Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2006 08:05

darek1 napisał(a):No cóż, w takim razie camping pod Maslinom pobije rekord popularnosci. Dlaczego - to chyba nie musze tłumaczyc kolezanko Kapiszonko. :lol: Pozdrawiam

Kurczę, ale im fajnie. Będą campingowymi monopolistami w Orasacu ;-)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 25.08.2006 18:22

mama_Kapiszonka napisał(a):Kurczę, ale im fajnie. Będą campingowymi monopolistami w Orasacu ;-)

Jest jeszcze kamp Peca po drugiej stronie drogi. Płaski jak stół, nieźle zacieniony, czysty.
Za 7 nocy, 2 os. letnie + 1 nieletnia, namiot, prąd, auto zapłaciłem 700kn.
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 26.08.2006 17:32

gospodarz napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):Kurczę, ale im fajnie. Będą campingowymi monopolistami w Orasacu ;-)

Jest jeszcze kamp Peca po drugiej stronie drogi. Płaski jak stół, nieźle zacieniony, czysty.

...zacieniony, czysty i z samochodami przejeżdżającymi obok głowy:)...podczas snu na ten przykład:)
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 26.08.2006 17:50

Nie wiem dlaczego bije rekordy popularności? Ja słyszałem o nim skrajne opinie- od zachwytów do całkowitej negacji. A dlaczego popularny? Chyba dlatego ,że każdy o nim słyszał i poleca znajomemu. Znajomy koledze itd :) W sumie sam chętnie bym tam pojechał i sprawdził "na własnej skórze" A jako ze niejeden camp już odwiedziłem miałbym jakieś swoje zdanie w tym temacie. A na razie mogę wysłuchiwać opinii jednego i drugiego obozu :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 26.08.2006 18:54

Martinii napisał(a):
gospodarz napisał(a):

...zacieniony, czysty i z samochodami przejeżdżającymi obok głowy:)...podczas snu na ten przykład:)

Ruch samochodowy wadzi na pewno nie tylko w tym miejscu ale fakt, pod tym względem Pod maslinom jest zapewne lepiej. Tylko że tam cykady jakby głosniej hałasowały :) .
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.08.2006 23:38

Temu kempingowi poświęcono wiele stron, ja w tym roku jadąc do Czarnogóry zwróciłem uwagę na drogowskaz i szyld informujący o nim, ale z tego co opisał Zibuś w innym wątku i kilku innych forumowiczów to jednym słowem ten kamp to "kicha". Osobiście na nim nie byłem i go nie widziałem.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 27.08.2006 10:36

krakuscity napisał(a):Temu kempingowi poświęcono wiele stron, ja w tym roku jadąc do Czarnogóry zwróciłem uwagę na drogowskaz i szyld informujący o nim, ale z tego co opisał Zibuś w innym wątku i kilku innych forumowiczów to jednym słowem ten kamp to "kicha". Osobiście na nim nie byłem i go nie widziałem.

Przeciętny kamp i tyle. Nie wszyscy jednak na tym forum mieli odwagę napisać coś złego o Maslinie. Opisałem co widziałem i jakie odniosłem wrażenie a zostałem posądzony ,że podaję niesprawdzone informacje.Dobrze, że MadCod potwierdził moje wypociny na temat warunków Pod Maslinom.
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 27.08.2006 16:23

gospodarz napisał(a):
Martinii napisał(a):
gospodarz napisał(a):

Ruch samochodowy wadzi na pewno nie tylko w tym miejscu ale fakt, pod tym względem Pod maslinom jest zapewne lepiej. Tylko że tam cykady jakby głosniej hałasowały :) .

Właśnie, ktoś może wie w jakim celu cyklady się tak dra?;-) Bo drą się istotnie bardzo głośno:)
Erver
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Erver » 27.08.2006 17:59

Co do Masliny, wlasnie wrocilem z cro i troche campow mam za soba, naczytalismy sie o tym campie i pojechalismy. Ciezko mi powiedzec ze rozumie ludzi co tam jezdza i sie tak podniecaja tym campingiem, jadranke w nocy slychac dosc glosno, Bozo moze i w pozo ale dla niego tam nie pojechalem tylko dla siebie, jak ktos tam jedzie by siedziec na kampie to niech se jedzie, ale jak sie jedzie by siedziec na plazy i plywac to powodzenia z zadowoleniem, jest tak jak ktos wczeniej napisal okolo 300m ale chyba zapomial dodac ze w lini prostej :)) a nie po asfaltowych serpentynach, a samochodem na plaze to raczej glupota aby sie pchac.
Co do campu rudine to tez nie wiem dlaczego pisza tu ze jest zamkniety bo raczej nie jest, na pewno nie caly, normalnie funkcjonuje polnocna czesc campu i z tego co widzialem nie zapowiada sie na jakies zmniany. Sam camp jest mniej zacieniony niz maslina ale dojscie do plazy jest o niebo lepsze ( i tak daleko od idealu) a ta jest wg mnie tez przyjemniejsza i wieksza. pozdro4all
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 27.08.2006 18:33

Erver napisał(a):Co do Masliny, wlasnie wrocilem z cro i troche campow mam za soba, naczytalismy sie o tym campie i pojechalismy. Ciezko mi powiedzec ze rozumie ludzi co tam jezdza i sie tak podniecaja tym campingiem, jadranke w nocy slychac dosc glosno, Bozo moze i w pozo ale dla niego tam nie pojechalem tylko dla siebie, jak ktos tam jedzie by siedziec na kampie to niech se jedzie, ale jak sie jedzie by siedziec na plazy i plywac to powodzenia z zadowoleniem, jest tak jak ktos wczeniej napisal okolo 300m ale chyba zapomial dodac ze w lini prostej :)) a nie po asfaltowych serpentynach, a samochodem na plaze to raczej glupota aby sie pchac.
Co do campu rudine to tez nie wiem dlaczego pisza tu ze jest zamkniety bo raczej nie jest, na pewno nie caly, normalnie funkcjonuje polnocna czesc campu i z tego co widzialem nie zapowiada sie na jakies zmniany. Sam camp jest mniej zacieniony niz maslina ale dojscie do plazy jest o niebo lepsze ( i tak daleko od idealu) a ta jest wg mnie tez przyjemniejsza i wieksza. pozdro4all

Wszyscy piszą, że Rudine ma być zamknięty i nawet na stronie internetowej pisze, że jest czynny do 10.09.2006r.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.08.2006 15:00

Jesli chodzi o kemp idealny ... to myślę, że po pierwsze b.trudno o taki, a po drugie każdy lubi co innego.

Dla mnie Pod Maslinom to nic specjalnego. Rudine nie jst rewelacją ale w moim przekonaniu to bardzo fajny kemping i chyba najlepszy w rejonie Dubrovnika.
Jednak jeśli ktos lubi jeździć co roku na kemping Pod Maslinom i tam najlepiej mu się odpoczywa, to dobrze - przeciez własnie o to chodzi w czasie wakacji. Kazy spędza czas tak ja chce i lubi. Osobiscie mam nadzieje, że zamknięcie kempingu Rudine nie dojdzie do skutku .... bo lubię ten kemping.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2006 15:36

Martinii napisał(a):Właśnie, ktoś może wie w jakim celu cyklady się tak dra?;-) Bo drą się istotnie bardzo głośno:)

Drą się bardzo głośno, aby odstraszyć swoich nieprzyjaciół (a może u turystów) :wink:
Polecam poczytać, poogladać ... i posłuchać cykad w domu:
http://www.eko.org.pl/ptpzg/modules.php ... le&sid=154
A w przyszłym jechać do Cro, na ich koncert "na żywo" :lol:
Natomiast ze strony poniżej wynika, że odwrotnie jak u ludzi-
drą się tylko samce a samice "milczą" :wink:
http://www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/s ... cykady.php
Ostatnio edytowano 28.08.2006 18:50 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 28.08.2006 18:00

Panie Januszu jest Pan nieoceniony. Gdyby Pan przypadkiem trafił na jakieś miejsce w sieci skąd można by pobrać orzeźwiający wiaterek wiejący od Jadranu, który tam pozwalał wytrzymać ponad 30 stopniowe upały, a tu zagłuszyłby pourlopowe otępienie, byłbym wdzięczny :) .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2006 18:48

Nie trzeba wybierać miejsca w sieci, ale wybierać te miejsca pobytu nad Jadranem, gdzie jest więcej otwartego morza, a tam więcej wieje :lol:
Pozdrawiam
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 28.08.2006 19:17

Chodziło mi troszkę o coś innego, a mianowicie jak powrócić do atmosfery się odczuwałem nad brzegiem Adriatyku jeszcze parę dni temu. Mimo upałów na plaży, przy namiocie czy w zatłoczonym Dubrovniku wszędzie tam jakoś tak lekko się oddychało. Nie to co w "dusznym" Krakowie, gdzie jak śpiewa znany duet "dla serca nie najlepsze jest powietrze" :) .
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi