Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zuzanka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzanka » 03.06.2008 12:12

Dzięki :)
Plitvickie Jeziora napewno odwiedzimy :coool:
Hmmm....tylko cały czas mnie zastanawia ten zakaz wwozu żywności? Każdy pisze co innego i tak naprawdę nic nie wiadomo...a przydałoby się wziąć coś smacznego na drogę chociaż :)

Ahoj :papa:
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 03.06.2008 13:35

Zuzka!!!Oj warto,warto!!!Plitwickie są naprawde piękne!!!Wspaniałe wodospady,kaskady i niepowtarzalny turkusowy kolor wody!!!I wszędzie ryby!Az chce się wędkę zarzucić,ale niestety nie można:-(
Zuzanka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzanka » 04.06.2008 07:19

Nasłuchałam się, napatrzyłam się na zdjęciach na te Plitvivkie Jeziora i teraz jadę spełniać moje marzenia...:)

A rybkę to ja wolę wędzoną :nice:

Ahoj :papa:
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 04.06.2008 16:57

Jacek L napisał(a):no nic ,będę go dalej molestował i Wy też próbujcie :D

Jacku, u mnie lipa, czy to jakieś fatum czy co?
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 04.06.2008 19:26

Paweł i Kasia napisał(a):

spokojnie -czasu jeszcze sporo - jak widzę to odpisuje najpierw tym co już ruszają :D zresztą ja bym się nie martwił hehe oni tam mają zawsze co najmniej z 10 miejsc zarezerwowanych na różne niespodzianki ... jak nie odpisze jeszcze raz z potwierdzeniem to zwalam się do niego albo obok niego ( Konkurencja)..... wtedy miejsce murowane hehe
I chyba bedę tam wcześniej bo wyruszamy 19 lipca (sobota) trochę przyspieszyłem bo trudno się doczekać a i pod koniec sierpnia mam duże zlecenie
jeszcze raz - tylko spokojnie !!! Pozdrawiam !!!
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 04.06.2008 19:52

Jacek L napisał(a):I chyba bedę tam wcześniej bo wyruszamy 19 lipca (sobota)

Ok, więc spokojnie ;)

My ruszamy 20 lipca więc zamierzamy być 22 wieczorkiem na miejscu. Skoro będziecie wcześniej to liczymy na zaklepanie miejscówki na 2 namiociki. Wcześniej wymienimy się może telefonami żeby odnaleźć się na miejscu.

Pozdrawiam.
mackowskib
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mackowskib » 05.06.2008 02:01

Wiatam wszystkich wybieram sie pierwszy raz do Cro wybrałem camping pod Masilinom i mam kilka pytań jak wyglada plaża czy można tam znaleść odrobine samotności nad wodą, i co myślice o trasie przez BiH czy droga jest dobra czy starci sie tendy kilka godzin jazdy - ponoć trasa bardzo ładna. Z gory dzieki za odpowiedzi
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 05.06.2008 07:44

mackowskib napisał(a):Wiatam wszystkich wybieram sie pierwszy raz do Cro wybrałem camping pod Masilinom i mam kilka pytań jak wyglada plaża czy można tam znaleść odrobine samotności nad wodą, i co myślice o trasie przez BiH czy droga jest dobra czy starci sie tendy kilka godzin jazdy - ponoć trasa bardzo ładna. Z gory dzieki za odpowiedzi

witaj - samotności nad wodą nie znajdziesz ,ale tez tłoku przesadnego nie ma (z wyjątkiem sobót i niedziel- tubylcy się zwalają)
Obrazek,Obrazek
Obrazek,Obrazek
jest paskudne zejście na plażę -stromo i dość daleko :D

a droga przez Bośnię jest faktycznie cudna ... słaby ruch, nawierzchnia dobra ,tylko jechać i oglądać widoki. Proponuję przez Sarajewo i Mostar :D
Obrazek,Obrazek
Obrazek,Obrazek

Pozdrawiam :D
Zuzanka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzanka » 05.06.2008 07:44

Paweł i Kasia napisał(a):

Ja wysłałam ten sam mail na wszystkie trzy adresy :) jedziemy 12 lipca, rezerwację już mam, tylko 10 muszę potwierdzić ostatecznie :)

don't worry napewno odpowiedzą :papa:
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 05.06.2008 08:23

byliśmy pod masliną w zeszłym roku i za miesiąc znowu jedziemy informacje dla ciekawych ,,,,proszę kierować na meila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 05.06.2008 08:25

Paweł i Kasia napisał(a):dla miłośników wycieczek z namiotem w przyszłym tygodniu w biedronce będą namioty 2-osobowe szybko rozkładalne i składalne za 70pln

widziałem w Pradze kupę ludzi z tymi namiotami naprawdę ekstra sprawa, leciutkie i rozkładają się w minutę, mam nadzieję że będą w miare o przystępnej jakości bo biore jeden taki jako drugi namiot np. żeby wyskoczyć z pod Masliny na jedną noc do Orebiku i nie składać dużego namiotu
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 05.06.2008 08:31

Zuzanka napisał(a):Ja wysłałam ten sam mail na wszystkie trzy adresy :) jedziemy 12 lipca, rezerwację już mam, tylko 10 muszę potwierdzić ostatecznie :)

podeślij mi tą treść maila proszę. może są jakieś slowa klucze które na nich działają, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
henry
Podróżnik
bagaż

Nieprzeczytany postnapisał(a) henry » 05.06.2008 09:33

chorwatom zaczynają piórka wyrastać !!!. Chorwacja: uważaj co wwozisz

MSZ / 03 czerwca 2008 14:32

Od 1 czerwca 2008 r. weszło w życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych.

Rozporządzenie realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowej regulacji jest zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u zwierząt w Chorwacji.

Towary pochodzenia zwierzęcego podane w załączniku Nr V do rozporządzenia podlegają kontroli weterynaryjnej (fitosanitarnej) w miejscu ich wwozu do Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne). Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek w/w produktów dla osób fizycznych.

Do towarów podlegających kontroli granicznej zaliczone są m.in.:

produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby,
wszystkie produkty mleczne,
tłuszcz wieprzowy (smalec) i tłuszcz drobiowy,
oleje pochodzenia zwierzęcego,
wędliny,
wyroby z makaronu w każdej postaci, zawierające mięso lub mleko,
wyroby z warzyw, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego,
zawierające mięso lub mleko,
sosy, przyprawy, mąka i grysik, zawierające mięso lub mleko,
zupy i buliony zawierające mięso lub mleko,
produkty używane do karmienia zwierząt, zawierające mięso lub mleko,
lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao.
Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla niemowląt - pod warunkiem, że wymienione produkty nie wymagają przechowywania w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak zastrzeżony producenta.

Osobom, które nie dopełnią podanych warunków, wyżej wymienione produkty zostaną odebrane i zutylizowane na ich koszt, a dane osobowe podróżnych naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii Europejskiej.

Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń.
j_w
Croentuzjasta
henry

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 05.06.2008 09:57

henry - Temat juz obgadany :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2008 10:05

I nie aktualny :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi