napisał(a) zenek1984 » 11.08.2009 16:25
Właśnie wróciliśmy z Biogradu byliśmy po raz kolejny na Solinie . Warunki sanitarne na wysokim poziomie bez porównania z każdym jednym polem namiotowym w Polsce . Toalety myte kilka razy dziennie . Łazienek naliczyłem około 4 także można sobie wybrać swoją ulubioną :p. 3 pralki, specjalne pomieszczenie do prasowania itp . Sklep z pieczywem na terenie campu oraz mały market b blisko . Idealne miejsce dla leniwych ludzi którzy tak jak ja nie lubią robić więcej niż 300 kroków dziennie . Do morza z 2 Zony jest około 150 metrów
Sklep z pieczywem oraz market jest na terenie campu. Nie wspominając już o sklepikach z rakiją winem oraz owocami, które są dosłownie wszędzie. Camp soline jest idealnym miejscem w którym można wypocząć kilka dni przed dalszą podróżą w głąb Chorwacji lub spędzić kilkanaście dni wymarzonego urlopu. Polecam dla osób, które jada pierwszy raz ponieważ niema problemu z miejscem nawet w środku sezonu . Nie ma potrzeby nic rezerwować . Co do samej miejscowości to po prostu urywa banie
. Należy podkreślić że niema otwartego widoku na morze ( małe fale praktycznie brak) niezliczona ilość małych kameralnych knajpek z muzyką oraz pysznym jedzeniem . Centrum rozrywki jest bazen
często odbywają się tam jakieś imprezy okolicznościowe oraz rozgrywki w waterpolo.
Internet - w tym roku uruchomili siec wi fi która działa na całym polu ale niestety jest płatna . Z tego co pamiętam w zeszłym roku internet na recepcji był za darmo . Za jedną godzinę chcą 30 kun a za siedem dni 230 .
Oczywiście można to obejść
Jak przyjechaliśmy można było 10 min dziennie skorzystać za darmo na laptopie . Zaczeliśmy zmieniac mac adres i mogliśmy korzystać w nieskończonośc pod warunkiem zmiany adresu co 10 min. W ostatnie dni zmienili już na 5 min :p . Mam nadzieje że ten post pomoże komuś zaoszczędzić kilka zł na kanapke u mojego przyjaciela Nica w Sandwitch bar NICO w rynku. Proszę go pozdrowić od Zenka z Polski będzie wiedział o kogo chodzi .