Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 30.08.2006 13:34

chacha chyba żartujesz

nowa to bez wątpienia :D
skoro się ze mnie śmieje znaczy,
że mi nie wierzy,
skoro mi nie wierzy
to znaczy , że mnie zna ???
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 30.08.2006 16:36

fllower napisał(a):Oczywiście, że to kwestia gustu, ale mnie po pobycie na kampie Adriatic w Primostenie odstarzyła Maslina, a szczególności zejście do plaźy (dośc daleko od kampu i w pionie :-) oraz malutka plaża.

Zaletą małej plaży jest luz w wodzie :)
Sołtys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sołtys » 03.09.2006 14:01

Ja właśnie wróciłem z Cro a pod Maśliną zabawiłem 3 dni jak na moje oczekiwania to na tym kempie jest dokładnie tak, jak opisane na tym forum więc dokładnie tego oczekiwałem. Jak dla mnie to był najlepszy kemp na całej trasie a przejechałem całe wybrzeże zaczynając od Dubrownika do Poreć. Ja i Moja żona polecamy ten kemp następnym turystą. hej !!! :!:
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 04.09.2006 13:20

e.zetka napisał(a):
Zibuś napisał(a): :lol: :lol: :lol: to jest akurat szlak z jednej plaży na drugą ale jest łatwiejszy od podejścia na kamping - założyli poręcze. Plecak musisz mieć :wink: gdzieś trzeba schować browar :oczko_usmiech:

Jeśli przeczytałeś przed wyjazdem cały ten wątek, to jasno z niego wynika, że na kampie są drzewa i krzewy i jakie jest zejście do plaży. Nigdzie nie jest napisane i sugerowane, że plaża jest tuż za ogrodzeniem, a kamp to pusty plac. Także nie wiem dlaczego spodziewałeś się czegoś innego. Wystarczyło tylko przeczytać cały wątek i zastanowić się, czy dasz radę podołać takim warunkom.
A sugestie, jakobym miała dostawać profity za pozytywnw pisanie o kampie oraz o tym, dlaczego lub dla kogo kobiety przyjeżdżają tam są najzwyczajniej prostackie. Więc to by było na tyle i żegnam kolegę.

Uderz w stół a ... . Nikt na tym forum tak energicznie nie reaguje na negatywne opinie o Maslinie jak koleżanka.
Mogłem się spodziewać takich warunków ale się nie spodziewałem.Do nikogo nie mam pretensji bo nikt mnie tam siłą nie zaciągnął. Ktoś kiedyś napisał że na Maslinie wszystko jest na Tak i OK a to nie jest prawda dletego napisałem co widziałem a niektórzy to potwierdzili w tym wątku.
I to tyle w tym temacie.
P.S.
Wątek nadal będę śledził i korygował pewne opisy.
bushi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bushi » 04.09.2006 14:29

Ludzie, błagam, ponarzekajcie jeszcze trochę na Maslinę. Jak sie uzbiera odpowiednia dawka zaproszę na relację z pobytu. Na razie ta potyczka jest mało podniecająca.
Odwagi!
Erver
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Erver » 04.09.2006 16:19

kolejny tydzien urlopu poszedllll...... :( wracajac do watku dla mnie pod muslina jest tragiczne bo pojechalem tam z peljeszku z campu vrila w trpanj (nie wnikam w pisownie) wiec zejscie do plazy typu 3m. a 300m troche kontrastuje, pod muslina troche czysciej w lazienakch tzn moze inaczej poziom czystosci podobny ale troche zapach inny. jak ktos chce jakies foto z tranj to niech pisze podesle co mam. erver (at) o2 pl tylko prosze o temat foto cro zebym nie zespamowal was. pozdro4all co do musliny to tez mam fotosy a te co sa tu na forum to plaza wydaje sie wieksza niz jest (brak ludzi jako odniesienia) pozdro4all
canon33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) canon33 » 09.09.2006 23:19

Sołtys napisał(a):Ja właśnie wróciłem z Cro a pod Maśliną zabawiłem 3 dni jak na moje oczekiwania to na tym kempie jest dokładnie tak, jak opisane na tym forum więc dokładnie tego oczekiwałem. Jak dla mnie to był najlepszy kemp na całej trasie a przejechałem całe wybrzeże zaczynając od Dubrownika do Poreć. Ja i Moja żona polecamy ten kemp następnym turystą. hej !!! :!:

Byłem we wrześniu pod Dubrownikiem i sprawdziłem prawie wszystkie kampingi przed i za Dubrownikiem. Pod Maslinom robi dobre wrażenie i pod koniec sierpnia były wolne miejsca nawet dla przyczepy. kemp jest nieźle zcieniony, czyste sanitariaty, ale z ta plażą to "plaża". To sa jakieś skrawki skał i betonu. Natomiast po drugiej stronie drogi (jakieś 40 m) jest mały i bardzo sympatyczny kemp o nazwie Page. znacznie tyańszy od Masliny. Na złote to około 45 za 2 osoby, przyczepe i samochód wraz z prądem. ostatecznie zakotwiczyłem na Rudine (ok. 400 m w str. Dubrownika). Cena 80 zł dla takiego samego zestawu. Kemp duży, sporo cienia i co najważniejsze nie ma tłoku. plaża niewielka i pokryta wiekszymi i niejszymi kamieniami otoczona pionowymi skałami. Zejscie schodami w dół około 4 pięter. Na tym kampie zachwyca duzo wolnego miejsca. Natomiast są jeszcze 4 kampy (moze więcej) 6 km za Dubrownikiem. Jeden wielki i dobrze urządzony. Cena tak jak na Rudine. Wydzielone kwatery i sporo cudownego cienia. Zupełny bark tłoku jaki mieliśmy na kampach w okolicy makarskiej, szybenika i Zadaru. Natomiast tutaj trzeba dojsć kilkaset metrów do plaży, bo jest on położony po lewej stronie drogi, czyli nie nad samym mozem. Mimo wszystko polecam.
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 12.09.2006 09:12

Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 12.09.2006 21:01

XT600 napisał(a):haj,

Z ciekawszych campów w okolicy Dubrovnika któe zaliczyłem to:
http://www.dubrovnik.croatia4u.info/dubrownik/43_42_pl_Dubrownik_Kamping_ROGAC.html
http://www.dubrovnik.croatia4u.info/dubrownik/49_42_pl_Dubrownik_Camping_RUDINE.html
http://www.dubrovnik.croatia4u.info/dubrownik/48_42_pl_Dubrownik_Camping_Solitudo.html
oraz
http://www.dubrovnik.croatia4u.info/dubrownik/47_42_pl_Dubrownik_Kamping_Pod_Maslinom.html
Każdy z nich ma wady i zalety... A biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości to faktycznie "Pod Maslinom" wypada najlepiej :)

pozdro
tomek.

A jak oceniasz camping Rogac w Slano ?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2006 09:55

W tym roku w sierpniu siedzieliśmy tam we trójkę pod namiotem od 07 do 18.

Rzeczywiście na tym campingu przynajmniej połowa to rodacy.

Co do łazienek to byłem 3 lata temu niedaleko Biogradu na Campingu u Mario "Paradiso" się nazywał czy jakoś tak i było dużo gorzej.

Natomiast zejście do plaży wykańczające. Faktycznie 300 m w pochyleniu 15% to sporo - dlatego zjeżdżałem tam samochodem :D nie chciało mi się targać tam i spowrotem materaca i całego plażowego dobytku.

Można na tym campingu zgrać sobie na płytę foty z karty gość ma czytnik, komputer z wypalarką także nie trzeba ze sobą zabierać Bóg jeden wie ile kart czy jednej o niesamowitej jakiejś pojemności.

Są również ogólnodostępne lodówki, w których można sobie schować żarcie czy piwo, ale piwo to oni sprzedają na miejscu po 7 kuna :D za to 300 m wyżej w sklepie w Orasacu można to samo piwo było kupić już za 5,50 kuna (czy kun? bo nie wiem :D) Przeraziły nas ceny sera żółtego i kawy :o na złotówki wychodziło po ok 34 - 36 zł.

Trzeba jeszcze dodać że jest przywoicie niedrogi i tu się zgadzam, że w stosunku jakości do ceny wypada całkiem nieźle i jest to niezła baza wypadowa a to do Dubrownika (12km) a to do Trsteno gdzie jest ogród botaniczny (2km) a to na fantastyczną pizzę w Zatonie Velikim (3,5 - 4km)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.10.2006 21:49

[b]Napewno Camping Rogac w Slano [/b] jest ciekawy i ładnie położony ale nie ma takiej atmosfery jak [b]Pod Maslinom[/b]. Zwłaszcza , że prowadzą go dwaj przystojni Chorwaci i Panie jakoś dziwnie go sobie upodobały. Czyzby wchodziły w gre inne zainteresowania :? , czy może za promowanie campingu otrzymują profity. Myśle, że należy więcej czasu poświęcić na zbadanie tego zjawiska i przyjrzeć mu się z bliska.

Pozdrawiam,

Szczególnie kolezanki turystki z Campingu Pod Maslinom i kolegę Andrzeja J , który posiada wiele bezcennych wiadomosci w przedmiotowej sprawie. :?
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 15.12.2006 23:15

darek1 napisał(a):Napewno Camping Rogac w Slano jest ciekawy i ładnie położony ale nie ma takiej atmosfery jak Pod Maslinom. Zwłaszcza , że prowadzą go dwaj przystojni Chorwaci i Panie jakoś dziwnie go sobie upodobały. Czyzby wchodziły w gre inne zainteresowania :? , czy może za promowanie campingu otrzymują profity. Myśle, że należy więcej czasu poświęcić na zbadanie tego zjawiska i przyjrzeć mu się z bliska.

Pozdrawiam,

Szczególnie kolezanki turystki z Campingu Pod Maslinom i kolegę Andrzeja J , który posiada wiele bezcennych wiadomosci w przedmiotowej sprawie. :?

o tak....... tak.......! koleżanki turystki cieszą się z pozdrowień, ale gdyby jeszcze były one bez przekory,... no ale kto śledził temat to wie ile jest w tym :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :| :| :|
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 31.01.2007 12:08

Jola L-G napisał(a):Wszyscy piszą, że Rudine ma być zamknięty i nawet na stronie internetowej pisze, że jest czynny do 10.09.2006r.

Cholera, chyba jednak Rudine będzie zamknięty:
http://www.duprimorje.hr/smjestaj_en.html
:(
A ja myślałem o tegorocznym wyjeździe tamże... :cry:

PozdraV
J.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 31.01.2007 12:14

Może zamkną po sezonie dopiero?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 31.01.2007 12:27

Wtedy by napisali co najmniej "will be closed" a nie "closed"...
Ale gwoli pewności wysłałem maila z pytaniem. Może odpowiedzą?

PozdraV
J.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi