Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Seget k. Trogiru.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.04.2005 06:19

Czy ktoś był na tym campingu ? W archiwum znalazłem chyba jeden w miarę konkretny post . W związku z tym poszukuję konkretów na temat tego campingu tj. lokalizacja, dojście do Trogiru, warunki sanitarne, możliwość podłączenia do prądu, plaża i wszelkie inne przydatne sprawy.
Ps. Oczywiście stronę www campingu widziałem i chodzi mi o opinie osób, które były i widziały.
PZDR
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 30.05.2005 17:42

Naprawdę nikt tam nie był?
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 30.05.2005 20:38

Hej Krystek. Jak będziesz miał jakieś wiadomości o tym campie to daj znać. My tez zaczynamy poszukiwania odpowiedniego miejsca na wypoczynek. Pozdrowienia
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 31.05.2005 06:33

Cześć Mitam! No powoli trzeba sprecyzować plany, do urlopu jeszcze 1,5 miesiąca. Planuję wyjazd w okolice Trogiru. Jest tam kilka dużych kampów: Rozac na Ciovo, Vranjica Belvedere.
Na temat Camp Seget znalazłem tylko jakieś śladowe info w archiwum. Kamp ma swoją stronę http://www.kamp-seget.hr/. No, ale przydzadzą się info od bywalców.
Btw, daj znać Mitam kiedy i dokąd się wybierasz.
Pzdr
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 31.05.2005 14:44

Szczerze powiem że nie mam jeszcze sprecyzowanych planów gdzie jechać. Myślę o wyspach Cres Pag albo Rab. Szukam zalesionego kampu obowiązkowo przy samym morzu i z lodówkami. Planuję wyjechać około 10.08.2005roku ale to wszystko zależy od szefostwa bo mam urlop w drugiej połowie sierpnia ( a wiesz jak to w firmie )
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 31.05.2005 16:33

mitam napisał(a):Szczerze powiem że nie mam jeszcze sprecyzowanych planów gdzie jechać. Myślę o wyspach Cres Pag albo Rab. Szukam zalesionego kampu obowiązkowo przy samym morzu i z lodówkami. Planuję wyjechać około 10.08.2005roku ale to wszystko zależy od szefostwa bo mam urlop w drugiej połowie sierpnia ( a wiesz jak to w firmie )

Wyspy też brałem pod uwagę i znalazłem m.in.http://www.kre-do.hr/hr/index.html; wygląda całkiem nieźle (mały, nad samym morzem, tylko nie wiem, czy są lodówki) i jakoś nie pamiętam, żeby na forum ludziska wspominali o nim, co może być jego dużą zaletą :wink: .

Pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2005 17:38

krystek napisał(a):Cześć Mitam! No powoli trzeba sprecyzować plany, do urlopu jeszcze 1,5 miesiąca. Planuję wyjazd w okolice Trogiru. Jest tam kilka dużych kampów: Rozac na Ciovo, Vranjica Belvedere.
Na temat Camp Seget znalazłem tylko jakieś śladowe info w archiwum. Kamp ma swoją stronę http://www.kamp-seget.hr/. No, ale przydzadzą się info od bywalców.
Btw, daj znać Mitam kiedy i dokąd się wybierasz.
Pzdr

Jeśli planujesz okolice Trogiru, to polecam kamping w Primosten:
http://www.camp-adriatic.hr/index.html
Primosten to piękne miasteczko tuż obok (można dojść pieszo)
do Trogiru też blisko, można też skoczyć do Splitu.
Sam kamping w całości zacieniony, porządnie wyposażony w
sanitariaty (czysto), przyłącza do prądu gęsto-wystarczy 20-30 kabla,
są lodówki, plaża z bryzą od morza, bo jest nad "otwartym morzem".
(lodówki to w cennikach kampingów-hladnjak)
Notomiast kamp Seget nie ciekawy, wprawdzie nie byłem, ale
widziałem go jadąc z Primosten do Trogiru-raczej "patelnia" i plaża
na wprost portu Trogiru (a więc woda też nie ciekawa)
pozdrawiam
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 31.05.2005 18:10

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli planujesz okolice Trogiru, to polecam kamping w Primosten:http://www.camp-adriatic.hr/index.html
Primosten to piękne miasteczko tuż obok (można dojść pieszo)
do Trogiru też blisko, można też skoczyć do Splitu.
Sam kamping w całości zacieniony, porządnie wyposażony w
sanitariaty (czysto), przyłącza do prądu gęsto-wystarczy 20-30 kabla,
są lodówki, plaża z bryzą od morza, bo jest nad "otwartym morzem".
(lodówki to w cennikach kampingów-hladnjak)
Notomiast kamp Seget nie ciekawy, wprawdzie nie byłem, ale
widziałem go jadąc z Primosten do Trogiru-raczej "patelnia" i plaża
na wprost portu Trogiru (a więc woda też nie ciekawa)
pozdrawiam

Dzięki za dość istotną info o kamp Seget.To zmienia postać rzeczy. Natomiast Adriatic położony jest trochę za daleko od Primosten, aby co wieczór odwiedzać miasteczko "per pedes", a autkiem nie będzie mi się chciało. Właśnie zależy mi na znalezieniu "przyjaznego" kampu w pobliżu większego miasteczka. Na totalnym "zadupiu" tj. w Sv. Petarn/m koło Sukosanu byłem w ubr. i to wystarczy.
No więc szukam dalej ...A może wspomniany kamp Vranjica Belvedere ?
Pzdr.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2005 19:11

Poniżej masz dwie strony o tym kampie
http://www.vranjica-belvedere.hr/index2.htm
http://autonaprodej.cz/chorvatsko/ram-fotogalerie.html
Ten kamp to też "patelnia" :cry: i w zatoce trogirskiej (woda :cry: )
Z tego kampu doTrogiru pieszo jeszcze dalej niż
z Adriatyku do Primosten :wink:
:papa:
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 01.06.2005 16:50

Janusz Bajcer napisał(a):Poniżej masz dwie strony o tym kampie
http://www.vranjica-belvedere.hr/index2.htm
http://autonaprodej.cz/chorvatsko/ram-fotogalerie.html
Ten kamp to też "patelnia" :cry: i w zatoce trogirskiej (woda :cry: )
Z tego kampu doTrogiru pieszo jeszcze dalej niż
z Adriatyku do Primosten :wink:
:papa:

Dzięki za info, Adriatic też wezmę pod uwagę. A co do "jakości" wody w rejonie Trogiru, to chyba nie jest źle, skoro plaża w rejonie ośrodka Medena ma oznaczenie organizacjiBlue Flag, a to bardzo się liczy.
Pzdr
Gajus.ems
Cromaniak
camp SEGET jest OK !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 04.06.2005 10:28

Bardzo lubię ten camp, wg mnie jest fajnie położony z widokiem na wyspę CIOVO i mjsc TROGIR. Jest połozony niemalże nad samą wodą, z campu spokojnie można obserwować kąpiące się w morzu dzieciaki. Zaplecze sanitarne nie jest jakieś oszałamiajace, ale trzyma się standartów. Camp wyposażony jest w boxy lodókowe. Nie wiem czy w tym roku bedzie czynny sklep / w roku 2002 był, w 2003 już nie/. Do plusów zaliczyłbym bliskość TROGIRU ok 3 km, oraz fajną promenadkę nadmorską biegnącą od ciekawej wioski-portu SEGET do kompleksu wypoczynkowego MEDENA. Zaraz za tym kompleksem znajduje się piniowy las z drogą co campu VRANICA-BELVEDERE. Bardzo podoba mi się "klimat" osody portu-Seget, taka miniaturka Trogiru/kilkaset metrów od campu SEGET/ w której znajduje się pare uroczych knajpek. Sam camp nie jest połozony bezposrednio nad magistralą, prowadzi do niego zjazd z magistrali do mjsc. Seget. Jesli rozbijesz namiot bezposrednio przy ogrodzeniu to mogą przeszkadzać odgłosy licznych tu skuterów i motocykli. Z campu można odbyć ciekawą wycieczkę pieszą do mjsc. Seget Gorny do którego prowadzą liczne serpentyny, ale widoki są naprawdę wspaniałe, i oczywiście samego TROGIRU który jest jedną z pereł CRO. Woda moim zdanie też jest w porzadku, ale faktycznie jak to w zalewie nie równia się z wodą w południowej Dalmacji. Minus to sama plaża, a właściwie to jej brak, bo trudno nazwać plażą 1,5 metrową żwirkową przestrzeń pomiedzy promenadą a wodę. Znaczna część gości campu opala sie na betonowym pomoście znajdujacym sie na wprost bramki campu. Nie do końca zgadzam sie z JANUSZEM, że ten camp to "patelnia", napewno znaczna jego część, bo inna jest dobrze zadrzewiona. Osobna sprawa to znalezienie miejsca w tej zadrzewionej części. W odległości ok 1 km od campu jest kilka małych marketów. Osobiście w tym roku początkiem lipca chyba spędzę na tym campie tranzytowo ze 2 dni w drodze na południe, jako alternatywę do campu ADRIATIC w Primosten, który wg mnie ma same zalety tylko jedna istotną wadę tz. jest poprostu drogi / 3 osoby, parcela, opłata klimatyczna, lodówka to wydatek ok 33-34 euro/ Na południu CRO za pobyt na równie dobrze wyposażonych i super połozonych campach np RUDINE czy PRAPRATNO jest to wtdatek ok 10 euro mniejszy. Ale coż temat cen to bardzo indywidualna sprawa.
KRYSTEK- Jeśli potrzebujesz więcej informacji o campach SEGET, VRANICA -BELVEDERE czy też ROZACna CIOVO/ to zadzwoń do mnie na nr 8726 wew 263 mam na imię Mariusz.
GAJUS[/b]
Ostatnio edytowano 04.06.2005 13:28 przez Gajus.ems, łącznie edytowano 1 raz
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 04.06.2005 10:55

hej Gajus
też jestem zaintereswany i bede dzwonił w poniedziałek
Pozdrwoienie dla firmowców.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 04.06.2005 18:26

Gajus.ems dzięki bardzo za wyczerpującą informację i namiary. Z pewnością "dryndnę".
Pzdr

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone