Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 07.06.2006 12:06

e.zetka napisał(a):Właśnie dostałam wiadomość od Boża :D
Napisał, że powiększył łazienki, zamontował nowy system do ogrzewania wody - 100% topla voda :lol: Goście z naklejkami cro.pl otrzymują 5% zniżki przy pobycie powyżej pięciu dni :D :D :D

buuu :( naklejka na plecak za duza...ale i tak zostane Pod Maslina gora 4 dni wiec sie nie zalapie na znizke :roll:
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 07.06.2006 12:11

e.zetka napisał(a):Właśnie dostałam wiadomość od Boża :D
Napisał, że powiększył łazienki, zamontował nowy system do ogrzewania wody - 100% topla voda :lol: Goście z naklejkami cro.pl otrzymują 5% zniżki przy pobycie powyżej pięciu dni :D :D :D

To mila wiadomosc , tylko jak zadobyc taka nalepke w szybkim tepie(nie mowie o tej z allegro) , czy jest jakis honorowany wzor zeby sie nie wyglupic , gdzie ja umiescic . Moze wystarczy sie powolac na konto w www.cro.pl i w formie testu odpowiedziec na kilka zadanych pytan z tematyki poruszanej na forum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 09.06.2006 23:23

Goście z naklejkami cro.pl otrzymują 5% zniżki przy pobycie powyżej pięciu dni

ewcia skąd zdobyć taką naklejkę,wybieram się na dłużej do Cro może się przyda :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.06.2006 23:30

link do nalepki "zrób to sam" :lol:
logo/logo1.doc
:papa:
Ostatnio edytowano 10.06.2006 10:25 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 10.06.2006 07:45

Janusz dziękuję ! Jesteś prawdziwą studnią wiedzy. Czasem zastanawiam się czy ty nie masz przypadkiem dodatkowego twardego dysku z linkami :wink:
POZDRAWIAM ! :papa: :sm:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2006 10:24

Studni nie mam, ale troszkę :wink: znam to forum i wiem gdzie szukać :lol:
Pozdrawiam
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 10.06.2006 22:55

OKI wydrukowalem , zalaminowalem i pozwolilem sobie dodac moj nick z serwisu pod spodem , w takiej formie i kolorystyce ktora nie zakloca graficznych walorow loga CRO.PL :lol: :lol: obiecuje ze jak spotkam jakiegos spragnionego wedrowca z kraju to mu pomoge , o co rowniez prosze szacowne grono udzielajace sie na forum
Pozdrawiam Sławek
PS juz tylko tydzien a nad Dubrovnikiem pogoda sie klaruje , oj klaruje!!!! bedzie malyna alex band , mam nadzieje. Czego sobie i innym .........nie zapeszam.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 12.06.2006 09:38

Dostałam zdjęcia od Boża po remoncie łazienek. Tak wygląda teraz umywalnia garów :lol: forum/album_personal.php
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 12.06.2006 10:36

e.zetka napisał(a):Dostałam zdjęcia od Boża po remoncie łazienek. Tak wygląda teraz umywalnia garów :lol: forum/album_personal.php

Ten jest OK forum/album_personal.php?user_id=5013 wygląda fajnie :)
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2006 15:39

e.zetka napisał(a):Dostałam zdjęcia od Boża po remoncie łazienek. Tak wygląda teraz umywalnia garów :lol: forum/album_personal.php

:lol: :lol: :lol: dziękuję Ewcia za załączenie mojej małej galerii :lol: :lol: :lol:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 12.06.2006 16:43

A ja jeszcze o wężu. Przeczytałem sobie wszystko co znalazłem o wężach i żmijach europejskich i jeżeli nie był to padalec, a na głowie było widać takie wypustki jakby łuki brwiowe to mógł to być malpolon, łac. malpolon monspessulanus. Jest jadowity i bywa agresywny ale jego jad nie jest groźny dla człowieka. Żywi się małymi ssakami ptakami i wężami. Grzbiet szary oliwkowy brązowy lub czarny z nieco jaśniejszym brzuchem. Dorasta do 2 metrów.
http://www.reptilia.dk/Krybdyr_vi_holder_nu/Slanger/Malpolon/malpolonmonspessulanus.htm
http://www.herp.it/indexjs.htm?SpeciesPages/MalpoMonsp.htm takie żyją w Grecji
a tu jest mapka z terenem występowania:
http://www.kingsnake.com/reptilia-italia/My_HomePage_file/colubrolacertino.htm
nie ma szans w Orsac-u też są
Inne węże czy żmije raczej odpadają.
Dość podobny jest tez nasz wąż eskulapa ale raczej nie zamieszkuje południa auropy juz prędzej wschód ale on chodzi po drzewach a malapon chyba nie
http://www.teams.karpaty.edu.pl/karpatka/gady/eskulap.htm
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 13.06.2006 07:05

Byłam w Orasacu trzy razy. Nic takiego nie widziałam, serio. Pytałam w zeszłym tygodniu Boża o węże i powiedział mi, ze na kampingu ich nie ma. Juz sama nie wiem co o tym sądzić. Może w sierpniu wynoszą się stamtąd :?: :!: Oby...
bushi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bushi » 15.06.2006 20:54

Zastrzegamy - nie chcemy nikogo straszyć, zwłaszcza Ewy - ale w sierpniu był. Oczywiście nie na campingu, ale na plaży. Dokładnie na skałach, na wyskości tego wielkiego głazu leżącego tuż przy brzegu. Wspinał się po skałach i kilku odważnych facetów ruszyło na niego z kijami - nie dali rady. Zlekceważył i poszedł wyżej. Miał około 2 metrów i z daleka było go widać. Niestety nie strzeliłem mu fotki bo nie zabrałem wtedy Nikona.
Ale co tam jeden wąż? - zawsze to dodatkowa atrakcja.
rafal259
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal259 » 24.06.2006 15:04

Wybieram sie na ten kamp w polowie lipca, mam pytania:

1. Ile za 2 osoby + namiot w tym roku zaplace za 5 dni pobytu?

2. Czy cos cieplego do jedzenia serwuja na kampie lub gdzies blisko?

3. Jakie dno morza, gleboko?

4. Najblizszy sklepik, jak daleko?

5. Komary tna w polowie lipca? :)

Reszte wszystko znalazlem o tym kampie na forum. Pozdrawiam.
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 29.06.2006 18:50

Wlasnie wrocilem z tego CAMPU bylem od 18.06 - 28.06
Na wstepie pragne potwierdzic wspaniala atmosfere jaka roztaczaja wlasciciele. Ja i moja rodzina czulismy sie jak u siebie. Nie bylo problemu z ktorym zostali bysmy sami , poczawszy od zakupu pakietu startowego GSM , konfiguracji internetu w laptopie , jak i pomoc przy zamawianiu przez telefon jedzenia ( pierwszy raz wolelismy sie zdac na rodowitych Chorwatow ) Zawsze z usmiechem na ustach i w codziennym kontakcie bardzo milo.
ad1. 280 kun ~ 38 EUR (zaokroglono mi i dostalem cos w szkle na gardziolko z informacja zeby wypic dopiero w domu , mocne jak cholerka :lol: )
ad2. jest knajpka przy plazy na dole (mozna zamowic na telefon do namiotu i jak dla nas usluga nie platna ) pizza od 30 kun cevapcici 40kun itd.
najbizsze czynne restauracje sa okolo 4km w strone Dubrownika (drozsze) w miejscowosci Zaton Mali (od glownej wjazd ostro w prawo i przy wodzie zlokalizowane.
ad3. plaza kamienista jak dla mnie i rodziny super ale to subiektywna ocena . Kilka razy schodzilem pieszkom a kilka samochodem (zalezy po ilu OŻUJSKICH bylem wejscia sa glebsze i plytsze , z grubymi kamieniami i z drobnymi . Nurkowanie przy skalach dostarcza niezapomnianych wrazen.
ad4. najblizszy sklep na przeciwko Campu okolo 200 m przez droge glowna pod gore w ORASACU lub okolo 50 m idac w stronee Dubrownika i rowniez pod gore droga dla samochodu.
ad5. komarow troche bylo ale nie tak jak u nas nad jeziorem i troche mniej agresywne moze tez goraca im bylo :lol:

Wypada nadmienic ze po drodze do sklepu tablica informujaca o bistro jest nie aktualna bo jedzenia sie tam nie podaje przynajmniej tak bylo w czerwcu jest to bar piwny. Duze piwo 0,5L w naszym rozumieniu zawsze nad kreske kosztowalo 12 kun , zwazywszy na okolice to dobra cena jak na PUB.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi