Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tadekraus
Podróżnik
wi fi

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 14.07.2008 09:23

Armin napisał(a):Witam!
Ja z rodzinką przyjeżdżam 21 lipca ;-) Liczę na dobre, polskie towarzystwo. Camping mamy już zarezerwowany na 6 osób. Dwoje młodzieży, a reszta dorośli ;]
Czy jest na tym kempingu jakiś darmowy dostęp do WiFi?

Witam właśnie wruciłem od z orasacza w sobotę po dwutygodniowym byczeniu .
Na finałach euro bożo wyjął telewizor na zewnątrz , a jeżeli chodzi o neta to ma na zewnątrz wystawiony komputer i wywieszoną kartkę z ceną chyba 20 kun za godzinę ale kumplowi Bożo podał hasło i przez wifi połączył się z własnego laptopa , niestety w dalszych zakątkach kempu niedziałał tylko blisko recepcji :-( brak zasięgu
Trasa 86 przez Węgry z Orasacza do chorzowa przepisowo 17 godzin , super droga bez żadnych przeszkód .
do tych co pierwszy raz kuchenki elektryczne można wziąśc i używać do woli jak ktoś płaci z prąd
lodówki i gwa grille gratis można korzystać . grill elektr. po użyciu umyć
Uwaga: przed wyjazdem naliczyłem u Boża 9 samochodów z różnych części polski ...oblężenie polaków , paru francuzów , włochów, słoweńcy austryjacy
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 16.07.2008 02:05

tadekraus gdybys mogl to napsiz do mnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl jestem z Bytomia i mam pytanie do ciebie ale to nie zwiazane za bardzo z tematem. Pozdro
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 16.07.2008 19:03

Bozo potwierdził rezerwacje, wszystko już zakupione i spakowane, jeszcze tylko odebrać samochód i w sobotę ruszamy, w niedziele po południu jesteśmy na miejscu. Pozdrav
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 17.07.2008 06:32

Paweł i Kasia napisał(a):Bozo potwierdził rezerwacje, wszystko już zakupione i spakowane, jeszcze tylko odebrać samochód i w sobotę ruszamy, w niedziele po południu jesteśmy na miejscu. Pozdrav

Uwaga Bośnia i chercegowina i Czarnogóra trzeba mieć zieloną kartę , ja niemiałem ale czasem kontrolują na krótkim odcinku w Bośni
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 17.07.2008 12:48

tadekraus napisał(a):Uwaga Bośnia i chercegowina i Czarnogóra trzeba mieć zieloną kartę , ja niemiałem ale czasem kontrolują na krótkim odcinku w Bośni

fakt trzeba mieć, właśnie sie po nią wybieram
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 17.07.2008 17:17

Paweł i Kasia napisał(a):
tadekraus napisał(a):Uwaga Bośnia i chercegowina i Czarnogóra trzeba mieć zieloną kartę , ja niemiałem ale czasem kontrolują na krótkim odcinku w Bośni

fakt trzeba mieć, właśnie sie po nią wybieram

Zielona jest bezpłatnie - więc warto wziąć - chodźby dla świętego spokoju - po co tyle krzyku ?

Ps. widzimy się ok 28 w Oraszacu - Pozdrawiam !!!
ps2 i ta rakija .... :D
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 24.07.2008 07:11

Jacek L napisał(a):Ps. widzimy się ok 28 w Oraszacu

Jak zapytasz Boza o Pawła i jego harem to juž mnie znalazłeš.

Na razie jest kiepska pogoda, zimnawo, nie ma słonca i troche wieje. Za kilka dni ma sie poprawič. Pozdrawiamy.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 25.07.2008 18:39

Paweł i Kasia napisał(a):Jak zapytasz Boza o Pawła i jego harem to juž mnie znalazłeš.

Na razie jest kiepska pogoda, zimnawo, nie ma słonca i troche wieje. Za kilka dni ma sie poprawič. Pozdrawiamy.

właśnie wyjeżdżamy :D mam nadzieję że pogoda będzie ok - na pewno się spotkamy .... do zobaczyska :D
Armin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Armin » 06.08.2008 18:25

Było bardzo ciepło, plaża nawet nam się podobała(oczywiście chodziliśmy na nogach:) ), kamping czysty, woda cały czas ciepła(no z jedną drobną awarią(?)), miękkie podłoże, więc łatwo wbić szpilki(gdzie indziej w HR trafialiśmy na same kamienie), obsługa miła.
No i jest tam aż za dużo polaków, którzy głównie chleją i hałasują(echh). No i te nieszczęsne tunele, dobrze, że w 2009 będzie już dobrze.

Ogólnie całkiem miło, ale za rok jedziemy już w inne miejsce ;)
matt77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matt77 » 06.08.2008 21:04

Armin napisał(a):...No i jest tam aż za dużo polaków, którzy głównie chleją i hałasują(echh).

to prawda, że jest nas tam sporo. myślę, że niniejsze forum jest dla tego kempingu najlepszą reklamą.

co do niewłaściwego zachowania się naszych rodaków, to proponuję nieco spuścić z tonu. jak pojedziesz na kamp, gdzie królują węgrzy (np. w okolicach Senj i Sv. Juraj) usłyszysz i węgierskiego rapa i ich krzyki, a nawet zobaczysz paru madziarów torsjujących gdzieś na boku... i chyba po zachowaniach kilku osób nie wyrobisz sobie zdania co do kilkumilionowego narodu???? to samo można powiedzieć o niemcach, czy czechach

jeżdżę trochę po europejskich kempingach i napatrzyłem się na żenady różnej proweniencji (kto widzał młodego brytola, ten wie, o czym piszę :wink: ). robienie bydła nie ma narodowości.

pod maslinom na kilka polskich ekip jedna miała eksces nocny (pokłócili się i obsługa musiała zareagować). poza tym bardzo miło. ludzie mówią sobie "dzień dobry" (pozdrawiam sąsiedzką rodzinę z Hondą kombi na braniewskich numerach), wymienią się kilkoma uwagami przy myciu garów. słowem myślę, że zachowaniem nie odstępujemy od standardu, a wszelkie wpadki naszych rodaków bardziej bierzemy do siebie, niż miejscowi. proponuję zdrowsze podejście, bez zbędnych kompleksów
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.08.2008 07:25

reklama? ależ skąd :D
Obrazek
buraków można spotkać wszędzie...
Kurcze jeszcze jakieś 345 ddw :(
Internet na stoliczku przy recepcji za jakieś śmieszne pieniądze
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 09.08.2008 07:31

JacYamaha napisał(a):Internet na stoliczku przy recepcji za jakieś śmieszne pieniądze

no nie taki tani ten internet jak by ktoś musiał godzinkę dziennie przysiąść
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2008 10:14

Paweł i Kasia napisał(a):no nie taki tani ten internet jak by ktoś musiał godzinkę dziennie przysiąść

a kto Ci każe na wakacjach w necie siedzieć :wink:
Sprawdzenie poczty, wysłanie kilku zdjęć, pogoda, ciekawe miejsca w okolicy i tyle...
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 15.08.2008 15:43

A ja mam pytanie odnosnie placenia za namiot, mamy dylemat czy zabrac 3 namioty (2 osobowe) czy lepiej jeden wielkszy na 6 osob, i tu moje pytanie czy za ten 6 osobowy zaplace wedlug cennika jako jeden namiot czy wiecej?
Robert Baran
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert Baran » 16.08.2008 13:01

mflaku napisał(a):A ja mam pytanie odnosnie placenia za namiot, mamy dylemat czy zabrac 3 namioty (2 osobowe) czy lepiej jeden wielkszy na 6 osob, i tu moje pytanie czy za ten 6 osobowy zaplace wedlug cennika jako jeden namiot czy wiecej?

Wróciliśmy tydzień temu z Pod masliny i w cenniku nie jest wyróżnione jaki namiot. sztuka to sztuka. jednak pewnie można liczyć na jakiś upust końcowy i obowiązkową buteleczkę rakiji przy płaceniu na końcu. ceny są na tyle małe,że nie ma co kombinować.Warto jednak zrobić rezerwację,żeby się nie zdziwić brakiem miejsca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi