Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 17.07.2006 08:18

borboleta napisał(a):Rozumiem z Twojej wypowiedzi, ze w Orasacu jest sklep, w ktorym mozna sie zaopatrzyc w mala butle gazowa ...? ;)
Jeszcze chcialabym sie upewnic czy ceny podane na stronie 'POd Mslinom' sa aktualne? i czy daleko jest do przystanku autobusowego ? :roll:

Witam, butle pożyczysz na Campingu, są tam dwie butle z których nikt nie korzysta i dwa lub trzy elektryczne grille. Wszystkie te rzeczy są do pożyczenia bezpłatnie.:). Jeśli chodzi o cennik, to ja po powołaniu się na polski Net(tutejsze Forum), oraz na rezerwację wydębiłem 5% rabatu:)).
pozdrawki
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 17.07.2006 17:26

hej Serdeczne dzięki za info bardzo mi się przyda pizza nie jest taka droga w Polsce za pizze tezrzeba tyle dać, a po drugie w końcu inne ceny są w tusrystycznych rejonach nawet w Polsce jest drogo np. w Gdańsku... co do rezerwacji to an pewno ją zrobię masz rację to nic nie kosztuje a lepiej jechać spokojnie i bez niepotrzebnego stresu :wink: Mam jeszcze takie dość głupie pytanie :D czy są miejsca na campie takie żeby jak się wyjdzie z namiotu to było widać morze :) ?? acha i przestraszyłeś mnie z tymi deszczami :) dlaczego kupowaliście jakies dodatkowe zabezpieczenie?? namiot nie wytzryma??? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie i wyczerpujące odpowiedzi Pozdrawiam :lol:
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 17.07.2006 17:35

a jeszcze jedno pytanie mi się przypomniało pisałes ze 120 kun kosztowała ta ochrona przed deszczem a nie orientujesz sie ile w takich marketach kosztują np takie leżaczki powiedzmy jednosezonowe, poprostu jadę autokarem i nie mogę takich rzeczy zabrać ze sobą np. mały stoliczek itd... :wink: ?? :D
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 17.07.2006 18:05

roseau napisał(a):hej Serdeczne dzięki za info bardzo mi się przyda pizza nie jest taka droga w Polsce za pizze tezrzeba tyle dać, a po drugie w końcu inne ceny są w tusrystycznych rejonach nawet w Polsce jest drogo np. w Gdańsku... co do rezerwacji to an pewno ją zrobię masz rację to nic nie kosztuje a lepiej jechać spokojnie i bez niepotrzebnego stresu :wink: Mam jeszcze takie dość głupie pytanie :D czy są miejsca na campie takie żeby jak się wyjdzie z namiotu to było widać morze :) ?? acha i przestraszyłeś mnie z tymi deszczami :) dlaczego kupowaliście jakies dodatkowe zabezpieczenie?? namiot nie wytzryma??? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie i wyczerpujące odpowiedzi Pozdrawiam :lol:

Hej, jest jedno takie miejsce, ale ono właśnie zawsze jest zajęte lub zarezerwowane. Deszcze są ciepłe i całkiem miłe, jenak niemiło jest jeść śniadanie w....deszczu, stad ten sprytny daszek- u nas takowe widziałem po 49 zł w Castoramie.
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 17.07.2006 18:07

roseau napisał(a):a jeszcze jedno pytanie mi się przypomniało pisałes ze 120 kun kosztowała ta ochrona przed deszczem a nie orientujesz sie ile w takich marketach kosztują np takie leżaczki powiedzmy jednosezonowe, poprostu jadę autokarem i nie mogę takich rzeczy zabrać ze sobą np. mały stoliczek itd... :wink: ?? :D

Powiem szczerze- nie pamiętam, ale jak mi się wydaje nie były to bardzo drogie rzeczy. Były wszak raczej niejednorazowe, a wielosezonowe. zatem szkoda ich kupować tam. Na Campie można dostać plastikowe krzesła od personelu, moi sąsiedzi takie dostali, jak Bożo zobaczył ich śniadanie na...trawie, a raczej jej pozostałościach.
:) pozdrawki m
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 17.07.2006 19:57

hmm :) spróbuje o te miejsce zapytac może akurat bdzie wolne :) jeszcze raz dzięki wielkie.. kupiłabym w polsce taki daszek przed deszczem ale to będzoie troche ważyło :) a mam pewne ograniczenia :wink:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 18.07.2006 07:17

Sorrki, nie zamieszczę zdjęć cennika, bo jest za duże, a ja nie umiem zmniejszyć :cry:
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 18.07.2006 07:45

e.zetka napisał(a):Sorrki, nie zamieszczę zdjęć cennika, bo jest za duże, a ja nie umiem zmniejszyć :cry:

To moze napisz tylko ile kosztuje noc za osobe i namiot? aa...i taxa klimatyczna ;) i wlasnie- czy placi sie za noc spedzona na campie czy za dzien? :P
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 18.07.2006 07:57

Ale ja mówiłam o cenniku baru przy plaży!!!! Ktoś kiedyś pytał. Mam zdjęcia tego, ale nie umiem ich zmniejszyć.
Ceny za pobyt na kampie u Boża są tu: http://www.orasac.com/cijenik.htm Są aktualne :D
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 18.07.2006 11:23

roseau napisał(a):hmm :) spróbuje o te miejsce zapytac może akurat bdzie wolne :) jeszcze raz dzięki wielkie.. kupiłabym w polsce taki daszek przed deszczem ale to będzoie troche ważyło :) a mam pewne ograniczenia :wink:

fakt, trochę waży:) dobrego pobytu i pozdrów węża, który siedzi zawsze rano po prawej stronie, idąc do sklepu w kompostowniku:), jest brązowy i ma fajny pyszczek i można go "brać w ruku":) jak powiedział Mirko gdy inny tej samej rasy wlazł do namiotu jakiejś kobietce...ale było pisku:).
pzdr, m
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 18.07.2006 12:06

Oj nieładnie, nieładnie, wymyśliłeś to na poczekaniu
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 18.07.2006 12:29

e.zetka napisał(a):Oj nieładnie, nieładnie, wymyśliłeś to na poczekaniu

nie prawda, wąż brązowy, ma jakies metr 20 cm, jest miły i sprawia wrażenie jakby się uśmiechał:). I naprawde wszedł do namiotu jakiejś kobietce:). Co prawda nie ten zza ulicy(idąc w strone sklepu), ale tej samej rasy. Raban był na polu, jak mało kiedy:)
Mirko go złapał i biednego takiego niósł przez pół pola, wisiał mu na ręce nie będąc zbyt szczęśliwym z sytuacji jaka go spotkałą- biedny chciał się kimnąć w miłym śpiworku. Skończył w krzakach i kamieniach tam gdzie jego miejsce...potem jeszcze przyszedł do mojego obozu, ale jak mnie zobaczył to uciekł w te pędy, myśląc zapewne że znów będzie go ktoś nosił:)
m
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 18.07.2006 12:45

Dobra, daję temu spokój. Myślę, że tak jak w ubiegłych latach spotkam żółwia, ewentualnie śliczną jaszczurkę w odcieniach turkusu, a nie węża :lol:
Martinii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martinii » 18.07.2006 12:57

e.zetka napisał(a):Dobra, daję temu spokój. Myślę, że tak jak w ubiegłych latach spotkam żółwia, ewentualnie śliczną jaszczurkę w odcieniach turkusu, a nie węża :lol:

Ja właśnie szukałem żółwia, ale gdzieś się chyba rozpierzchły. Jaszczurki, owszem są. Są też małe żmijki na schodach idąc do plaży:), też słiczne.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 18.07.2006 13:05

e.zetka napisał(a):Sorrki, nie zamieszczę zdjęć cennika, bo jest za duże, a ja nie umiem zmniejszyć :cry:

Jeśli to w dalszym ciagu aktualne i zależy Wam, zeby ten cennik umieścić, to Ewus wyślij mi fotę na maila i wkleję na forum (nauczyłam się, to się chwalę :mrgreen: :D ).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi