Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 10.06.2008 14:36

no tak...Wszyscy widzę jadą w lipcu :cry: A ja dopiero w drugiej połowie sierpnia..na szczęście to wyjazd rodzinny,więc nudzić się raczej nie będę.Poza tym zawsze ktos tam przecież będzie..I myślę,że właśnie rodacy :lol:
henry
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) henry » 11.06.2008 09:24

w odpowiedzi na temat wwozu produktów żywnościowych do Chorwacji

2008.06.09
Informacja MSZ dla osób planujących podróż do Chorwacji
W nawiązaniu do komunikatów z 28 maja br. i 5 czerwca br., Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że Ministerstwo Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wsi Republiki Chorwacji poinformowało oficjalnie Ambasadę RP w Zagrzebiu, że z dniem 6 czerwca 2008 r. zawieszone zostało obowiązywanie rozporządzenia o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych na teren Chorwacji (Narodne novine 35/2008) w stosunku do obywateli państw Unii Europejskiej (w tym Polski).
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 11.06.2008 09:35

Paweł i Kasia napisał(a):
Jacek L napisał(a):I chyba bedę tam wcześniej bo wyruszamy 19 lipca (sobota) trochę przyspieszyłem bo trudno się doczekać

Sie właśnie Jacek dowiedziałem że też wyruszam 19 lipca bo zanjomej sie skrócił urlop a że chcemy być jak najdłużej to już wole sie przemęczyć w weekendowych korkach a dzień dłużej byczyć pod Oliwkami.

Napisałem do Boża kolejnego maila i przy okazji dziekuję Zuzce

wyjeżdzamy pod maslinę pod koniec czerwca i w połowie lipca będziemy spowrotem trasa Bratysława Węgry itd postaram się coś napisać po powrocie tj.14 lipca
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 16.06.2008 08:43

bozo napisał(a):dear Pawel,

we will be very busy at that time, so please confirm your arrival by
15th of July, so that I can consider your reservation.
best regards

Bozo

tak mnie napisał :):)
mackowskib
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mackowskib » 16.06.2008 23:04

Co za lipa moje autko robi wszystko żebym tylko nie jechał. wszystko sie już spsuło już sie pomału załamuje ;( sorry musiałem się gdzieś wyżalić (acz kolwiek sie nie poddaje)
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 18.06.2008 12:15

mackowskib!!Nie przejmuj się.Spójrz na to tak...Lepiej teraz niż np.!500kilosów o Polski!Ja ze swoim też jadę obowiązkowo na przegląd przed wyjazdem...ale to dopiero w sierpniu :(
Zuzanka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzanka » 19.06.2008 13:36

mackowskib będzie ok :D my też jedziemy na przegląd niedługo :)
postrasz samochód trochę, ja tak robię z kwiatkami, jak nie chcą rosnąć i działa ;)
jak już obcykasz trasę to daj znać.

ahoj :papa:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 19.06.2008 13:54

Kurcze, a myślałem że tylko ja mam problemy z samochodem. Mieliśmy jechać jeszcze teraz w czerwcu ale się drań zepsuł i dopiero co odebrałem go od mechanika. Pojeżdżę nim trochę w kraju i zobaczę czy coś jeszcze nie wylezie. A do CRO końcem sierpnia. A z postraszeniem - u mnie działa :) Choć mój samochód wie już że najpóźniej na przyszłą wiosnę zostanie sprzedany, więc nie wiem czy straszenie teraz będzie na niego działać. Oby nie okazał sie złośliwą bestią :-/
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.06.2008 14:00

Co prawda to nie wątek motoryzacyjny, ale nie jest powiedziane, że do "Pod Maslinom" do Boża nie zajrzymy w tym roku ;).

Co do samochodu to tylko tyle powiem, że go zawsze chwalę i żeby miał się z wywieszonym jęzorem doczłapać jak McQueen w "Autach" do mety to się doczłapie... Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby się rozkraczył na drodze.

O samochód trza dbać to się odwdzięczy ;)

Pozdrav :papa:
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 19.06.2008 15:23

Leszek Skupin napisał(a):O samochód trza dbać to się odwdzięczy ;)

dokładnie, ja w swoim dobiłem klimę w przyszłym tygodniu zmieniam gumy na wachaczach i stabilizatorze, może i klocki wymienie a przed samym wyjazdem zmienie mu olej bo lubie mojego skurwysyna
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.06.2008 15:26

Paweł i Kasia napisał(a):...zmienie mu olej bo lubie mojego skurwysyna

8O :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2008 16:24

Lider16 napisał(a): Choć mój samochód wie już że najpóźniej na przyszłą wiosnę zostanie sprzedany, więc nie wiem czy straszenie teraz będzie na niego działać. Oby nie okazał sie złośliwą bestią :-/

Mój poprzedni samochód jak się dowiedział :wink: , że idzie na sprzedaż, to tuż przed sprzedażą rozkazał :wink: akumulatorowi odmówić posłuszeństwa :evil:
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 20.06.2008 12:00

Dzieńdobry wszystkim!Widzę,że temat samochodu troszkę się rozwinął :lol: Ja myślę,że poza tym,że o samochód trzeba dbać i regularnie "chodzić" z nim na badania kontrolne do pana "doktora" jak mówi moja żona :D to nie powinno się na niego też narzekać,bo się może obrazić :wink: np.w Splicie,a to już może kosztować...Wszystkim wyjeżdżającym już niedługo życzę szerokiej drogi i udanego wyjazdu...a ja o życzenia upomnę się w sierpniu :wink: 8)
mackowskib
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mackowskib » 21.06.2008 13:22

O autko dbam ale ma już sędziwy wiek 14 roczek i poprzedni własciciel troszke go musiał katować, ale pomału dochodzi do siebie :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.06.2008 17:32

mackowskib napisał(a):O autko dbam ale ma już sędziwy wiek 14 roczek i poprzedni własciciel troszke go musiał katować, ale pomału dochodzi do siebie :lol:

Mackovskib - to norma przy ciutkę leciwych autkach.
My mieliśmy Omegę, to się nam w środku Serbii rozkraczyła, podła chłodnica i musiałem słono przepłacić .. i do tego jeszcze była sobota, a kochane Serby w weekend "ne radi" i kij.. musieliśmy czekać do poniedziałku. I taki był nasz początek wakacji 3 lata temu. Błąd polegał na tym, że pojechaliśmy tuż po zakupie 10-cio letniego auta i nie zrobiliśmy solidnego przeglądu.
Po 2 latach sprzedawaliśmy Omesię i na kilka dni przed sprzedażą "poszła" głowica! Ponad 1 tyś. w plecy. Ale fak fakiem, że przez kilka dni głośno gadaliśmy o sprzedaży, siedząc w autku. Sie obraziła.
Od roku mamy inne autko (van Toyota - 1993r) i chuchamy na niego i chwalimy i dopieszczamy i na razie jest OK. Jedna podróż do Grecji - zupełnie bez problemów. Babcia Toyka górki i pagórki bałkańskie machnęła na luzaczku, to znaczy na 4-ce, bez potrzeby redukcji..
:)

PS
Jeśli potrzebujesz porządnego mechesa, to spoks.. mogę polecić.
Znam w Kraku kilku fajowych mechesów od: japońców, od Meroli i od Opli
pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi