napisał(a) krzysztof-11 » 01.03.2006 18:15
[quote="Rafal 2004"]Cześć Krzysiek
Jeżeli byłeś w zeszłym roku to ja mam kilka pytań bo Chorwację odwiedzę poraz pierwszy. Jak wyglądało z wiatrem? Czy początkujące kobiety dadzą sobie radę z prądem który jest w kanale bo słyszałem że jest dość mocny. Czy nie ma problemu ze znalezieniem dla nieserfujących fajnych plaż ? --Myślę że spotkamy się na miejscu, ja jeżdzę grafitowym touranem z przyczepą hobby. PS Czy czasami nie jeździcie na Zatokę latem jeżeli tak to mozna się wczesniej już poznać...
Pozdrowionka Rafał[/quote] Witam Rafał jak wiesz byłem w Cro w zeszłym roku ,w poszukiwaniu wiatru i jakiegoś spotu zjechaliśmy prawie całą Chorwację oczywiscie przy okazji zwiedziliśmy wiele fantastycznych miejsc ,które moim zdaniem trzeba zobaczyć bo naprawdę warto.W poszukiwaniu wiatru dotarliśmy na płw. Peljesac i chyba to jest najlepsze miejsce w Cro do pływania na desce.Jeśli chodzi o wiatr to na dziesięć dni pobytu było 6-7 dni ślizgowych.przeważnie rano zero wiatru natomiast przed południem można się uczyć ok.13-14godz zaczynało dobrze dawać i przed wieczorem przeważnie przestawało wiać.Prąd morski raczej nie jest tak silny żeby uniemożliwiał naukę fale przed południem raczej niewielkie .Plażę do kąpieli i opalania można znaleść niedaleko campu ok 400m.Na zatokę jeżdzę zatrzymuję się na campingu Chałupy 6.W tym roku myślę że będę w pierwszym tygodniu wakacji oczywiscie póżniej również.Jak będziesz chciał to możemy sę spotkać i pogadać.pozdrawiam Krzysztof