Re: camping planik na Pagu
napisał(a) Ina » 27.06.2003 00:40
Kusion napisał(a):Ina- Bardzo dziękuje za informacje.
Mam jeszcze kilka pytań. Byłem na ich stronie internetowej i chętnie wypożyczyłbym taki namiot jaki mają w ofercie/ pościel ,kuchenka lodówka..../. Napisz jeśli wiesz jakie są jeszcze dodatkowe opłaty przy wynajęciu takiego namiotu / opłata od osoby, samochód .... / Czy w związku z tym że miejscowość jest położona w zatoce woda w morzu jest czysta. Ja wybieram się w lipcu i było by super gdyby nie było zbyt dużego tłoku. Czy w poblżu są jakieś fajne knajpki?
Witajcie! Pozwólcie, że odpowiem na pytania w jednym poście.
Stefku, w Rażancu w zasadzie można kupić wszystko, no...może oprócz mebli
, ale tego asortymentu pewnie nie będziesz poszukiwał. Owoce morza najlepiej wczesnym rankiem od miejscowych rybaków. Camping jest pilnowany i nie było zastrzeżeń co do ochrony.
Kusion, jeśli wynajmujesz ich namiot, to nie musisz płacić dodatkowo za osoby (w cenie namiotu jest pobyt 4 osób). Płacisz dodatkowo za samochód, taxę i opłatę meldunkową-pobytową i to jest 0,60 EUR za osobę za cały pobyt (jednorazowo). Muszę powiedzieć, że morze jest czyste. Przede wszystkim można sobie poszukać jakiejś fajnej kameralnej plaży.
A co do knajpki - to w miasteczku są kafice, gdzie możesz wypić kawę, czy coś mocniejszego, ale jako takiej rozrywki, typu np. dyskoteka, trzeba szukać w pobliskich miejscowościach (Zadar, Pag, Rtina). Zresztą na terenie campingu jest mini-restauracja. Ale wiesz przecież, że dobry nastrój tworzy towarzystwo, więc dobry humorek, rakija, piwo i można się bawić
A w ogóle to pewnie za kilka dni tam dotrę, to przekażę Wam najświeższe wiadomości, bo wiadomo, że co roku przybywa wszędzie restauracji, sklepów, kaficzy. Może uda mi się dorwać do jakiegoś komputera i złożyć relację na żywo
Pozdrawiam