Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.07.2008 10:14

No to wszyscy, którzy kliknęli w ten link już są szpiegowani 8) przez tajne służby internetowe 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2008 10:41

Lesiu - nie ma sprawy - jak jest aż tak żłe , to link/zjęcie usuwamy :?: :?:

Ja z postu , Ty z cytatu.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.07.2008 13:26

Wyrżnąłem :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2008 17:41

Leszek Skupin napisał(a):Wyrżnąłem :D

Wyrżnąłem :lol: ale siekierka została - zamieniłem zad na głowę :wink: :lol:
henry
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) henry » 04.07.2008 18:45

Wybrane ceny opłat na drogach w 2008r:
Austria: Opłata za autostrady jest zryczałtowana (winieta na szybę);
cena: 7,70 € - naklejka ważna 10 dni, 22,20 € ważna dwa miesiące, 73,80 roczna.
Niektóre autostrady płatne dodatkowo (A13 - Brennerautobahn, A10 - Tauerntunnel, S16 - Arlbergtunnel, A9 - Gleinalmtunnel, A11 - Karawankentunnel na granicy ze Słowenią), płatne niektóre drogi górskie (np. Grossglockner - Hochalpenstrasse).
Czechy: Opłata za autostrady jest zryczałtowana (winieta na szybę);
cena: 220 koron - naklejka ważna tydzień, 330 koron miesięczna, 1000 koron roczna.
Słowacja: Opłata za autostrady jest zryczałtowana (winieta na szybę);
cena: 150 koron - naklejka ważna 7 dni, 330 koron miesięczna, 1100 koron roczna.
Słowenia: Autostrady płatne od odcinka. Szczegółowy cennik dostępny jest pod adresem http://www.cestnina.si/?id=197. Uwaga: od lipca 2008r Słowenia zapowiada wprowadzenie systemu winiet. Winieta roczna ma kosztować 55 €, półroczna 35 €.
Węgry: Opłata za autostrady jest zryczałtowana (e-winieta); cena: 1530 forintów za 4 dni, 2550 HUF - tygodniowa, 4200 HUF - miesięczna i 37200 HUF - roczna.

Powyższe ceny dotyczą samochodów osobowych bez przyczepy. Ceny dla innych pojazdów i szczegółowe informacje na temat płatnych drog można znaleźć w FAQ naszego forum
mackowskib
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mackowskib » 04.07.2008 23:33

Mam może głupie pytanie ale czy w okolicach Dubrovnika występuje owad Culicidae popularnie nazywany komarzycom?
Ostatnio edytowano 05.07.2008 12:36 przez mackowskib, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2008 23:44

mackowskib napisał(a):Mam może głupie pytanie ale czy w okolicach Dubrovnika występuje owad Culicidae popularnie nazywany komarem?

Komar jest absolutnie nie groźny , ale komarzyce jak najbardziej :lol: :lol: :lol:
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 05.07.2008 00:09

mackowskib napisał(a):Mam może głupie pytanie ale czy w okolicach Dubrovnika występuje owad Culicidae popularnie nazywany komarem?

w zeszłym roku spotkałem się przez cały pobyt, z jedną muchą - komarów i komarzyc nie było :D
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 05.07.2008 11:24

Podobno wszystkie komary z całej Europy zlatują się na wakacje do Polski. Analogicznie jak ptaki do ciepłych krajów na zimę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2008 12:07

Proponuję poczytać dwa wątki na forum o komarach

Jeden link a w środku drugi

Lektura pozwoli zrozumieć dlaczego komarzyce groźniejsze od komarów :lol: :lol:
mackowskib
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mackowskib » 05.07.2008 12:38

Czyli kolejny plus wyjazdu z Poleski na urlop :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2008 13:05

mackowskib napisał(a):Czyli kolejny plus wyjazdu z Polski na urlop :lol:

Ale uważać trzeba - licho nie śpi :wink: czasem "coś" kąsi
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 06.07.2008 19:33

No jak mi tego w dwa tygodnie nie zrobią to może być ciężko z wakacjami w cro. Cholera zagapił sie gościu i na robił mi problemów. Przynajmniej dwa tygodnie baz samochodu i to te przed urlopem kiedy sie najwięcej załatwia. Masakra. Do tego koszt naprawy w ASO przewyższa wartość samochodu :) .

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.07.2008 07:50

Jak gościu się zagapił to z jego OC idzie co się łamiesz grunt, żeby Ci to w ASO zrobili ;) i nie gódź się na to, że bierzesz f-ry na siebie :!::!::!: pod żadnym pozorem ASO ma zrobić i się dochodzić z ubezpieczycielem zrób to bezgotówkowo :!: BEZWZGLĘDNIE :!::!::!: Ja się teraz bujam z prawnikiem :evil: bo nie wypłacili mi wszystkiego :!: jestem świeżo po takim manewrze :!: A zderzak do wymiany, klapa bagażnika również nic innego w grę nie wchodzi :!: Stan samochodu ma być jak przed wypadkiem czyli wszystko NÓWKI :!: nie daj się ubrać w części ze szrotu :!::!::!::!: bo tak będzie ubezpieczyciel chciał zrobić :evil: skur.......syny nie mają litości :!: nie idź w moje ślady bo z PZU będę się właśnie po sądach ciągał. Naprawa kosztowała mnie 5000 a PZU nie dopłaciło mi 1200 zł :evil: i jeśli coś to naprawa ma być zrobiona z wyceny ASO a nie ubezpieczyciela, mają o połowę zaniżone stawki niech się ASO z ubezpieczycielem buja nie TY :!:

Pozdrav i trzymam kciuki.

P.S. Właśnie wychodzę do prawnika :evil:
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 07.07.2008 08:33

Leszku jak napisałem koszt naprawy przewyższa wartość samochodu więc w ASO mam kasacje. Przecież nie skasuje samochodu za taką bzdurkę, dali by mi 7.400 a za to na pewno nie kupię drugiego takiego.
Oddałem więc do mojego mechanika, część już zakupił na giełdzie i będzie mi go składał. Na szczęście to tylko zderzak, pas i klapa także mogą być z rozbitków. No i w tej sytuacji rozliczyć się muszę gotówkowo i czekać aż mi Allianz wypłaci oraz mieć nadzieje że nie spotka mnie to co Ciebie. Chciałem bezgotówkowo ale wtedy mam kasacje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi