Moje zdanie
napisał(a) hancki » 30.11.2010 20:58
Witam! Byłem z rodziną w tym roku na kempingu Male Ciste i mamy nieco inne odczucia. Postanowiłem napisać o tym bo moim zdaniem jest to zdecydowanie przechwalony kemp. Mistral, mam wrażenie że jesteś dobrym znajomym właściciela, po przeczytaniu Twoich postów postanowiliśmy tam pojechać i niestety nie było tak jak opisałeś. Co prawda każdy ma inne odczucia, wymagania itp, ale np. magistrali nie przesuniesz. 200m to jest ale od drogi do wody i to maksymalnie a od bramy kempingu góra 20m. Druga sprawa, ciepła woda to była ale na pewno nie wieczorami, jak się zorientowaliśmy to kąpaliśmy się po południu w tych prysznicach na zewnątrz gdzie woda idzie ze zbiorników ogrzewanych słońcem. Jak ktoś poszedł wieczorem to albo leciała tylko moment albo zimna. Lodówki są, tyle że w opłakanym stanie i nasza kopała prądem. Plaża urokliwa faktycznie z tym że absolutnie odradzam dla małych dzici, schodów to ja tam nie widziałem, schodzi się wzdłuż urwiska około 3m, w obie strony a na dole ostre skałki. No, przy odrobinie szczęścia spadając można trafić na tą plażę2/3m.Mam 7 letniego syna i ciarki mnie przechodziły jak tamtędy chodził. Co do wielkości plaży to gdyby wszyscy jednocześnie chcieli skorzystać to starczyłoby do około30%. Plaża idealna dla dzieci jest za płotem na Ciste, niestety nie było już wolnych miejsc na tym kempie.Napiszę jeszcze coś na temat właścicieli. Dogadać się faktycznie można po Polsku ale ja odnoszę wrażenie że ma tam swoich stałych bywalców i to z nimi najlepiej się dogaduje. Pytaliśmy np. czy jest z tamtych okolic możliwość popłynięcia na jakąś wycieczkę itp,twierdził że nie ma, okazało się że bez problemu znależliśmy coś takiego, z tym że właściciele łodzi od razu powiedzieli, że nie powiedział nam ponieważ są konkurencją, rejsy byłu z kempu Dole.Mało tego przy rozliczaniu pliczył nas 13 osób zamiast 9 i 2 duże namioty z prądem zamiast 1 duży z prądem i 1 mały bez prądu, po tłumaczeniu i przeliczeniu zapłaciliśmy jak powinniśmy.
Ogólnie jest to przepiękna okolica, wspaniałe widoki i nawet ten kemp nie jest zły w porównaniu z co niektórymi ale moje zdanie i mojej rodziny jest jakie jest, byliśmy na nim w tym roku 10 dni i albo tyle się zmieniło od tej pory jak był tam Mistral albo zdecydowanie to przekolorował.
Dla niedowiarków chętnie prześlę fotki z plaży i ogólnie z kepmingu, proszę tylko podać meila.
Polecam ten kepmping bo jest bezpośrednio przy morzu, dość dobrze zacieniony, sanitariaty ok. Ale nie z małymi dziećmi. Pozdrawiam.