camp Senj-Starigrad
napisał(a) Gajus.ems » 16.07.2008 14:32
Właśnie wczoraj wróciłem, byłem w tym rejonie w apart i 2 dni na campie ( w Starigradzie ). Dużo podróżowałem. Spędziłem miedzy innymi kilka godzin w Rażanacu. Przyjemna mała miejscowość. Oglądałem camp PUNTICA ( planowałem na nim spędzic trzy dni ale plany się zmieniły, więc pojechałem przekonać sie jak tam jest ). Zachęciły mnie pozytywne opinie jak i tez ciekawa stronka internetowa no i też cena ( 2 osoby 15 euro ). Moim zdaniem camp jest trochę przereklamowany.Na niewielkiej przestrzeni gęsto rozbite namioty, w zasadzie nie było wolnych miejsc, normalnie "patelnia", ci co byli mieli ze sobą różne baldachimy. Camp sprawiał wrażenie czystego i zadbanego. Do morza ok 30 metrów, ale bez widoku na nie, przynajmniej z tych mniejsc gdzie ja stałem. Nie polecam. Ale polecam w tej samej mijsc.camp PLANIK położony w zalesionym pięknym zadbanym miejscu. Czyściutki, wielka powierzchnia, mało osób. Cena wyższa 2 osoby 19 euro. Uważam że to jeden z najpiekniej położonych campów w CRO. Wadą może być ( akurat nie dla mnie ) odleglość do morza ok 500 metrów i puste ( niezbyt korzystnie wyglądające ) namioty do wynajęcia.
Nie zostałem tam jednak gdyż zamierzałem pospacerować po Paklenicy i pojechałem do Starigradu. Tam campów sporo ,takich małych przydomowych dobrze wyposażonych ale jakiś takich bez uroku. Zostałem na jednym z nich 2 dni, cena 11 euro za 2 osoby za dzień.
Ogladałem inne camp w okolicach Senja po Starigrad np. RACA w sw Juraj ( zapchany, 20 euro 2 osoby, ale to jest fajnie polozony camp ) innych juz poprostu nie ma mimo że widnieją na mapach np. w Stinicy k. Jablanaca. Jest camp w mjs. Lukovo Sugarje opisany na forum przez Zawodowca, oraz w Sibuljna.
Pozdrawiam GAJUS
Jeszcze o cenie promu PRIŻINA-ŻIGLJIEN. Płynąłem w tygodniu, jak przyjechałem do PRIZINY to nasz pojazd był 60 w kolejce, obawiałem sie że troche postoję, ale prom był bardzo pojemny ( 75 pojazdów) i szybko po 15 minutach zeglugi byłem już w ZIGLJEN. Troche nieprzyjnemnie zaskoczyła mnie cena tj 126 kun za auto i 2 osoby tj ok 17-18 euro ( auto 94 kuny, osoba 16 kun )
Troche piszę o cenach aby można było sobie zbilansowac budżet, nie jestem centusiem i zawszę wydam o wiele więcej niz planuje.