Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 26.05.2006 11:09

8O 8O :?:
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 26.05.2006 11:21

Aby dowodnić moje słowa zauważyłem zdjęcie wręcz identycznego stworzenia jakiego sam widziałem podaje link : http://www.fototy.pl/agaipawel/fotka/23578
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 26.05.2006 11:25

e.zetka napisał(a):O czym Ty mówisz :?: :!: By łam tam trzy razy i spotkałam tylko żółwia :!: :!: :!: Nawet mi nie mów :!: :!: :!:

Co do rezerwacji, to llepiej zarezerwować, różnie może być.

przebacz..
ale gdybym sam nie widział bym nie napisał :D

Ogólnie camp mnie sie super podobał łącznie z wężem :)
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 26.05.2006 11:40

... jak to w raju zawsze się jakiś wąż znajdzie ...
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 26.05.2006 11:56

NIE WYOBRAŻAM SOBIE CO SIĘ STANIE, JAK SPOTKAM TO :!: :!: :!: JA SIĘ PANICZNIE BOJĘ TAKICH RZECZY :!: :!: :!:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 26.05.2006 12:08

No to podnosimy temperaturę... Czy jest możliwe, żeby taki wąż np. spadł na namiot? Serio pytam. Bo jak nad ranem skoczyłam ("Pod Maslinom") z krzykiem, że miałam takie wrażenie, że jakaś gada spadła nam na dach (?dach w namiocie :lol: ), to Wiolak3 mi powiedziała, że nastęnym razem mam zbyt dużo przed snem nie jeść, bo coś mi się zdaje za dużo (tak jakbym się tymi chińskimi zupami przejadała :lol: :lol: :lol: ).
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 26.05.2006 12:25

A czy ktos z forumowiczów jest w stanie przedstawić (przybliżyć)wyżej przytoczonego gada cobyśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia? ;)
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.05.2006 12:46

Jakie to było wielkie i jakie grube? bo na pierwszy rzut oka to jest padalec czyli beznoga jaszczurka, zupełnie niegroźna. jak ją złapiesz może kąsać ale jadu nie ma, a ząbki ma mizerne i nie ostre.
Ten na zdjeciu to chyba odmiana turkusowa. W kazdym razie jak małe do 50 cm, grube jak dwa-trzy ołówki i takie błyszczące to padalec.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 26.05.2006 12:55

LUDZIE, O CZYM WY MÓWICIE :!: :!: :!: TO JEST NIEPRAWDA :!: NIEMOŻLIWE I JUŻ :!:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 26.05.2006 13:06

Nie wiem, jak to wyglądało z góry, bo widziałam to to od środka w namiocie, ale z tej perspektywy - wymiarowo - to tak jak Kir napisał. Więc można spać spokojnie :lol: !!!
urbandi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbandi » 26.05.2006 14:22

Na campie "RUDINE" było pełno tych węży, z ich powodu musieliśmy troche przestwić obozowisko. Siedziały zakopane w liściach przy kamiennych murkach, raz wlazł nam taki jeden do worka na śmieci. Równiez nie wiem co to za gad, ale nie wydaje mi sie aby był to padalec bo nieco za długi -ok. 1.m.
PZDR :D
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 26.05.2006 16:55

Otóż te osobniki które osobiście widziałem na campie pod maslinom były powiedzmy średniej wielkości poza jednym osobnikiem... było to moje pierwsze wejście na cemping po trasie z Polski. Była godzina ok. 5 rano przechadzałem się z żoną w celu znalezienia miejsca na namiot. Za łazienkami 25 m poniżej w stronę morza było wolne miejsce na tarasie. Miejsce to było naprawde dobre blisko do asfaltowej drogi prowadzacej na plaże, blisko do łazienki i znajdowało się pod duzym drzewem - super.
Wypakowaliśmy pół samochodu i zabraliśmy się za rozstawienie namiotu - nagle słyszymy szelest a z drzewa pełznie w naszą stronę metrowy osobnik gruby jak przedramię dorosłego umięśnionego człowieka...
no niestety ale z miejscówki musieliśmy zrezygnować :( Mogę jeszcze dodać iż spotkanie z wężem postawiło nas na nogi i już nie byliśmy śpiący po podróży :D
Sami przenieślismy się w inne miejsce ale tego samego dnia w dzień wyżej przytoczone miejsce było już zajęte przez kogoś innego.
roseau
Globtroter
:))

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 26.05.2006 18:11

W mailu napisałam, że o campie dowiedziałam się ze strony www.cro.pl..
A co do samej rezerwacji to wiem jak się to robi:))) wysłałam im maila z przybliżoną datą wyjzad, ilość dni pobytu, ilość osób oraz informacje o tym, że bedzie to tylko jeden namiot (bez samochodu). Wysłałam na wszystkie maile już, które były podane na stronce campu ale dalej nic.... w sumie z jednym namiotem powinnam się zmieścić gdzieś chyba ale wiem ze tam jest tylko ok 35 miejsc a w szczycie sezonu jakim podobno jest sierpień to mało... Może spróbować zadzwonić albo smsa wysłać... ??Dzięki za poprzednią odpowiedź...:))))) :) :) :D
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 26.05.2006 18:29

... mam jeszcze jedno małe pytanko czy są moze zniżki jeżeli jest się tam ok 2 tyg np????? 8)
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 26.05.2006 18:48

roseau napisał(a):... mam jeszcze jedno małe pytanko czy są moze zniżki jeżeli jest się tam ok 2 tyg np????? 8)

Cena za pobyt jest mocno atrakcyjna zaś miejsce napewno się znajdzie nie ma sensu rezerwacja
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi