Garść info o camp. MD
Kemping godny polecenia!. Nieduży, spokojny, czyściutki, zadbany, ładnie zazieleniony, zadrzewiony sosny pinowe, drzewka oliwne i jeszcze jakieś inne
,
posiada WIFI co dla niektórych jest ważne. Położenie się nie zmieniło
tuż przy plaży, wzdłuż której ciągnie się deptaczek osadzony palmami, wieczorem oświetlony.
5 min. spacerkiem w prawo druga dużo większa plaża z knajpami lodami, rowerkami wodnymi itd... do 10 min. też w prawo dochodzi się do błota, w którym można się wytaplać leczniczo.
- błota
- skrawek pustej plaży na wysokości błot (w okolicy krążyła burza)
Blisko do sklepu, przystani, "centrum" Povljany, w którym to jest bankomat. Na tej samej ulicy co kemp. zakupicie wino i rakije. Przy samym kemp. jest też ala knajpa, lecz tam tylko piwo, zimne napoje, lody paczkowane.
Na kemping przyjeżdża babka ze straganem: owoce, warzywa, oliwa, % też coś miała.
Gajus.ems napisał(a):... osobiście nie podobało mi się, że od ulicy, praktycznie wszystko na campie było na widoku osób postronnych.
Ten problem już nie występuje, od ulicy ogrodzenie zarosło gęsto pnączem, nie widać nic - natomiast od strony plaży wzdłuż deptaka coś tam jeszcze da się zerknąć, szczególnie na parcele tuż przy siatce, no ale coś za coś - oni mają widok na palmy i morze, spacerowicze na nich
Budynek sanitarny na kempingu z podziałem na WC damskie i męskie. W damskiej WC - 4 lub 5 kabin, 3 umywalki, 3 zlewy do prania. W męskiej podobnie z tym że mniej WC + 2-3 pisuary. Dokładnie nie zerknęłam.
Na zewnątrz zmywalnia naczyń oraz 4 prysznice z czego: 2 zamykane woda ciepła i zimna, 1 otwarty woda ciepła i zimna i 1 również otwarty tyko zimna woda do opłukania się np. z wody morskiej.
Gorąca woda na bieżąco, również na zmywaku - podgrzewana z solarów.
Miejsce do zrzutu wody szarej.
W toaletach mięciutki papier do d...
przy zlewach mydełko, papierowe ręczniczki. Kobita pucuje te łazienki non stop, właściwie po każdym użyciu.
- budynek sanitarny
- umywalki
- kabiny wc
- Widok z kemp. na plażę
- plaża z widokiem na Vir
- nasza miejscówka
- plaża przed kemp.
- plaża przed kemp.
- cennik