Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Novalja na Pagu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kropeczka21
Podróżnik
Camping Novalja na Pagu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka21 » 16.01.2005 13:26

Ktoś coś wie, zna, widział, był, ma linka do strony? Byłabym wdzięczna za informacje.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
otok PAG

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 20.01.2005 21:42

:D A hoy podaję stronę na której zapewne znajdziesz interesujące Cię wiadomości www.pag.hr sprawdż okolice Pozdrav
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 21.01.2005 11:20

Byłem tam w 2003 roku. To chyba najdroższy kemp na którym spałem.
W sumie za 2 osoby + namio+sam. bez prądu zapłaciłem ponad 170 kun/noc bo jest tam obowoiązkowe ubezpieczenie + opłata rejestracyjna.
Co do samego kempu to jest wielki położony przed miastem jadąc od strony miasta Pag. Do miasta jest ok 4km od wejścia. Kemp dzieli się na czesc FKK (obrzydlistwo sami starzy niemcy) oraz na część tekstylną. Jest zadrzewiony i to bardzo przyjemnoie ale nie są to pinie tylko inne drzewa które dają mniej intensywny cień. kemp jest wielki przez co wszędzie jest daleko - my np nad morze szliśmy 15 minut, a dotoalety 10. Na kempie wszystkie możliwe udogodnienia ale nie ma basenu. Sa knapy place zabaw dla dzieci, sklepik. Plaza wąska żwirowa. Trochę tłoczno. My woleliśmy chodzic na plażę poza kemp.
Jak na te ilość ludzi czysto. kemp się ciągle rozbudowuje.
Dla mnie brakowało nastroju - tam wszyscy rozbijali wielkie namioty, otaczali sie czyms w rodzaju wiatrochronu i siedzieli w takich siedliskach po 1-3 namioty. Dużo niemców, tochę młodych Francuzów. Dla nas drogo.

Potem żałowałem że nie nocowałem w Simini. Jest wszędzie dalej ale plaże ładniejsze. Tylko ceny jeszcze wyższe
kropeczka21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka21 » 21.01.2005 22:01

Kir - dziękuję za informacje. A wiesz coś więcej może o tym campingu Simini?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 24.01.2005 11:05

Nie mieszkałem na tym kempie, tylko przejeżdrzając zatrzymałem się na parkingu poszedłem pooglądać rozczarowany Nowaliją. Kamp jest tak na oko 2 razy mniejszy, położony na zboczu góry do morza schodzi się w dół
ale i przy morzu sa miejsca do rozbicia się. Cień na miejscach namiotowych jest gorszy niż w Novaliji, płaża jest ładniejsza. Jakoś tak sympatyczniej. Ale powtarzam: ceny jeszcze wyższe, dla nas było tam za drogo
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.01.2005 15:13

Wrzuciłem tu zdjęcie samej miejscowości Simuni (jakoś wydawało mi się że to Simini - przekręcałem nazwę, sorry). Kamp jest kawałek dalej i wyżej nad morzem - ale można sobie wyobrazić jak wyglada otoczenie.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.01.2005 15:26

Przypomniałem sobie o jeszcze jednym kempie na Pagu - myślę że jest tych przydomowych jeszcze kilka, wiem o jednymw miejscowosci Metajna - a mianowicie o kempie na plazy św Ducha.
Tu wrzuciłem zdjęcie samej plaży sw Ducha. Znajduje się ona ok 8 km za Nowaliją w kierunku na Pag - przy drodze jest kierunkowskaz - trzeba zjechać w dół
do morza. Sama plaza jest płatna i to słono - 10 kun od osoby za dzień. Ale za to to jest plaza - marzenie. Widoki zapierają dech w piersiach, wieje lekka bryza od gór a do wody wchodzi się po wdeptanych w twardą glinę kamychach wiec komfort wchodzenia jest niewiele mniejszy od piaskowej. Widoczność w wodzie niezła choc nie taka jak na skałkach.
Na wschodniej częsci jest urządzony mały kemp. Ceny nie są tak niskie jak na kempach przy-domowych ale prawie 2 razy mniejsze niż w Nowaliji.
Będąc gościem kempu nie płaci się za plażę.
Największą wadą kempu jest brak zacienionych miejsc bo nie ma tam prawie drzew a cień robią głównie wysokie na 3 m trzciny które przy okazji chronią od wiatru.
Moze nie jest to kemp na długie siedzenie ale na kilak dni żeby "zaliczyć" Pag - czemu nie?

Tu jeszcze jedno zdjęcie - tym razem samego kempu
i jeszcze jedno - droga z plaży sw Duch w górę. Widać jak wygląda otoczenie
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 25.07.2011 10:33

Kir czy mógłbyś ponownie wrzucić zdjęcia kempingu Św. Duch? Z góry dzięki. Pozdrawiam.
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 27.08.2011 09:53

Byłem na Duchu, fotki tutaj:
forum/viewtopic.php?p=802209#802209
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 02.09.2011 10:06

kropeczka21 napisał(a):Ktoś coś wie, zna, widział, był, ma linka do strony? Byłabym wdzięczna za informacje.

camp nie nazywa się novalija a Strasko i to największy camping w horwacji i w top 5 najlepszych kampingów w cro.

Pierwsze z ocen do bólu subiektywna, wady wyolbrzymione do astronomicznych rozmiarów (choć nie bezpodstawne).

dla przykładu
- fkk wymiera powoli wszędzie (strach przed filmowaniem w dobie internetu).
- do miasta jest 4km od wjazdu dla aut, od wyjścia pieszego 2km (my akurat byliśmy w bungalowach przy plaży i 100m od tego wyjścia).
- wszędzie daleko? w odległości 100m. od domku miałem plażę/restaurację/animacje dla dzieci i dorosłych/sklep/wyjście na miasto
- plaża najlepsza jest w zrce ale tylko dla młodzieży (to chorwacka ibiza)
- drogo bo ma ****, a simuni ma *** i jest jeszcze droższe.

Simuni ma niewątpliwe zalety ale tylko Strasko jest w odległości pieszej wyprawy od Miasta/hipermarketu/dyskoteki/sąsiedniego kurortu gajac. Jest więc bardzo atrakcyjnie położone jjako baza wypadowa, Simuni jest w pieknym miejscu ale mozliwe wypady to porażka - dodać 30km i pojechac i tak do novalji mijając w novalii straśko.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2011 14:41

lulmar napisał(a):
kropeczka21 napisał(a):Ktoś coś wie, zna, widział, był, ma linka do strony? Byłabym wdzięczna za informacje.

camp nie nazywa się novalija a Strasko i to największy camping w horwacji i w top 5 najlepszych kampingów w cro.

Pierwsze z ocen do bólu subiektywna, wady wyolbrzymione do astronomicznych rozmiarów (choć nie bezpodstawne).

dla przykładu
- fkk wymiera powoli wszędzie (strach przed filmowaniem w dobie internetu).- do miasta jest 4km od wjazdu dla aut, od wyjścia pieszego 2km (my akurat byliśmy w bungalowach przy plaży i 100m od tego wyjścia).
- wszędzie daleko? w odległości 100m. od domku miałem plażę/restaurację/animacje dla dzieci i dorosłych/sklep/wyjście na miasto
- plaża najlepsza jest w zrce ale tylko dla młodzieży (to chorwacka ibiza)
- drogo bo ma ****, a simuni ma *** i jest jeszcze droższe.

Simuni ma niewątpliwe zalety ale tylko Strasko jest w odległości pieszej wyprawy od Miasta/hipermarketu/dyskoteki/sąsiedniego kurortu gajac. Jest więc bardzo atrakcyjnie położone jjako baza wypadowa, Simuni jest w pieknym miejscu ale mozliwe wypady to porażka - dodać 30km i pojechac i tak do novalji mijając w novalii straśko.

Bardzo dobrze, że filmują. Tak nalezy robić i napiętnować golasów. Psują tylko morale młodzieży i są przykładem sodomi i gomory. Jak chcą nago chodzić to po chałupie proszę. Gonić i jeszcze raz gonić golasów aż utracą dech.Pozdrawiam tekstylnych - szczery i tolerancyjny Darek1.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.09.2011 12:28

..

Powrót do Kempingi