napisał(a) rosiol » 06.09.2010 18:34
PasyChrzanów napisał(a):Tak czytam wasze wypociny i tak się zastanawiam - Qr.... czy Wy byliście gdzieś na "prawdziwym kampie" czy to może wasz szczyt możliwości ? właśnie z tamtąd wróciłem - i tak - jak ktoś lubi słuchać dyskoteki do 5 rano - to polecam Soline. Jak ktoś lubi stać przed ubikacją w kolejce - to polecam Soline - to samo tyczy się prysznicy. Gdy lubimy jak pod naszą nieobecność ktoś grzebie po namiocie - to polecam Soline. Może bym tak nie pisał gdybym nie był na kampie we Włoszech, no ale cena jest 2 razy większa. A żeby nie być gołosłownym - na około 200 parceli był czynny "jeden pisuar" ! - III strefa.
Może i forma niewłaściwa, ale w zasadzie prawie pod wszystkim mogę się podpisać. No, w namiocie (chyba) nikt mi nie grzebał, poza tym święta racja. Wróciłem wczoraj, byłem w namiotach Vacansoleil.
Z Vacansoleil przez ostatnie kilka lat byłem na pięciu czterogwiazdkowych campingach w trzech krajach południowej Europy. W porównaniu z każdym z nich Soline nie zasługuje nawet na dwie i pół. Nigdy dotąd nie miałem problemów z ciepłą wodą - w Soline owszem woda bywała. Najlepiej było brać prysznic miedzy 13 a 17, wieczorem i późnym wieczorem ciepłej nie było prawie nigdy. Na jakieś 100-150 namiotów i parceli w trzeciej strefie przypadają cztery toalety i dwa pisuary, podobnie w żeńskiej części z tym, że oczywiście bez pisuarów. Żeby było sprawiedliwie pod koniec pobytu pisuary zostały zamknięte przez zakrycie foliowymi reklamówkami. W połowie tygodnia dwie kabiny, po jednej w m i ż zostały zamknięte na kłódkę i opatrzone napisem "private". Po interwencjach dowiedzieliśmy się że jedna z rodzin ma salmonellę i trzeba było tak zrobić.
Kolejki do toalet i kabin prysznicowych były codziennie, szczególnie u kobiet.
Mógłbym tak jeszcze długo, ale szkoda to nawet wspominać.
Wszystkim którzy tam jeszcze nie byli
stanowczo i zdecydowanie odradzam.
Jeśli Cromaniacy uważają że coś koloryzuję czy jestem uprzedzony to służę zdjęciami. Zrobić takie fotki jak w folderze, czy kilka postów wyżej to żaden problem. Ja mam trochę inne np z zapchaną, przelewającą się muszlą klozetową, albo kolejka kobiet przed toaletą.
Naprawdę nie chcę być niemiły, ale jeśli kogoś takie warunki zadowalaja i przyjeżdża w takie miejsce po raz kolejny, to chyba naprawdę nie widział, ani nie wyobraża sobie jak to powinno wyglądać i wygląda gdzie indziej.