camp SEGET jest OK !
napisał(a) Gajus.ems » 04.06.2005 10:28
Bardzo lubię ten camp, wg mnie jest fajnie położony z widokiem na wyspę CIOVO i mjsc TROGIR. Jest połozony niemalże nad samą wodą, z campu spokojnie można obserwować kąpiące się w morzu dzieciaki. Zaplecze sanitarne nie jest jakieś oszałamiajace, ale trzyma się standartów. Camp wyposażony jest w boxy lodókowe. Nie wiem czy w tym roku bedzie czynny sklep / w roku 2002 był, w 2003 już nie/. Do plusów zaliczyłbym bliskość TROGIRU ok 3 km, oraz fajną promenadkę nadmorską biegnącą od ciekawej wioski-portu SEGET do kompleksu wypoczynkowego MEDENA. Zaraz za tym kompleksem znajduje się piniowy las z drogą co campu VRANICA-BELVEDERE. Bardzo podoba mi się "klimat" osody portu-Seget, taka miniaturka Trogiru/kilkaset metrów od campu SEGET/ w której znajduje się pare uroczych knajpek. Sam camp nie jest połozony bezposrednio nad magistralą, prowadzi do niego zjazd z magistrali do mjsc. Seget. Jesli rozbijesz namiot bezposrednio przy ogrodzeniu to mogą przeszkadzać odgłosy licznych tu skuterów i motocykli. Z campu można odbyć ciekawą wycieczkę pieszą do mjsc. Seget Gorny do którego prowadzą liczne serpentyny, ale widoki są naprawdę wspaniałe, i oczywiście samego TROGIRU który jest jedną z pereł CRO. Woda moim zdanie też jest w porzadku, ale faktycznie jak to w zalewie nie równia się z wodą w południowej Dalmacji. Minus to sama plaża, a właściwie to jej brak, bo trudno nazwać plażą 1,5 metrową żwirkową przestrzeń pomiedzy promenadą a wodę. Znaczna część gości campu opala sie na betonowym pomoście znajdujacym sie na wprost bramki campu. Nie do końca zgadzam sie z JANUSZEM, że ten camp to "patelnia", napewno znaczna jego część, bo inna jest dobrze zadrzewiona. Osobna sprawa to znalezienie miejsca w tej zadrzewionej części. W odległości ok 1 km od campu jest kilka małych marketów. Osobiście w tym roku początkiem lipca chyba spędzę na tym campie tranzytowo ze 2 dni w drodze na południe, jako alternatywę do campu ADRIATIC w Primosten, który wg mnie ma same zalety tylko jedna istotną wadę tz. jest poprostu drogi / 3 osoby, parcela, opłata klimatyczna, lodówka to wydatek ok 33-34 euro/ Na południu CRO za pobyt na równie dobrze wyposażonych i super połozonych campach np RUDINE czy PRAPRATNO jest to wtdatek ok 10 euro mniejszy. Ale coż temat cen to bardzo indywidualna sprawa.
KRYSTEK- Jeśli potrzebujesz więcej informacji o campach SEGET, VRANICA -BELVEDERE czy też ROZACna CIOVO/ to zadzwoń do mnie na nr 8726 wew 263 mam na imię Mariusz.
GAJUS[/b]
Ostatnio edytowano 04.06.2005 13:28 przez
Gajus.ems, łącznie edytowano 1 raz