Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping Cikat - Cres/Losinj (Mali Losinj)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marli.cd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marli.cd » 02.07.2020 10:44

Hej, czy na parcelach comfort pod aquaparkiem jest bardzo głośno? Zdecydowaliśmy się wrócić, ale decyzja zapadła zbyt późno i mamy do wyboru albo superior (jedziemy z namiotem, więc po co nam kablówka) lub comfort...
Szukaliśmy innego campingu i niestety - żaden nijak się ma do Cikatu. Jesteśmy zakochani mimo cen.
MoRze
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MoRze » 15.07.2020 08:45

Witam, czy ktoś jest aktualnie na campingu Cikat? Jesteśmy aktualnie na campingu Solaris w Szybernik i chcemy się przemieścić pomimo, że jest tu cudownie. Czy camping jest aktualnie zatłoczony? Nie mamy rezerwacji i mam obawy, czy są wolne miejsca? Jak kształtują się ceny?
kai_30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kai_30 » 18.03.2021 22:14

marli.cd napisał(a): Będziemy na parceli 119 :D

Hej, marli, macie może jakieś fotki z Waszej parceli? Czystym przypadkiem zarezerwowaliśmy tę samą na ten rok (tylko trzy Premium były wolne, pozostałe dwie nasłonecznione). Spokojnie się zmieściliście z namiotem? Nas Stasko trochę rozbestwił pod kątem ilości miejsca, i jak zobaczyłam 28m2 "usable space" to nabrałam wątpliwości, no ale nie będziemy dopłacać do superior za kablówkę przecież :mrgreen:
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 22.04.2021 10:43

Był ktoś w sezonie 2020 żeby podzielić się info o cenach za pobyt ? Ciekawe jakie ceny się kształtują w związku z COV19 :?:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 25.05.2021 12:04

Cichy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cichy » 02.06.2021 20:08

Dzień dobry,

Pytanko z innej beczki. Kemping leży na wyspie, czy w związku z tym na mieście jest dużo drożej, niż na kontynentalnej części? Chodzi mi o sklepy, jedzenie na mieście, itp.?

Pozdrawiam
tobiasz1985
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobiasz1985 » 05.06.2021 11:54

Dzień dobry,
my od 10.08.2021 do 15.08.2021 jestesmy na Camp strasko
oraz od 15.08 do 25.08 na Camp cikat
dzieci w wieku 5 i 4 lata, jedziemy pod namiot
jeżeli jakaś bratnia dusza chciała by nawiązać kontakt to proszę o wiadomość :)
Cichy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cichy » 08.06.2021 15:05

Ja planuję być ok. 21/22.08 na Cikat. Rozkminiałeś może temat testów/szczepień? Jak to wygląda aktualnie przy podróży samochodem, ew. jakie są prognozy w tym temacie na sierpień?
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 08.06.2021 15:25

Cichy, pomyliłeś chyba wątki, to nie jest temat o szczepieniach. Zresztą jaki jest sens teraz o tym myśleć jak ma się zaplanowany wyjazd na koniec sierpnia?

A co do cen, to wg mnie są tam normalne chorwackie ceny, jest przepięknie, jedzenie cudowne a kawa w kawiarniach portowych kosztuje tyle co w szynkwasie w Pcimiu Górnym 5-6 zł.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.06.2021 16:07

Cichy napisał(a):Ja planuję być ok. 21/22.08 na Cikat. Rozkminiałeś może temat testów/szczepień? Jak to wygląda aktualnie przy podróży samochodem, ew. jakie są prognozy w tym temacie na sierpień?

Czytaj na bieżąco ten wątek >>> aktualne-informacje-jak-dojechac-do-chorwacji-sezon-2021-t56190.html
Jest aktualizowany o najświeższe informacje, na sierpień jeszcze nie mam :smo:
EwelinaKRK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) EwelinaKRK » 10.06.2021 21:49

Cichy napisał(a):Dzień dobry,

Pytanko z innej beczki. Kemping leży na wyspie, czy w związku z tym na mieście jest dużo drożej, niż na kontynentalnej części? Chodzi mi o sklepy, jedzenie na mieście, itp.?

Pozdrawiam

Moim zdaniem nie masz czego się obawiać, jak chodzi o wyższe ceny.Knajpy jak knajpy ,w jednej drożej, w innej taniej.Zależy co się chce zamówić.
Na ten przykład, Pizzeria "Draga", w Mali Losinj za super specjały kuchni dalmatyńskiej ma te same ceny od kilku lat /40-60 kuna na za naprawdę super pizze/.W miasteczku są 3 supermarkety, w tym Lidl.Jakoś nie zauważyłam aby ceny znacząco różniły się od lądowych.
sanky
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sanky » 22.06.2021 20:39

Dzień dobry.
W tym roku wybieramy się na kamping Cikat i tu mam dwa pytania:

1. która trasa jest wygodniejsza?
a) https://www.google.pl/maps/dir/Mazowiec ... 359362!3e0 - Istria-->Cres
b) https://www.google.pl/maps/dir/Mazowiec ... 359362!3e0 - KrK-->Cres

2. Jadę 11.07 (z niedzieli na poniedziałek) nie mam rezerwacji czy na tym kampingu są miejsca nieparcelowane i czy komuś zdarzyło się brak miejsc ?

Dwa lata temu rozpoczęliśmy przygodę z kampingami (namiot) zaczynając od Straśko, który skradł nasze (2+2) serca :-) mamy nadzieję że Cikat również okaże się dobrym strzałem - jeśli ktoś ma jakieś wskazówki co do tego kampingu to bardzo chętnie poczytam :-)
tobiasz1985
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobiasz1985 » 05.08.2021 20:41

sanky napisał(a):Dzień dobry.

2. Jadę 11.07 (z niedzieli na poniedziałek) nie mam rezerwacji czy na tym kampingu są miejsca nieparcelowane i czy komuś zdarzyło się brak miejsc ?

Dwa lata temu rozpoczęliśmy przygodę z kampingami (namiot) zaczynając od Straśko, który skradł nasze (2+2) serca :-) mamy nadzieję że Cikat również okaże się dobrym strzałem - jeśli ktoś ma jakieś wskazówki co do tego kampingu to bardzo chętnie poczytam :-)

jak wrazenia z Cikatu?
kai_30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kai_30 » 30.12.2022 16:19

sanky napisał(a):Dzień dobry.

a) https://www.google.pl/maps/dir/Mazowiec ... 359362!3e0 - Istria-->Cres
b) https://www.google.pl/maps/dir/Mazowiec ... 359362!3e0 - KrK-->Cres

Wiem, że już po ptokach, ale może ktoś jeszcze będzie miał takie rozkminy, to napiszę.

Zaliczyliśmy obie trasy - przez Krk w jedną stronę, przez Istrię z powrotem. W moim odczuciu trasa przez Krk jest dużo wygodniejsza, mniej "kręci", jedzie się szybciej. Z powrotem spieszyliśmy się na prom na Istrię, musiałam dość mocno przycisnąć, bo straciliśmy sporo czasu na remontowanej części drogi, i pasażerowie nie wspominają tego z przyjemnością, istny rollercoaster przez Cres, a i tak starałam się jechać dość wolno, sądząc po zniecierpliwionym sznurze aut za mną (nikt mnie nie wyprzedzał, bo nie było jak, droga jest wąska i bardzo, bardzo kręta). Skończyło się widowiskowym pawiem u nastolatka, niestety.

Z drugiej strony - widoki bajeczne, dla odmiany dużo lepsze niż na trasie przez Krk :)
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 04.07.2024 08:04

Od półtora tygodnia jestem na Cikat i mam kilka uwag , otóż nie spotkałem się jeszcze , dlatego zwróciłem uwagę , że woda w basenach i całym parku wodnym jest słona , jest zakaz wnoszenia wszelkich dmuchańców i zabawek , nie można też wnosić własnych leżakow lub krzeseł ( leżak 6eur). I co mne bardzo zdziwiło ( miałem przez to nieprzyjemną rozmowę z managerem) auta muszą stać na parkingu , a parking jest na zewnątrz przed bramą wjazdową. W tym roku jestem pod namiotem typu Safari i ten zakaz dotyczy właśnie ich użytkowników. Wiemy , że w autach trzyma sie gotówke i elektronikę , dlatego też byłem na to zły. Zauważyłem , że ochrona wogóle nie reaguje na wchodzących " uchodżcow" którzy wnosili różne rzeczy na teren , zeby pohandlowac na parcelach , głownie były to wentylatory.
A teraz to co mi się podoba to woda , piękny krystaliczny lazur. Węzly sanitarne nowe , czyste i zadbane. Sklep i piekarnia dobrze zaopatrzone z cenami nieznacznie wyższymi . Fajne boiska i place zabaw , natomiast animacje trochę słabe , moje dzieciaki są przyzwyczajone ( z racji pobytu na wielu kempingach ) do lepszych
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Camping Cikat - Cres/Losinj (Mali Losinj) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies