Czepialscy i pozostali pieniacze - odpuście sobie tym razem , jeśli nie znacie odpowiedzi to zamiast głupio pisać , poczytajcie co mądrzejsi maja do przekazania.
To jest forum o turystyce chorwackiej więc, specjaliści od ortografii - też zajmijcie się czymś innym , pożytecznym. Przepraszam ze pytam o takie proste rzeczy ,ale przekopałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje banalne pytania. Pytania może i banalne , ale dla mnie istotne ponieważ pod koniec lipca wybieram się do Trpanj na camp Vrila , a że wyznaję zasadę precyzyjnego planowania więc wolę o niektórych rzeczach wiedzieć niż potem być zaskoczonym.
Co prawda byłem na tym campingu przejazdem dwa lata wstecz, ale po prostu na niektóre rzeczy nie zwróciłem uwagi , a o niektórych zapomniałem.
Próbowałem złapać privat - kontakt z " Szablastym " który tam był ostatnio , ale nie odzywa się, więc muszę zadać te pytania publicznie. Nie są to pytania w stylu - " jadę z małym dzieckiem czy dam radę bez koła zapasowego " - więc mysle że admin pozostawi temat.
Tyle wstępu - teraz pytania.
1. Czy droga która odbija od głównej drogi przez półwysep (prowadząca do Orebica), w kierunku Trpanj jest wystarczająco szeroka aby przejechać tam szeroką przyczepą campingową i minąć się z samochodem z naprzeciwka ?
2. Czy w/w droga jest mocno górzysta ?
3. Nie pamiętam również jak tam wygląda sprawa prysznicy na plaży campu - są , czy trzeba korzystać z tych w toaletach ?
4. Dużo czytałem o szakalach które hałasują w godzinach wieczornych i nocnych .Mam pytanko czy te zwierzaki tylko hałasują czy również ganiają w nocy po kampingu.? ( Bardzo często ze względu na temperaturę , sypiamy z synem na plaży lub obok przyczepy na karimatach. (Trochę się boję ze w czasie takiego spanka szakal wyliże mi mordkę ) 5. Piszą również ludziska o myszoskoczkach urzędujących w toaletach - jak tak naprawdę sprawa wygląda ?
6. Czy ludzie którzy mieszkali na Kampie a posiadali jakieś małe pływadełka ( ja posiadam ponton 3 m + silnik spalinowy ) cumowali je na bojkach parenaście metrów od plaży , czy może wyciągali je na brzeg , czy może odprowadzali je na noc do portu ?
7. Czy często widziałeś na wodzie policje wodną ? ( chodzi o to że czasami holuję za pontonem córkę która ślizga się na kole, lecz niestety potrzeba do tego specjalnych uprawnień których nie posiadam i nie wiem czy w ogóle zabierać to koło do Cro. )
8. Czy możesz polecić jakąś przyjazną knajpkę W Trpanj , gdzie można smacznie i w normalnej cenie skonsumować jakiś obiadek ?
9. Czy w Trpanj znajduje się jakiś sklep typu Konzum , gdzie można robić zakupy w rozsądnych cenach ?
10. Czy gościu o imieniu Ulli to właściciel campu ,czy recepcjonista ?
11. Gdzie i w jakich godzinach kupowałeś w Trpanj jakieś świeże rybki ?
12. Czy był ktoś na tym Kampie w tym okresie ( przełom lipca / sierpnia ) czy ciasno na Kampie ?
13 Czy zapach z wysypiska śmieci często dociera na kamping ?
14. A jak się maja sprawy z ciepłą wodą w prysznicach ? Czy jest ciągle dostępna ?
15. Głupio pytać ale ….…. co z komarami , bo coś na forum piszą o nich , a ja przez tyle lat nie widziałem ich tam w ogóle.
16. Czy ceny paliwa na Paljesacu są rzeczywiście znacząco wyższe ?
17. Czy na kamienistej drodze biegnącej pomiędzy murkiem kampu a palmami odbywa się jakiś ruch samochodów.
Jeśli jeszcze wiecie o czymś istotnym co dotyczy tego kampingu - to proszę napiszcie.
Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków bardzo serdecznie .
Waldas - Mielec