Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 24.08.2008 20:18

Wróciłem - niestety już żałuję! Pozdrowionka- dla Pawła i Kasi - rakija była świetna (zerwany film) i dla Roberta i Anety (niezły browarek) i dla Ewy i Witka (mniamniuśne winko od Dziadka Piero )
resztę opiszę później - najpierw muszę ochłonąć i przywyknąć do panujących mrozów !
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 26.08.2008 13:51

Jacek L napisał(a):rakija była świetna (zerwany film)

taa, potwierdzam i również pozdrawiamy ;)

Obrazek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.08.2008 19:39

Paweł i Kasia napisał(a):
Jacek L napisał(a):rakija była świetna (zerwany film)

taa, potwierdzam i również pozdrawiamy ;)

Obrazek

Nie dziwota, skoro kubków dużo na stole. Współczuje uczestnikom drugiego dnia po imprezie :?
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 29.08.2008 07:46

A ja troche współczuję sąsiadom ze śląska i zarazem pozdrawiam.
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 30.08.2008 08:36

Byłem na tym campie po 20 sierpnia. Tak jak wjechałem tak szybko się zwinąłem . Camp przepełniony wolne miejsca zarezerwowane kartką z terminem kilka dni w wstecz. Wolne miejsca nie za ciekawe. Podłoże pyliste.Łazienki i toalety OK.Same dojscie do morza to nieporozumienie. Stromo i daleko. Ogólnie nie podobał mi się. Za Dubrownikiem znalazłem lepszy. Warto :D było przejechac te 40 kilometrów dalej.Opiszę go w mojej relacji z podrózy.
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 04.09.2008 09:10

j_w napisał(a):Byłem na tym campie po 20 sierpnia. Tak jak wjechałem tak szybko się zwinąłem . Camp przepełniony wolne miejsca zarezerwowane kartką z terminem kilka dni w wstecz. Wolne miejsca nie za ciekawe. Podłoże pyliste.Łazienki i toalety OK.Same dojscie do morza to nieporozumienie. Stromo i daleko. Ogólnie nie podobał mi się. Za Dubrownikiem znalazłem lepszy. Warto :D było przejechac te 40 kilometrów dalej.Opiszę go w mojej relacji z podrózy.

Jeden lubi ogórki,drugi ogrodnika córki. :papa: :hut:
adik1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adik1 » 06.09.2008 08:06

Kemp bardzo fajny, cisza spokój nie ma głośnych imprez i ogólnie jest fajnie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.09.2008 09:12

Jacek L napisał(a):Wróciłem - niestety już żałuję! Pozdrowionka- dla Pawła i Kasi - rakija była świetna (zerwany film) i dla Roberta i Anety (niezły browarek) i dla Ewy i Witka (mniamniuśne winko od Dziadka Piero )
resztę opiszę później - najpierw muszę ochłonąć i przywyknąć do panujących mrozów !

Na avatorku widać, że kolega nieżle "smoli" na yachcie. Buja chyba i to nie tylko na łódce. Grunt to zdrowie. :D
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 08.09.2008 16:52

darek1 napisał(a):Na avatorku widać, że kolega nieżle "smoli" na yachcie. Buja chyba i to nie tylko na łódce. Grunt to zdrowie. :D

Dochodzę do wniosku że bez Ciebie byłoby na tym forum smutno :D
A pewnie że "smoliłem" dobrą rakiję ,winko od dziadka Piero i browarek - w końcu pojechałem nie na pogrzeb !

i bujało na yachcie i bujało na mojej łódce, na kampie też bujało :D :D :D

za to w dobrym towarzystwie !!!

Obrazek

Obrazek
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 26.09.2008 12:33

j_w napisał(a):Byłem na tym campie po 20 sierpnia. Tak jak wjechałem tak szybko się zwinąłem . Camp przepełniony wolne miejsca zarezerwowane kartką z terminem kilka dni w wstecz. Wolne miejsca nie za ciekawe. Podłoże pyliste.Łazienki i toalety OK.Same dojscie do morza to nieporozumienie. Stromo i daleko. Ogólnie nie podobał mi się. Za Dubrownikiem znalazłem lepszy. Warto :D było przejechac te 40 kilometrów dalej.Opiszę go w mojej relacji z podrózy.

Ja byłem na początku lipca. Miejsc było jeszcze dużo do wyboru. Oczywiście w miarę upływu czasu biwakowiczów przybywało, ale w końcu nie ma co się dziwić. Jak w pełni sezonu na campie są pustki to mi się od razu kontrolka włącza i zaczynam się zastanawiać jaki jest tego powód. Powrót z plaży rzeczywiście bywa męczący (szczególnie po pizzy >i nie tylko< w hawaii) :wink:, ale za to plaża urocza. No i cisza i spokój. Jak ktoś chce odpocząć miejsce godne polecenia. A jak ktoś szuka rozrywki, barów, dyskotek, imprez do rana itd. itp. ... cóż, są inne miejsca. Wtedy się np. do Pakostane jedzie :)
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 03.09.2009 18:35

Wybaczcie, ale nie mam siły przebrnąć przez 49 stron, ale wątek właściwy, więc może jakaś dobra dusza mi odpowie:
Jak jest z wolnymi miejscami w drugiej połowie września? Czytałam dużo dobrego o tym campie i się zastanawiam czy możemy tam jechać bez rezerwacji? Specyfika wyjazdu sprawia, że ciężko mi określić co do dnia przyjazd i tymteż zarezerwować.
A druga sprawa: łatwo tam dotrzeć bez auta?
becia_beata
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia_beata » 03.09.2009 19:38

Byliśmy w tym roku w Orasacu Pod maslinom w czerwcu-koniec m-ca i było dużo fajnych miejsc do wyboru. Natomiast w zeszłym roku byliśmy na przełomie lipca i sierpnia i było ciężko z miejscami .Także wydaje mi się,że tak jak w czerwcu przed sezonem jest mniej ludzi ,tak samo powinno być we wrześniu.
Ale bez samochodu to nie wiem jak sobie dacie radę.
Chociaż jakiś przystanek autobusowy przy campie jest, ale nie wiem jak kursują? :?: :)
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 03.09.2009 19:52

Ogólnie chcemy zjechać część Dalmacji bez samochodu - nie wiem jak nam się uda ;P Szczególnie, że widziałam ceny autobusów - zwalają z nóg :( Liczę na życzliwość kierowców - będziemy próbować autostopowania. Na szczęście część wyprawy między wyspami - tu ratują nas promy :)
A czytałam sporo o tym campingu, brzmi bardzo zachęcająco, jest tani i blisko Dubrownika (!) A mógłby ktoś napisać jak jest dokładnie (w praktyce) położony? Ile km od głównej drogi? Ile km od samego miasteczka?
becia_beata
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia_beata » 03.09.2009 20:01

Pod Maslinom jest faktycznie fajnie i tanio.Camping jest położony przy samej drodze do Dubrownika ,przed 12 km
A sam Orasac to małe miasteczko z jednym sklepem, ale bardzo przyjemne ,spokojne miejsce
becia_beata
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia_beata » 03.09.2009 20:09

[img][img]http://img245.imageshack.us/img245/1269/wakacje2009chorwacja168.th.jpg[/img][/img

Dołączam widok z Orasaca ,z daleka widąć Dubrownik
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi