Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

camping Ninska Laguna- Zadar

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomfox26
Podróżnik
camping Ninska Laguna- Zadar

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomfox26 » 16.05.2006 19:28

Zamierzam wybrać się do Chorwacji w tym roku w rejon Zadaru do miejscowości Nin . Przeglądałem różne strony i wypatrzyłem camping Ninska Laguna.
Mam pytanie
-czy ktoś był na tym campie np we wrześniu
- czy jest tam w miarę spokojnie ( wolę spokój )
- czy może jest tam czyste.
- jeżeli nie ten to może mi ktoś poleci w tej okolicy ?
dziękuje
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 19.05.2006 05:16

Nie byłem na samym campingu, ale Nin we wrześniu to wogóle oaza spokoju. Ninska Laguna to specyficzne miejsce.
1. Po pierwsze jest to jedna z niewielu w okolicy Zadaru piaszczystych plaż i chyba jedyna naturalna. :lol:
2. Dno morza opada bardzo łagodnie - po 100 metrach marszu od brzegu wody jest może 80 cm, żeby popływać trzeba się nieźle nachodzić, natomiast dla dzieci - super!! :lol:
3. Woda jest nieco cieplejsza niż w innych miejscach - ze względu na małą głębokość i położenie w osłoniętej zatoce :lol:
4. Czystość wody na ogół taka jak w innych regionach Chorwacji, bywają jednak dni kiedy robi sie mało przejrzysta (przypuszczam że są okresy w których ruch wody powoduje mieszanie się piasku z wodą :?
Pozdrawiam
tomfox26
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomfox26 » 22.05.2006 07:28

dzięki za informacje. Właśnie szukam czekaś takiego bo wybieram się z dzieckiem 3,5 roku. Nie wiem jak on wysiedziw samochodzie, ale się zobaczy.

Powrót do Kempingi