Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Soline - Biograd ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 25.05.2013 10:08

No my też spędzaliśmy na kempingu jedynie poranki i wieczory, no i noce oczywiście.
I byliśmy po sezonie, chyba od 6.września dopiero.

Życzę udanych wakacji :D
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 25.05.2013 10:29

Witaj Anai!
Zupełnie nie przejmuj się opiniami innych, ponieważ jasno z nich wynika, że są na wskorś subiektywne: co znaczy fatalne położenie? Że namioty stoją w cieniu, że blisko do toalet? Fatalne położenie mają namioty Vacansoleil na kempingu Park Umag, gdzie stoją w pełnym słońcu, blisko ruchliwej ulicy. A tu? Spokój, cisza, pełen relaks, przyjemny cień i wyczuwalna bryza od morza z racji położenia na górce. Przed sezonem namioty są prawie puste i jest luz jak na rybach. Plaża? Będziesz zadowolona bo jest w miarę szeroka a przy bulwarze masz masę cienia. Na co tu narzekać? Że wiało? Czasami Bora przyjdzie a wtedy piździ wszędzie - jaki to minus dla kempingu? Brudna woda? Totalna bzdura - nawet w porcie nie widziałem tłustych plam tak charakterystycznych dla mazurskich marin. Namioty Vacansoleil są super wyposażone we wszystko, co niezbędne na kempingu oprócz pościeli. Wystarczy zwykłe prześcieradło i poduszka - żadnych kołder bo okaże się zbędnym balastem. Lepiej wziąść rower: super promenada do Biogradu.
Życzę udanych wakacji!
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 25.05.2013 12:04

JoannaG napisał(a):No my też spędzaliśmy na kempingu jedynie poranki i wieczory, no i noce oczywiście.I byliśmy po sezonie, chyba od 6.września dopiero.
Życzę udanych wakacji :D
My tym razem nieco przed - jeszcze tylko niecałe 3 tygodnie :D

josefoe napisał(a):...
Hej...
Przejmować się jakoś specjalnie nie przejmuję, bo...
- po pierwsze żeby coś ocenić, to trzeba to zobaczyć samemu,
- po drugie ilu ludzi tyle będzie opinii - co dla jednego będzie nie do przyjęcia inny zaakceptuje
a w najgorszym przypadku będzie w stanie znieść :smo:
Tak jak pisałam, chciałam się zorientować czego mniej/więcej się spodziewać :)
Jak się nam nie spodoba to będziemy robić więcej wycieczek a drugi raz po prostu tam nie pojedziemy...
i wsio :oczko_usmiech:
Camping jest już opłacony i zastanawiać się na ten moment nie ma nad czym
- jak wrócę nie omieszkam podzielić się swoją opinią (jak najbardziej subiektywną :mrgreen: )
z Wami na forumie... :lool:
Za życzenia obojgu Wam dziękuję - na pewno będą udane bo w Cro :mrgreen:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 25.05.2013 21:07

josefoe napisał(a):Witaj Anai!
Zupełnie nie przejmuj się opiniami innych, ponieważ jasno z nich wynika, że są na wskorś subiektywne: co znaczy fatalne położenie? Że namioty stoją w cieniu, że blisko do toalet? Fatalne położenie mają namioty Vacansoleil na kempingu Park Umag, gdzie stoją w pełnym słońcu, blisko ruchliwej ulicy. A tu? Spokój, cisza, pełen relaks, przyjemny cień i wyczuwalna bryza od morza z racji położenia na górce. Przed sezonem namioty są prawie puste i jest luz jak na rybach. Plaża? Będziesz zadowolona bo jest w miarę szeroka a przy bulwarze masz masę cienia. Na co tu narzekać? Że wiało? Czasami Bora przyjdzie a wtedy piździ wszędzie - jaki to minus dla kempingu? Brudna woda? Totalna bzdura - nawet w porcie nie widziałem tłustych plam tak charakterystycznych dla mazurskich marin. Namioty Vacansoleil są super wyposażone we wszystko, co niezbędne na kempingu oprócz pościeli. Wystarczy zwykłe prześcieradło i poduszka - żadnych kołder bo okaże się zbędnym balastem. Lepiej wziąść rower: super promenada do Biogradu.
Życzę udanych wakacji!

Oczywiście, że ocena jest subiektywna, chyba o takie chodzi, prawda? O własne odczucia, spostrzeżenia.
Na szczęście każdy woli coś innego, dzięki temu większość turystów woli zatłoczone plaże w miejsowościach turystycznych, dzięki czemu w zatoczkach położonych trochę dalej jest cisza i spokój :)

Fatalne położenie znaczy dwa namioty na jednej praceli, ale rozumiem, że są ludzi, którym to nie przeszkadza. Ja mam potrzebę większej intymości. I żałuję, że przed wyjazdem nie znalałam takich opini o tym kempingu, bo pewnie pojechałabym gdzie indziej. Albo przynajmniej wiedziałabym, czego się spodziewać.

A promenada do Biogradu w naszym odczuciu to kolejna masakra, ale też rozumiem, że są ludzie, którym spacerek czy przejażdżaka taką promenadą się podoba :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.06.2013 19:04

josefjoe, JoannaG a co polecilibyście do zobaczenia w okolicy?

W planach mam już na pewno Zadar, Nin, w drugą stronę Šibenik...
Może kasztel we Vranie, może okolice Benkovač i twierdza Kličevica - jeśli uda się nam ją znaleźć :roll:
Być może jednodniowy wypad na Pag, być może wycieczka dookoła Vrańskiego Jeziora
- choć nie chciałabym by skończyło się na tym, że motaliśmy się jakimiś polnymi drogami
a jedyne co zobaczyliśmy to sitowie 8O :mrgreen:
Pakoštane i Sv. Filip i Jakov - na spacerek piechotką...
Drage? Pirovač? Murter? Jest tam coś ciekawego do pozwiedzania?

Jak dostać się do punktu widokowego Kamenjak?
... a na wzgórze (górę) Čelinka?

mapa.jpg
Jak nazywają się zaznaczone zatoki i czy dotrę do nich bez większych problemów z campingu?

Nie bardzo mam też pomysł jak zaplanować czasowo wycieczki do mniejszych/bliższych miejscowości...
Może się niedajbuk okazać, że na każde z nich trzeba byłoby poświęcić pół albo nawet cały dzień
a tyle czasu to ja mieć nie będę... :roll:
Uff... to już za 10 dni 8O :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2013 23:09

Anai napisał(a):josefjoe, JoannaG a co polecilibyście do zobaczenia w okolicy?

To może ja polecę - na jeden dzień zaplanować wycieczkę statkiem na Kornati :idea:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.06.2013 00:46

Byłam w ubiegłym roku przy wieży w punkcie widokowym w pobliży Sv. Filip i Jakov, drogę opisał player07 tutaj:
lubin-sveti-filip-i-jakov-t27943-30.html
dalej jest też mapka.
Ładnie było też przy jedenastowiecznym kościele Sv. Roko jakieś 1,5 km od centrum Filipa-Jakova, można zresztą połączyć obie wycieczki.
Jadąc z Pagu można zerknąć na kanion przy ujściu rzeki Zrmanji, gdzie NRD-owcy kręcili filmy o Winetu :-) Gdzieś chyba między Jasenicami a Obrovacem jest zjazd oznaczony tabliczką "Parizevacka glavica" . Tam się dopiero wybieram. Na Zrmanji (ale wyżej) zresztą spływy pontonowe / kajakowe są.
Promem na Paszman z Biogradu też można, z Paszmanu na Ugljan mostem, powrót promem do Zadaru.
10 dni nie starczy...
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 05.06.2013 13:49

Janusz Bajcer napisał(a):To może ja polecę - na jeden dzień zaplanować wycieczkę statkiem na Kornati :idea:

Dziękuję - pomysł na pewno wart rozważenia :smo:

Mikromir napisał(a):Byłam w ubiegłym roku przy wieży w punkcie widokowym w pobliży Sv. Filip i Jakov, drogę opisał player07 tutaj:
lubin-sveti-filip-i-jakov-t27943-30.html
dalej jest też mapka.
Ładnie było też przy jedenastowiecznym kościele Sv. Roko jakieś 1,5 km od centrum Filipa-Jakova, można zresztą połączyć obie wycieczki.
Jadąc z Pagu można zerknąć na kanion przy ujściu rzeki Zrmanji, gdzie NRD-owcy kręcili filmy o Winetu :-) Gdzieś chyba między Jasenicami a Obrovacem jest zjazd oznaczony tabliczką "Parizevacka glavica" . Tam się dopiero wybieram. Na Zrmanji (ale wyżej) zresztą spływy pontonowe / kajakowe są.
Promem na Paszman z Biogradu też można, z Paszmanu na Ugljan mostem, powrót promem do Zadaru.
10 dni nie starczy...

Wielkie dzięki Mikromir jeśli czasu wystarczy chciałabym zajrzeć do Winetu - ŁoMatko! Jak ja się kiedyś zaczytywałam w tych wszystkich indiańskich przygodach 8O :mrgreen:

Pomysł ze spływem też ekstra - zwłaszcza, że co niektórym z nas chodziły już takie rzeczy po głowie... :oczko_usmiech:

A ten punkt widokowy, o którym piszesz to jest ten, o który pytałam, czy Kamenjak to jeszcze cuś innego?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.06.2013 14:05

Anai napisał(a):
jeśli czasu wystarczy chciałabym zajrzeć do Winetu - ŁoMatko! Jak ja się kiedyś zaczytywałam w tych wszystkich indiańskich przygodach 8O :mrgreen:

A ten punkt widokowy, o którym piszesz to jest ten, o który pytałam, czy Kamenjak to jeszcze cuś innego?

Jak lubisz Winetu, to może i do NP Paklenica zajrzysz? Też tam coś kręcili.
Ostatnio dzieckom puszczałam te enerdowskie filmy o Indianach, będą mieć atrakcje w Cro jak zobaczą znajome "północnoamerykańskie" widoki :lol:

Nie wiem jak się nazywa ten punkt widokowy, szczerze mówiąc. Wiem tylko, że nie odważyłam się wejść na tą wieżę. Straśnie wysoka była 8O :wink:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 05.06.2013 14:10

Mikromir napisał(a):Jak lubisz Winetu, to może i do NP Paklenica zajrzysz? Też tam coś kręcili.

Zaczynam obawiać się, że potrzebowałabym 3 razy więcej czasu niż mam :oczko_usmiech:

Mikromir napisał(a):Nie wiem jak się nazywa ten punkt widokowy, szczerze mówiąc. Wiem tylko, że nie odważyłam się wejść na tą wieżę. Straśnie wysoka była 8O :wink:

Ha! Ja na ogół też się boję, co nie przeszkadza mi wcale pchać się na te wszystkie wieże itp...
Robię w spodnie ze strachu, ale wleźć i tak wlezę :mrgreen:
To z mojej strony chyba taka forma autoterapii, choć nie jestem pewna czy mam lęk wysokości czy bardziej przestrzeni... :roll:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.06.2013 14:40

Anai napisał(a):choć nie jestem pewna czy mam lęk wysokości czy bardziej przestrzeni... :roll:

To trzymaj się nad Zrmanją, bo tam i przestrzenie i wysoko :wink: :D
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 05.06.2013 20:07

Na pewno kamping Soline i Biograd są dobrą bazą wypadową do zwiedzania północnej Dalmacji :)
My byliśmy w Zadarze i Ninie, w PN Paklenica, w Szybeniku i w PN Krka :) Plażować jeździliśmy do Pakostane, znleźliśmy tam sympatyczną zatoczkę :)

Wszystko opisałam w relacji, zapraszam :)

Pozdrawiam
Joanna :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.06.2013 01:34

JoannaG napisał(a):Na pewno kamping Soline i Biograd są dobrą bazą wypadową do zwiedzania północnej Dalmacji :)My byliśmy w Zadarze i Ninie, w PN Paklenica, w Szybeniku i w PN Krka :) Plażować jeździliśmy do Pakostane, znleźliśmy tam sympatyczną zatoczkę :)
Wszystko opisałam w relacji, zapraszam :)
Pozdrawiam
Joanna :)

Dziękuję... :smo:
Jeśli zdecydujemy się na rafting a coraz bardziej kusi 8O - odpuścimy pewnie parki...
Niestety coś za coś, wszystkiego nie damy rady zobaczyć, coś trzeba zostawić na next time :oczko_usmiech:
Zajrzałam do Twojej relacji i przypomniałam sobie, że już ją kiedyś czytałam - nie przeszkodziło mi to jednak przeczytać jej jeszcze raz :mrgreen:
Piękna górska Słowenia i istryjskie miasteczka...
Pozdrówki
Anai

P.S. Może Cię to rozbawi ale... jak wyglądają łóżka w namiotach Vacansoleila? :oczko_usmiech:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 06.06.2013 09:21

W większej sypialni, są cztery łóżka, dwa niższe, dwa wyższe. Obok jest mniejsza sypialnia z podwójnym łóżkiem.

Daj znać jak zobaczysz, bo chce skasować fotkę :)

Pozdrawiam
Joanna.
Ostatnio edytowano 11.06.2013 12:54 przez JoannaG, łącznie edytowano 1 raz
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 10.06.2013 22:21

JoannaG napisał(a):...

Wielkie dzięki, obejrzałam...
(możesz kasować :mrgreen: )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi