Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2006 19:18

e.zetka napisał(a):Dostałam zdjęcia od Boża po remoncie łazienek. Tak wygląda teraz umywalnia garów :lol: forum/album_personal.php

Umywalnia garów? Przecież tam się myje nogi !!!
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2006 19:21

kiziormizior napisał(a):Wlasnie wrocilem z tego CAMPU bylem od 18.06 - 28.06
Na wstepie pragne potwierdzic wspaniala atmosfere jaka roztaczaja wlasciciele. Ja i moja rodzina czulismy sie jak u siebie. Nie bylo problemu z ktorym zostali bysmy sami , poczawszy od zakupu pakietu startowego GSM , konfiguracji internetu w laptopie , jak i pomoc przy zamawianiu przez telefon jedzenia ( pierwszy raz wolelismy sie zdac na rodowitych Chorwatow ) Zawsze z usmiechem na ustach i w codziennym kontakcie bardzo milo.
ad1. 280 kun ~ 38 EUR (zaokroglono mi i dostalem cos w szkle na gardziolko z informacja zeby wypic dopiero w domu , mocne jak cholerka :lol: )
ad2. jest knajpka przy plazy na dole (mozna zamowic na telefon do namiotu i jak dla nas usluga nie platna ) pizza od 30 kun cevapcici 40kun itd.
najbizsze czynne restauracje sa okolo 4km w strone Dubrownika (drozsze) w miejscowosci Zaton Mali (od glownej wjazd ostro w prawo i przy wodzie zlokalizowane.
ad3. plaza kamienista jak dla mnie i rodziny super ale to subiektywna ocena . Kilka razy schodzilem pieszkom a kilka samochodem (zalezy po ilu OŻUJSKICH bylem wejscia sa glebsze i plytsze , z grubymi kamieniami i z drobnymi . Nurkowanie przy skalach dostarcza niezapomnianych wrazen.
ad4. najblizszy sklep na przeciwko Campu okolo 200 m przez droge glowna pod gore w ORASACU lub okolo 50 m idac w stronee Dubrownika i rowniez pod gore droga dla samochodu.
ad5. komarow troche bylo ale nie tak jak u nas nad jeziorem i troche mniej agresywne moze tez goraca im bylo :lol:

Wypada nadmienic ze po drodze do sklepu tablica informujaca o bistro jest nie aktualna bo jedzenia sie tam nie podaje przynajmniej tak bylo w czerwcu jest to bar piwny. Duze piwo 0,5L w naszym rozumieniu zawsze nad kreske kosztowalo 12 kun , zwazywszy na okolice to dobra cena jak na PUB.

No to rozumiem.Jedzenie na telefon.Brawo.Te schody.Idziemy w dół i pod górę i w dół i pod górę są dobre na chłody ,a nie upały. :wink:
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 29.06.2006 22:36

No troche tak ale stoja lawki i jak ktos sie zmeczy to moze sie polozyc i odpoczac a w czasie odpoczynku zapodac np. najgorsze Chorwackie pivo i zarazem najtansze "President's choice" przy okazji uwazajcie na Ambalażu za Recyklingu tj. oplata za recykling puszki doliczana do rachunku 50 lip za sztuke. Nie wiedzialem ze takie rzeczy maja miejsce :lol: :lol:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 30.06.2006 11:38

kiziormizior napisał(a):Wlasnie wrocilem z tego CAMPU bylem od 18.06 - 28.06
Na wstepie pragne potwierdzic wspaniala atmosfere jaka roztaczaja wlasciciele. Ja i moja rodzina czulismy sie jak u siebie. Nie bylo problemu z ktorym zostali bysmy sami , poczawszy od zakupu pakietu startowego GSM , konfiguracji internetu w laptopie , jak i pomoc przy zamawianiu przez telefon jedzenia ( pierwszy raz wolelismy sie zdac na rodowitych Chorwatow ) Zawsze z usmiechem na ustach i w codziennym kontakcie bardzo milo.
ad1. 280 kun ~ 38 EUR (zaokroglono mi i dostalem cos w szkle na gardziolko z informacja zeby wypic dopiero w domu , mocne jak cholerka :lol: )
ad2. jest knajpka przy plazy na dole (mozna zamowic na telefon do namiotu i jak dla nas usluga nie platna ) pizza od 30 kun cevapcici 40kun itd.
najbizsze czynne restauracje sa okolo 4km w strone Dubrownika (drozsze) w miejscowosci Zaton Mali (od glownej wjazd ostro w prawo i przy wodzie zlokalizowane.
ad3. plaza kamienista jak dla mnie i rodziny super ale to subiektywna ocena . Kilka razy schodzilem pieszkom a kilka samochodem (zalezy po ilu OŻUJSKICH bylem wejscia sa glebsze i plytsze , z grubymi kamieniami i z drobnymi . Nurkowanie przy skalach dostarcza niezapomnianych wrazen.
ad4. najblizszy sklep na przeciwko Campu okolo 200 m przez droge glowna pod gore w ORASACU lub okolo 50 m idac w stronee Dubrownika i rowniez pod gore droga dla samochodu.
ad5. komarow troche bylo ale nie tak jak u nas nad jeziorem i troche mniej agresywne moze tez goraca im bylo :lol:

Wypada nadmienic ze po drodze do sklepu tablica informujaca o bistro jest nie aktualna bo jedzenia sie tam nie podaje przynajmniej tak bylo w czerwcu jest to bar piwny. Duze piwo 0,5L w naszym rozumieniu zawsze nad kreske kosztowalo 12 kun , zwazywszy na okolice to dobra cena jak na PUB.

No to wszystko po staremu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tomascrow
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomascrow » 30.06.2006 13:38

Pisac do nich po angielsku w sprawie rezerwacji czy doskonale zrozumieja po polsku ?
bushi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bushi » 30.06.2006 13:44

I to właśnie lubię, ale i tak będzie inaczej niż poprzednio - bo lepiej :D
Praktycznie wszytko ustalone - ruszamy 5 sierpnia i 6-go będziemy na miejscu. Niestety urlop pod koniec lipca nie wchodzi w grę. Planujemy troche więcej ruchu, ale baza wypadowa - oczywiście "Pod Maslinom".
Rodzina ta sama (2+1), samochód też.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 30.06.2006 13:47

tomascrow napisał(a):Pisac do nich po angielsku w sprawie rezerwacji czy doskonale zrozumieja po polsku ?

Lepiej pisz po angielsku
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 01.07.2006 09:26

e.zetka napisał(a):
tomascrow napisał(a):Pisac do nich po angielsku w sprawie rezerwacji czy doskonale zrozumieja po polsku ?

Lepiej pisz po angielsku

A czy za rezerwacje miejsca dodatkowo pobierana jest jakas oplata?? i czy wystarczy napisac w mailu, ze chce sie zarezerwowac miejsce w cieniu na 4 noce, na maly namiot?? :)
halla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) halla » 02.07.2006 17:34

Lecę 29.07:) do Dubrownika będę o 20 czy jest szansa dostac sie zwykła komunikacja o tej godzinie na camping pod Maslina? Ile to km od lotniska?
pozdrawiam :)
Ostatnio edytowano 03.07.2006 09:36 przez halla, łącznie edytowano 1 raz
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 02.07.2006 18:59

ktoś pisał kiedyś na forum, że ostatni autobus do Orasaca z Dubrovnika jest chyba po 22... więc jak zdążysz się dostać z lotniska do Dubrovnika do 22 to zdążysz.. post wysłałes 2 lipca a piszesz ze lecisz 29 czerwca :D ??? :wink:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 03.07.2006 07:10

borboleta napisał(a):
e.zetka napisał(a):

Lepiej pisz po angielsku

A czy za rezerwacje miejsca dodatkowo pobierana jest jakas oplata?? i czy wystarczy napisac w mailu, ze chce sie zarezerwowac miejsce w cieniu na 4 noce, na maly namiot?? :)

Ludzie!!!!!!!!!!!!!!
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 03.07.2006 13:59

po co ta wyszukiwarka????? ludzie!
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 03.07.2006 16:16

wiolak3 napisał(a):po co ta wyszukiwarka????? ludzie!

zapewne po to, zeby LUDZIE z niej korzystali ;) i nie martwcie sie- ja z niej korzystam, ale czytania o campingu ' Pod Maslina' jest dosc sporo :roll:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 04.07.2006 16:17

Borboleta-to nie do Ciebie!!! przecie wiem ze czytasz!!!! :wink: :papa:

I jeszcze o maslinie: w dole kampu są miejsca tylko dla takich małych namiotów, jak nasze, więc Bożo Cie zaprowadzi, da miejsce-spoko!!!! tam nie zakotwiczją samochodziarze a "parcelki" są mniejsze i miejsce jest nawet w zatłoczonym sierpniu.
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 04.07.2006 22:25

wiolak3 napisał(a):Borboleta-to nie do Ciebie!!! przecie wiem ze czytasz!!!! :wink: :papa:

I jeszcze o maslinie: w dole kampu są miejsca tylko dla takich małych namiotów, jak nasze, więc Bożo Cie zaprowadzi, da miejsce-spoko!!!! tam nie zakotwiczją samochodziarze a "parcelki" są mniejsze i miejsce jest nawet w zatłoczonym sierpniu.

Ja wlasnie jestem w trakcie liczenia... licze i licze tak na oko ile na co prawdopodobnie wydamy (wole byc spokojna, ze starczy ;) ) i wychodzi mi ze 800 euro na 2 osoby (bez wlasnego autka) spokojnie wystarczy :D Dosc sporym luksusem, na ktory sobie pozwolimy bedzie 6 dni na Campie Adriatyk ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi