napisał(a) kiziormizior » 29.06.2006 18:50
Wlasnie wrocilem z tego CAMPU bylem od 18.06 - 28.06
Na wstepie pragne potwierdzic wspaniala atmosfere jaka roztaczaja wlasciciele. Ja i moja rodzina czulismy sie jak u siebie. Nie bylo problemu z ktorym zostali bysmy sami , poczawszy od zakupu pakietu startowego GSM , konfiguracji internetu w laptopie , jak i pomoc przy zamawianiu przez telefon jedzenia ( pierwszy raz wolelismy sie zdac na rodowitych Chorwatow ) Zawsze z usmiechem na ustach i w codziennym kontakcie bardzo milo.
ad1. 280 kun ~ 38 EUR (zaokroglono mi i dostalem cos w szkle na gardziolko z informacja zeby wypic dopiero w domu , mocne jak cholerka
)
ad2. jest knajpka przy plazy na dole (mozna zamowic na telefon do namiotu i jak dla nas usluga nie platna ) pizza od 30 kun cevapcici 40kun itd.
najbizsze czynne restauracje sa okolo 4km w strone Dubrownika (drozsze) w miejscowosci Zaton Mali (od glownej wjazd ostro w prawo i przy wodzie zlokalizowane.
ad3. plaza kamienista jak dla mnie i rodziny super ale to subiektywna ocena . Kilka razy schodzilem pieszkom a kilka samochodem (zalezy po ilu OŻUJSKICH bylem wejscia sa glebsze i plytsze , z grubymi kamieniami i z drobnymi . Nurkowanie przy skalach dostarcza niezapomnianych wrazen.
ad4. najblizszy sklep na przeciwko Campu okolo 200 m przez droge glowna pod gore w ORASACU lub okolo 50 m idac w stronee Dubrownika i rowniez pod gore droga dla samochodu.
ad5. komarow troche bylo ale nie tak jak u nas nad jeziorem i troche mniej agresywne moze tez goraca im bylo
Wypada nadmienic ze po drodze do sklepu tablica informujaca o bistro jest nie aktualna bo jedzenia sie tam nie podaje przynajmniej tak bylo w czerwcu jest to bar piwny. Duze piwo 0,5L w naszym rozumieniu zawsze nad kreske kosztowalo 12 kun , zwazywszy na okolice to dobra cena jak na PUB.