roseau napisał(a):hej jeśli mógłbyś zamieścić jakieś zdjęcia oglądałam te na stronce ale tyle się pisze tutaj o tym campie a zdjęć jakoś na forum nie znalazłam
a pozatym pytałam kiedys ale nikt mi nie odpoiwedział wieć ponawiam pytanie
jakie są ceny w tym barze jak się schodzi na plaże?? rezerwowałeś wcześniej miejsce bo słyszałam, że można sobie wybrać ale nie za bardzo wiem jak jeśli tam jeszcze nie byłam
jade tam 11 więc spodziewam się, że będzie bardzo dużo ludzi a chciałabym miejsce w cieniu... dużo tych pytań
ale lepiej wszystko wiedzieć przed wyjazdem i skorzystać z doświadczeń ludzi, jeśli miałbyś jakieś spostrzeżenia ciekawe co do rzeczy które trzeba zabrać ze sobą to byłabym wdzięczna (np. czy potrzebne są duże gwoździe do namiotu itp.??) Pozdrawiam !!
hm, zatem po kolei:
-www.agavk.p9.pl na tej stronie znajdziesz zdjecia, mój aparat niestety był i zszedł:) zatem nie mogę ich nigdzie umieścić...
- ceny w barze są następujące: za pizze od 33 Kun do 38 Kun, jedną jak zijesz o 17stej to do następnego dnia rano masz serdecznie dość jedzenia. Pizza jest pyszna, ale dobrze jest sobie zamówić tam "piroszka" bo kosztuje tylko 25 Kun, a po nim można nie jeść już dwa dni:)), składa się on z masy sera, szynki i innych takich zawiniętych w ciasto i zapieczone. Generalnie opłaca się tam jadać, ale nie pić... bo browarek np. to ok 15 Kun, a cola to 12 Kun itd...
- miejsce rezerwowałem, jednak moim zdaniem nie było to konieczne. Miejsca jest dość dużo i myślę, że pod jakąś olivką coś znajdziesz. Sądzę że mail nie boli i nic nie kosztuje do Bożo czy Mirko:), wtedy witają też jak "swojego". Bożo poprosił mnie w mailu o potwierdzenie rezerwacji na daw dni przed przyjazdem...
- gwoździ nie bierz...ziemia jest w miare ok, ale młoteczek do szpilek się przyda z pewnością.
-warto wziąć: kuchenkę elektryczną, jedzenie...bo nie jest tam tanio, a raczej powiedziałbym, że jest drogo. Wszystko zależy od Twego "portfela", np. do baru na dół chodziło nas niewielu bo ludzie uważali, że "drogo". Ja nabrałem zupek, i innych cudów i przywiozłem z tego połowe...Warto jest mieć pożadne buty na plaże, są takie specialne w sklepach, kto był w klapeczkach troszkę się męczył ze żwirkiem między paluszkami i pod piętami:))
Za Dubrovnikiem jest sklep Getro- ichniejsze Macro- warto tam robić zakupy lub w Tomym koło "PKS" -"Liberty" bliżej centrum miasta.
- czego nie brać: nie ma sensu tachać grilla, czy butli gazowej- te rzeczy są na Campingu
Sklep po lewej w Orasacu jest nieco tańszy, ale jest dalej...
i chyba tyle, jak coś to pytaj proszę dalej...
pozdrowienia, Marcin
ps
lubi tam lunąć z rana tak solidnie więc warto jest mieć jakiś dach...ja pośpiesznie w Getro kupowałem... 120 Kun.