Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Slanica

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yeti33
Odkrywca
Camping Slanica

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 27.06.2006 21:58

Dzisiaj znalazłam dane nt.camping Slanica na Murterze.. Czy ktoś moze mi go opisac?Czy jest duzo sanitariatow.Zaskakują mnie ceny na tym campie, dlaczego są takie niskie? Czyżby było coś nie tak?
A jak z dojazdem na Murter. Czy jest jakas oplata?Czy trzeba rezerwować miejsce .Jedziemy z przyczepą.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 28.06.2006 13:18

Byłyśmy tam rok temu na początku sierpnia. Nie wiem jakie ceny są w tym roku, (jakie były w zeszłym, to mam nadzieje dopisze wiolak3 - jak tu dotrze :D , bo ja nie pamiętam). Jeśli są drastycznie niższe :wink: , to może dlatego, że właśnie przed rokiem przeszła nad kempem trąba powietrzna (no tak to to wyglądało) i zniszczyła wiele namiotów i samochodów (drzewa waliły się ludziom na sprzęt). Obyło się bez ofiar, ale ranni chyba byli.
Te niskie ceny to może na zachętę - żeby w tym roku nie ominąć Slanicy...? Choc prawdę powiedziawszy, w tydzień po owej trąbie, było tam tak strasznie tłoczno, że nasz dwuosobowy namiocik ledwo pod jakąś oliwką wcisnęłyśmy.

Co do toalet, to mimo tego ogromnego zageszczenia ludności chyba są w trzech miejscach - tak po 6 zdaje się i po 2 prysznice (zimna woda, no ale kto w upale myśli o ciepłej :D ).

A poza tym, to niczego nam na kempie nie brakowało i na nic się nie skarżyłyśmy :lol:
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 28.06.2006 13:33

yeti33 napisał(a):Dzisiaj znalazłam dane nt.camping Slanica na Murterze.. Czy ktoś moze mi go opisac?Czy jest duzo sanitariatow.Zaskakują mnie ceny na tym campie, dlaczego są takie niskie? Czyżby było coś nie tak?
A jak z dojazdem na Murter. Czy jest jakas oplata?Czy trzeba rezerwować miejsce .Jedziemy z przyczepą.

Byłem z namiotem w 2001, 2002, 2003 roku No cóż, kamp średniej klasy, sanitariaty były (bo to przecież ostatnio widziałem 3 lata temu!) przeciętne, brak było ciepłej wody, gdy słonko przestawało grzać. Ja jednak byłem bardzo zadowolony. Zawsze był to czerwiec, więc tłoku nie było. Za to 1 lipca zjeżdżały się tłumy i właściciel kazał nawet przestawiać namioty (jeśli ktoś zajął np 3 miejsca + samochód). Za to najbliższa okolica mocno urokliwa!!! Miło wspominam wieczory na pobliskim wzniesieniu (15 min od namiotu) i te zachody słońca... Godzina czasu i jesteś na drugim wzniesieniu, gdzie Kotnaty jak na dłoni a obserwujesz je z fortyfikacji z czasów II wojny (bunkry, podziemne korytarze o dł kilkuset metrów) To wszystko na dziko ... długo możnaby pisać... ech!
Z postu wynika, ze jedziesz z przyczepą. W lipcu i sierpniu mogą być kłopoty z miejscem na przyczepę na tym campie. Polecam wziąć rower ... fajne asfaltowe dróżki prowadzą do centrum.
"czy jest jakaś opłata" ... chodzi pewnie o to, że Murter jest wyspą... 3 lata temu był most zwodzony na wyspę ... darmowy!
A ceny takie niskie? Zawsze był to tani camp.
Dojazd ... weź dokładną mapę, bo trzeba się trochę pokręcię i zwracać uwagę na strzałki : Slanica oraz hotel ...(nie pamiętam nazwy). Najlepiej, jak się zacznie miejscowość Murter odbić w lewo do góry. Przed hotelem skręt w lewo nad samą plażę i wąską drogą jakieś 500 m nad skarpą na camp Slanica.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 28.06.2006 14:06

Byłem na Slanicy w 2002 2003 i 2005, właśnie zaraz po trąbie. Nie wyglądało to wesoło. Na kempie od dawna nic się nie zmienia, łączne
z rura w morzu od drugiego sanitariatu. Jest też bardzo tłoczno. Gdyby nie "reajska" plaża chyba bym tam nie jeżdził mimo że kemping fajny, ja go lubię. I nie jest taki super tani. Podobne ceny płaciłem na wielu kempach a na kilku niższe.
Ja w każdym razie z powodu tłoku chyba na jakiś czas ominę Slanicę szerszym łukiem. W ubiegłym roku mimo załamania pogody nie mogliśmy znaleźć miejsca, dopiero pod tabliczką "co camping" ale to juz jest poza laskiem i do sanitariatów to była cała wyprawa (ze 300m)
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 29.06.2006 06:03

Troche mnie przestraszyliscie z ta trabą powietrzną.Ale w ogole to dzięki za informacje.
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 29.06.2006 06:24

yeti33 napisał(a):Troche mnie przestraszyliscie z ta trabą powietrzną.Ale w ogole to dzięki za informacje.

Hmmm, faktycznie Murter jakiś burzowy ...:)). Będąc ostatnio w 2003r z końcem czerwca też ze strony Kornatów nadeszła burza. Posypało o 8.30 rano gradzikiem... Zniszczeniu uległ namiot, wiatr wyniósł daleko w ląd parasole i luźne materace ... ale jakie wspomnienia! A dziecom do tej pory przypomina się chodzenie tylko w kąpielówkach po bryłkach lodu.
A tak swoją drogą - akurat takich zjawisk bym się nie obawiał, bo i tak nie możemy nad nimi zapanować ani ich zaplanować. A zdarzyć mogą się wszędzie - taki klimat
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 29.06.2006 12:18

yeti33 napisał(a):Troche mnie przestraszyliscie z ta trabą powietrzną.Ale w ogole to dzięki za informacje.

emtomek napisał(a):..... A tak swoją drogą - akurat takich zjawisk bym się nie obawiał, bo i tak nie możemy nad nimi zapanować ani ich zaplanować. A zdarzyć mogą się wszędzie - taki klimat

Witajcie !

Z tym że może to zdarzyć się wszędzie to prawda jednak w tej okolicy jest to zdecydowanie bardziej prawdopodobne !!!

W tej okolicy byłem 2 razy pod namiotem (Tisno) i raz na jachcie (Zadar i okolice).

Problem z silnymi wiatrami i trąbami wodnymi (miałem wątpliwą przyjemność oglądania jednej z nich z niewielkiej odległości) wynika z ukształtowania terenu - brzeg morza w niewielkiej odległości od gór.
Duża różnica temperatur powoduje gwałtowne zwiększenie siły wiatru -> warto o tym pamiętać rozbijając się na kampie.

W ciągu 2-3 godzin może dojść do gwałtownego załamania pogody i wtedy kiepsko zamocowany namiot odfruwa :(((

Pzdr
Tomek
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 29.06.2006 12:44

hmmmm, faktycznie każdorazowy pobyt na campie Slanica wiązał się z wietrzną pogodą. Żona się śmiała, że szum wiatru był silniejszy od szumu morza. A i chłodne prądy morskie bywały (może dlatego że był to czerwiec)

Powrót do Kempingi