Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Strasko/Novalija Pag 2013

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KRZYSIEK&MAGDA
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRZYSIEK&MAGDA » 03.06.2015 13:32

cześć
pomóżcie policzyć koszty pobytu na kampingu strasko w okresie 0d 25 lipca ok 10-14 dni
trzy osoby dorosłe i dwulatek samochód namiot b.duży 7x3,5 m
z góry dziękuje za pomoc , ja nie mogę się połapać co z czym dodać w cenniku :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.06.2015 14:02

KRZYSIEK&MAGDA napisał(a):cześć
pomóżcie policzyć koszty pobytu na kampingu strasko w okresie 0d 25 lipca ok 10-14 dni
trzy osoby dorosłe i dwulatek samochód namiot b.duży 7x3,5 m
z góry dziękuje za pomoc , ja nie mogę się połapać co z czym dodać w cenniku :papa:

Na Strasko liczysz osoby dorosłe + parcela lub miejsce nieparcelowane (ceny są różne zależy od sektora), dziecko poniżej 7 lat gratis. Nie liczysz już dodatkowo auta i namiotu.

3 x 75,30 kun (9,90eu) = 225,90 kun (29,70 eu) doba za os. dorosłe, plus 3 x 7 kun/doba taxa klimatyczna, do tego dolicz cenę miejscówki- nie wiem jaką chcecie. Parcele są z wodą, elektryką i odpływem a nieparcelowane miejsce z samą elektryką. Zatem wylicz dalej samodzielnie.

Na tym kemp. obowiązują zniżki np. na kartę CCI w sezonie jest 5% za opłatę od osoby. Warunek otrzymania zniżki to płatność za pobyt gotówką kunami w kasie kempingu. :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2015 14:11

Ktoś mnie ubiegł :wink: ale podam w kunach

75.3 x 3 osoby = 225,90 kun
dziecko 2 lata = gratis
taksa klimatyczma = 7 x 3 osoby = 21.00 kun
parcela GOLD = 190 kun

Razem za dobę = 436,90 kun

Dodatkowo jednorazowo rejestracja 3 osoby x 7 = 21 kun.

Podałem cenę parceli GOLD, bo chyba w sezonie parcela w pierwszej linii od brzegu bez rezerwacji nieosiagalna.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.06.2015 14:15

dziecko takie małe chyba nie płaci taksy klimatycznej, bo większe połowę dorosłego - ale nie patrzyłam do cennika jak to jest uwzględnione ;)
KRZYSIEK&MAGDA
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRZYSIEK&MAGDA » 03.06.2015 16:54

dzięki za porady. wszystkie bardzo cenne , proszę mi podpowiedzieć o co chodzi z karta cci gdzie ja zdobyć w jaki sposób . żeby otrzymać zniżkę każdy musi mieć swoja kartę ? :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2015 17:06

http://www.pzmtravel.com.pl/karnet-cci.html

Nigdy z tego nie korzystałem na kempingach.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.06.2015 22:43

KRZYSIEK&MAGDA napisał(a):dzięki za porady. wszystkie bardzo cenne , proszę mi podpowiedzieć o co chodzi z karta cci gdzie ja zdobyć w jaki sposób . żeby otrzymać zniżkę każdy musi mieć swoja kartę ? :?

Karta jak Janusz podał, dostępna w PZM, prowadzą sprzedaż wysyłkową.
Dość dużo kempingów ją honoruje w Cro. Poza sezonem zniżki są nawet po 10%, w sezonie zazwyczaj 5.
Karta jest imienna ale obowiązuje dla grupy osób razem podróżujących. Zostawia się ją w recepcji kempingu zamiast dowodu lub paszportu, zwracają ją przy wymeldowaniu.
Na Strasko widzę tylko od osób jest rabat, na innych kempingach spotkaliśmy zniżkę od wszystkiego, poza prądem i klimatycznym. Warunek - płatność gotówką.
Policz czy Wam się opłaci kupować kartę. W Waszej konfiguracji przy 10 dobach to skórka za wyprawkę przy dłuższym pobycie się zwróci i jeszcze na coś zostanie.
Od tego sezonu na Strasko kompleks basenów.
shrekus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrekus » 08.06.2015 01:27

Witam,

Właśnie wróciłem ze Strasko... basenów na razie nie ma:(
Jako, że kampera, ani przyczepy nie posiadam, a na namiot jestem za wygodny to mieszkałem z rodzinką w domku (z vacansoleil)
Oczywiście camping polecam jak najbardziej i żałuję, że spędziłem tam tylko 7 nocy. Koszt domku (spokojnie na 5 osób) w terminie 30.05-6.06 to 1250zł + taksa klimatyczna (2 osoby dorosłe + dziecko 6 lat - niecałe 100kun za pobyt)
Jako, że przed sezonem to cały kamping opanowany przez niemieckich emerytów, więc cisza i spokój, aż dziw:)
W przyszłym roku wracam na min. 2 tyg.:)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.06.2015 18:41

shrekus napisał(a):Witam,
Właśnie wróciłem ze Strasko... basenów na razie nie ma:(

Ale prace trwają tak? na stronie się chwalą, że wraz z sezonem ruszą baseny. Czy po zaawansowaniu prac rzeczywiście się można tego spodziewać? :papa:
jedrekdo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrekdo » 12.06.2015 15:49

Właśnie tam dzwoniłem i powiedziano mi, że baseny otworzą w lipcu, w czerwcu nie zdążą. Szkoda, bo my jedziemy w przyszły weekend i chyba Strasko odpadnie.
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 15.06.2016 13:01

A ja w tym roku (28 lipca - 11 sierpnia) znowu wracam na Strasko. Ostatni raz byłem tam w 2013, a widzę na stronie i z opowiadań ludzi, że trochę się zmieniło. No i te baseny już chyba czynne. Dla moich dzieciaków to będzie raj, i to był właściwie główny argument za. Zrobiłem rezerwację już w styczniu i chyba dobrze, bo w tym roku spodziewają się bardzo dużego obłożenia.
Jakby ktoś z szanownych forumowiczów przebywał w tym czasie także na Strasko, to zapraszam na kawę. Parcela 1602 :)
tygrys_8
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys_8 » 19.06.2016 21:30

Witam,

Mam ogromną prośbę. Pomożecie mi obliczyć cenę za pobyt na Kempingu Strasko:
Termin od 18 lipca na 10 dni.
Jedziemy samochodem 2 dorosłych i 2 dzieci (9 i 4 lata) z własnym namiotem (jednym dużym) i chcemy się rozbić w miejscu nieparcelowanym - jedziemy w ciemno nie rezerwujemy wcześniej.

Proszę o informacje czy mając własny namiot i chcąc go rozbić w dowolnym wolnym miejscu nie będącym parcelą to cenę obliczam w następujący sposób: osoby+namiot+samochód+prąd? pogubiłam się w cenniku i nie wiem co powinnam wliczyć :?:

Będę bardzo wdzięczna za rady dotyczące lokalizacji namiotu.
- Po pierwsze czy jadąc w ciemno znajdę wolne miejsce nieparcelowane - czy w lipcu może być z tym problem? - samochodu nie muszę koniecznie zostawiać przy namiocie - tym bardziej że planujemy kilka wycieczek, a wszystkie rzeczy zmieszczą nam się do namiotu.
- Gdzie, w jakiej części kempingu najlepiej się rozbić aby mieć blisko do wszystkich dziecięcych rozrywek i niedaleko łazienek oraz oczywiście do plaży.
- Czy na kempingu są wieczorne animacje dla dzieci typu mini disko?

Bardzo proszę o wskazówki i jeżeli chodzi o pobyt z dziećmi.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2016 22:11

tygrys_8 napisał(a):Witam,

Jedziemy samochodem 2 dorosłych i 2 dzieci (9 i 4 lata) z własnym namiotem (jednym dużym) i chcemy się rozbić w miejscu nieparcelowanym - jedziemy w ciemno nie rezerwujemy wcześniej.

Proszę o informacje czy mając własny namiot i chcąc go rozbić w dowolnym wolnym miejscu nie będącym parcelą to cenę obliczam w następujący sposób: osoby+namiot+samochód+prąd? pogubiłam się w cenniku i nie wiem co powinnam wliczyć :?:

Witam.

Jedziecie w pełnym sezonie, więc:
osoba dorosła 9,90 euro x 2 x 10 nocy
dziecko 9 lat 4,60 euro x 1 x 10 nocy
dziecko 4 lata GRATIS
parcela 20,00 euro x 10 nocy
(w cenie parceli jest auto, namiot, prąd)
taksa klimatyczna 2 osoby x 7 kun x 10 nocy
(dzieci mają połowę stawki lub gratis)
jednokrotna opłata meldunkowa 7 kun od osoby

Animacje są >>> http://www.kampstrasko.com/hr/9/sport-i ... a-u-kampu/
tygrys_8
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys_8 » 19.06.2016 22:24

Janusz Bajcer napisał(a):
tygrys_8 napisał(a):Witam,

Witam.

Jedziecie w pełnym sezonie, więc:
osoba dorosła 9,90 euro x 2 x 10 nocy
dziecko 9 lat 4,60 euro x 1 x 10 nocy
dziecko 4 lata GRATIS
parcela 20,00 euro x 10 nocy
(w cenie parceli jest auto, namiot, prąd)
taksa klimatyczna 2 osoby x 7 kun x 10 nocy
(dzieci mają połowę stawki lub gratis)
jednokrotna opłata meldunkowa 7 kun od osoby

Animacje są >>> http://www.kampstrasko.com/hr/9/sport-i ... a-u-kampu/

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź :D , mam tylko jedno pytanie - tą opłatę za parcelę też muszę wliczyć nawet jeżeli chcemy rozbić się w miejscu nieparcelowanym i samochód nie stał by przy namiocie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2016 22:35

Tak - na części kempingów jest zawsze opłata za parcelę i w cenie jest samochód, namiot, prąd i tak jest na Strasko.

Są kempingi gdzie nie ma opłaty za parcelę, wtedy oddzielnie płaci się za namiot, samochód, prąd.
Zawsze płaci się za ilość osób i taksę klimatyczną.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi