Aniu. A z namiotem czy przyczepą?
Powiem tak: Draźnica wydał mi sie bardzo fajnym miejscem. Spokój, cisza, pięknie położony, w części Pagu, która zachowała jak dla mnie klimat z przed lat. Kemping na pierwszy rzut oka (pospacerowałam) zadbany, sanitariaty wyglądały ok (nie korzystałam
), syn właścicieli bardzo pomocny i sympatyczny. Służy pomocną jeśli ktoś chce zjechać na dół z przyczepą ( i oczywiście do góry) - ciągnie przyczepy traktorem
Jeśli chodzi o plaże -
http://www.autocampdrazica.com/ zdjęcie na stronie www pokazuje plaże główną, po prawej i po lewej stronie są jeszcze dwie inne plaże. Cieżko powiedzieć mi czy fajne czy nie bo widziałam je w przelocie, zmęczona i zniechęcona faktem, że muszę wrócić na Straśko z powodu braku miejsca dla naszej przyczepy.
Ale powiem tak
kemping na tyle mi się spodobał, że moj ojciec zarezerwowal dwa tygodnie w sierpniu..... nie wiem kiedy jedziecie ale relacja napewno będzie
Kontakt mailowy z właścicielami jest bezproblemowy - a że trzeba miejsca REZERWOWAĆ to istotna kwestia. jeśli jedziecie z namiotem to myślę, że nie będzie żadnego problemu z miejscem - te na namiot sa super - urokliwe, wśród oliwek, na wzniesieniach
Kemping DOLE -> nie polecam, drogo, niekamerlanie, standart sanitariatów kiepski. Myslę, ze tam lepiej wybrać kemping CISTE. Dwie male plaże, wydaje sie że czysto, knajpka nad plażą ( nie wiem czy głośnow ieczorami), zdecydowanie lepszy na pierwszy rzut oka
Pies z nami byl i spisywal się świetnie, niestety czasami na plaże jest zakaz wstępu z psem mimo, że na kempingu pobiera się za niego spore opłaty ( często jak za dziecko)
dziewne bo psów jest mnóstwo na kempingach. Rozumiem, że nie wszyscy przestrzegają podstawowych zasad ale tak bywa i z ludzmi, którzy nie potrafią uszanowac odpoczynku innych zakłócając cisze nocną czy plazowanie. No ale to jest temat rzeka więc.... bez sensu się rozwodzić.
A Hvar ehhh marzenie. Jesli mozesz zerknijcie na nowy kemping Vira - ciekawa jestem jak tam to teraz wygląda.
Odwiedziliśmy jeszcze Primosten i kemping Adriatic (jak zawsze wysoki poziom, cisza i spokój, pieknie położony) oraz kemping Danica
http://www.camp-danica.si/ w Bohinjskiej Bystrzycy (Słowenia)- PRZEPIĘKNE MIEJSCE, polecam!
W razie dalszych pytań służę pomocą