napisał(a) Thot » 13.05.2012 21:16
Ja również prosiłbym o opinie nt. campingu JURE k/Makarskiej.
W Makarskiej byłem kilka razy, ale - jeszcze bez dzieci - nocowałem wtedy na campingu Baśko Polje. Z dziećmi na Baśko Polje nie chcę jechać, bo mam po tym campingu wspomnienia... średnie.
Myślę od wyjeździe przed sezonem.
1) Jak wygląda sprawa z zacienieniem miejsc pod namiot?
2) Jaka plaża - pewnie żwirowa? Ale czy łagodne zejście dla małych dzieci i czy od razu głęboko?
3) Koniec maja lub początek czerwca - woda wiem, że gorąca nie będzie. Ale pogoda wtedy kapryśna w tym rejonie?
Akurat tak się składa, że w ok. Makarskiej zwykle byłem pod koniec sierpnia, w czerwcu - w Albanii byłem, ale to trochę dalej na południe mimo wszystko).
4) Jak z zapleczem na campingu i ogólnie jakie wrażenia?
5) Czy w okolicy jest jakiś normalny spożywczak (może być nawet Lidlowopodobny) z normalnymi cenami dla artykułów pierwszej potrzeby? Czy na kampie jest jakiś sklep albo obok np. celem zakupu wody, pieczywa?
6) Czy wolno grillować na campingu?
Proszę o cokolwiek o tym campingu - albo propozycje innnego godnego polecenie w ok. Makarskiej (lub niżej, ale niewiele niżej na południe).
Za wyrozumiałość dziękuję i proszę nie krzyczeć - dawno tutaj nie byłem. A i nick poprzedni gdzieś mi się zapodział...
Czy może jednak darować sobie i szukać inny - kiedyś ktoś chwalił camp Boban...?