okolicy choc dojscie do niego bylo dosc ukryte (na skroty). Jak chcielismy zjesc to kolo plazy byla restauracyjka, ceny do wytrzymania. Na piechotke mozna bylo dojsc do mariny skad odplywaly statki oferujace fish pikniki. Szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej bo na pewno taniej taka wycieczka do Rovinj ... My do Rovinj sami autem pojechalismy i plynelismy statkiem do Limskiego Kanalu i zwiedzalismy jaskinie piratow a na koncu kanalu zjedlismy w restauracji.Nastepnym razem tam zabierzemy sie na statek i koniecznie odwiedzimy kosciol w rovinj (sw. Eufrazja,ktorej cialo sie nie rozklada od wiekow). Z mariny sa tez wycieczki na tzw. safari delfinow (start okolo 6:00 rano), ktore podobno gwarantuje zobaczenie tych sympatycznych ssakow. W koncu na urlopie bylismy bez pieska (tata z nim zostal) ale nie jest to problem. Niestety pogoda nam splatala figla i mielismy tylko dwa dni slonce a reszte tygodniowego pobytu niemozliwie lalo ... rzeczy mokre, nie bylo gdzie wysuszyc .... Ratowalam sie suszarka do wlosow ale duzo nie dawalo. Za pobyt dokladnie 156 euro placilismy,mozna w euro jak kto woli ale na campingu orsera jest bankomat. Gdyby ktos chcial zorganizowana wycieczke w okolicy wykupic, to jest tam taka mozliwosc - rezerwat kornati pamietam, ze byl, Pula .... Camping Orsera mial zawsze jakichs ochroniarzy ale przechodzic mozna bylo bez problemu i isc spacerkiem w dol na plaze. Plaza faktycznie betonowa, takie plyty ale dzieciom sie podobalo, bylo w kilku miejscach zejscie schodkami do morza a najlepiej czas spedzaly moje pociechy w niebieskiem baseniku przy plazy. Jednak uwaga, wieczorami kolo 18 jest z niego usuwana woda! Idac wzdluz plazy spotyka sie rozne sklepiki z pamiatkami, place zabaw, restauracje. Ogolnie urlop zaliczamy do udanych mimo niesprzyjajacej aury ... Zwiedzilismy sobie Pule (amfiteatr po oberwaniu chmury i pyyyszna i olbrzymia pizza w bawialni dla dzieci niedaleko koloseum) i Porec. Polecam zaopatrzyc sie w tamtejszy specjal - trufle:) Tylko w tym rejonie mozna je kupic.

Tutaj link campingu z cenami na 2015 rok:http://www.campingtinavrsar.net/

Powrót do Kempingi