Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
roseau
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 26.05.2006 19:21

W sumie cena jest bardzo atrakcyjna w porównaniu z innymi campami ale gdzieś przeczytałam, że właściciel chciał wprowadzić jakąś zniżke dla osób które powołają sie na tą stronkę... gdzie indziej przeczytałam ,że ktoś zapłacił mniej niż wynikałoby to z cennika... dlatego pytam bo mój budżet nie jest zbyt wysoki (1100zł razem z dojazdem autokarem) i trzeba niesety "redukować koszty" :lol: ale myśle, że z cenami z cennika damy radę!! :) (mam nadzieje, że ceny nie zmienią się na rok 2006)... Z góry dzięki za wszystkie przydatne info... ( Tak na marginesie :Jechał ktoś może z Piniorem??)
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 29.05.2006 07:35

Mam pytanie do osób, które widziały węże, w jakim miesiącu to było? Ja byłam zawsze w sierpniu i nie spotkałam nawet kawałeczka żmiji.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 29.05.2006 08:45

Ewcia, jak się żmije dowiedziały że Scyzory przyjechały na kemping to spie*****y gdzie pieprz popadnie :lol: :lol: :lol:
no to już wiesz czemu żadnego nie widziałaś :twisted:
a tak na poważnie ja podczas dwóch pobytów na Rudine tez nigdy żadnych żmiji nie stwierdziłem, znaczy pyr też nie lubią :wink:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 29.05.2006 08:54

To ja dla pewności w tym roku zabiorę większą kosę :wink:
Pietrek07
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pietrek07 » 02.06.2006 10:19

Witam wszystkich Cromaniaków
W tym roku wybieram się pierwszy raz do Chorwacji (początek sierpnia). Jadę z żoną i dwójką dzieci (5 i 10 lat). Jak jest faktycznie z plażą pod Maslinou? Znajdzie się tam miejsce do zabawy dla dzieci? Czy w wodzie przy samym brzegu sterczą ostre skały pełne nastroszonych jeżowców i innych potworów? Początkowo myślałem o Molunacie - tam niby ma być coś jakby piasek, ale tak fajnie piszecie o campie pod Masliou.... Pytanie drugie dotyczy rowerów. Czy wozicie rowerki ze sobą, jak wygląda sprawa z terenami do jazdy i trzymaniem rowerów na campie?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 02.06.2006 11:00

W Molunat jest jedna plaza, z pewną ilością piasku mała ale barzo widowiskowa bo w wodzie są wielkie głazy, obok niej większa plaza żwirkowa.

Pod kampem "Pod Maślinom" jest plaża żwirkowa, dośc długa ale wąska. W sieci jest dużo zdjęć, można znaleźć tą plażę
Piotrek22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek22 » 03.06.2006 19:44

A ja miałem "farta" bo widziałem jakiegoś węża w samym Orebiczu na głwnym deptaku i jeszcze raz w Szimuni na Pagu.
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 04.06.2006 18:20

Witam. 17.06 czyli za 2 tygodnie jedziemy do Cro i rowniez zachecony na forum waszymi relacjami , poradami mamy zamiar zawitac do tego campu. W zwiazku z tym mam kilka pytan i b.prosze o pomoc a mianowicie pisaliscie ze nie ma tam sklepu z z zywnoscia wiec gdzie sie zaopatrujecie , czy nalezy brac jakies przedluzacze zeby wpiac sie do pradu (jak wy robicie ?) i czy istnieje jakies dogodne polaczenie transportowe zeby dostac sie do dubrownika ( czytalem o problemach z parkowaniem ) jak z samochodem na tym campie czy moze stac blisko namiotu czy jest jakis parking?
Pozdrawiam serdecznie.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 05.06.2006 07:10

Na kampingu nie ma sklepu, ale są dwa w miasteczku, 5 minut drogi z kampa. Przedłużacz warto mieć z sobą. Do Dubrovnika jeżdżą autobusy, przystanek jest przy samym kampie. A zapoarkować można przy namiocie, jak tylko jest miejsce, myślę, że nie ma z tym problemu.
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 05.06.2006 11:49

Dziekuje bardzo za te informacje.
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 05.06.2006 12:08

Autobus pod kampem to naprawde dobra sprawa bowiem mozna sie udac do Dubrownika busem uswiadczyc browarka lub kilka w miescie poczym bez problemowo powrocic na miejsce. Dodatkowo jadac autobusem oszczedzamy na kosztach parkingu oraz na czasie spedzonym na poszukiwaniu miejsca do zaparkowania a niejednokrotnie jest z tym problem ;)
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 05.06.2006 13:22

JachuG napisał(a):Autobus pod kampem to naprawde dobra sprawa bowiem mozna sie udac do Dubrownika busem uswiadczyc browarka lub kilka w miescie poczym bez problemowo powrocic na miejsce. Dodatkowo jadac autobusem oszczedzamy na kosztach parkingu oraz na czasie spedzonym na poszukiwaniu miejsca do zaparkowania a niejednokrotnie jest z tym problem ;)

Zgadzam sie , no chyba ze ma sie kochana zonke ktora ma prawko a nie lyka browka ( kurcze podpowiada ze zapomnialem o winku ) ale mozna sie podzielic . A na serio to autobus jest dobrym rozwiazaniem. Ciekawi mnie jak w czerwcu jest z parkowaniem w Dubrowniku czy juz duzo "stoneczki"?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2006 12:20

Czy jest możliwe, żeby taki wąż np. spadł na namiot?
A że lubią ciepło potrafią wpełznąć pod kocyk lub do śpiwora :o [/list]
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.06.2006 12:50

:lol: :lol: :lol: :lol:
to rozumiem dlaczego nie wpełzł był :lol: . Nie zabrałyśmy śpiworków, bo to miała być upalna Chorwacja, ale w sierpniu 2005 było tak zimno, ze nawet węże szukały śpiworków :D
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 07.06.2006 10:46

Właśnie dostałam wiadomość od Boża :D
Napisał, że powiększył łazienki, zamontował nowy system do ogrzewania wody - 100% topla voda :lol: Goście z naklejkami cro.pl otrzymują 5% zniżki przy pobycie powyżej pięciu dni :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi