Gajus.ems napisał(a):W tym roku początkiem czerwca spędziłem dwa dni na tym campie ( byłem rowerem). Camp był puściutki, czyste sanitariaty, miła obsługa, oprócz mnie tylko jedno małżeństwo z Polski. Nikt nie zakłócał ciszy nocnej, oczywiście poza sympatycznymi odgłosami szakali, które nie występują na żadnym innym campie w CRO. Vrillę odwiedzam niemal corocznie, jest wyjątkowa tak jak i Trapanj, niestety faktycznie nie jest tanio. Surowo się oceniamy jako nacja, jako stały bywalec campów w CRO uważam, że niekoniecznie narodowość Polska świadczy o złych nawykach, np są Czesi którzy masowo z fajnych miejscówek porobili "wesołe miasteczka". Na Baśko Polje do drugiej w nocy darli się niemieckojęzyczni. Także spokojnie z tą krytyką naszym rodaków. Oczywiście daleki jestem od zaprzeczania faktom, może zawsze spotykam odpowiedzialnych rodaków.
GAJUS
Na kempingu byli także normalni ludzie z polski, jednak stanowili oni mniejszość lub nie rzucali się przez to, że byli normalni w oczy. Określiłbym ww. sytuacje jako wielkie rozczarowanie naszymi reprezentantami. Może tak objawia się "wstanie z kolan" Januszy, Sebixów i 500plusów...
To nie był również mój pierwszy raz na tym kempingu (ani w ogóle na kempingu w Cro) i tego co w tym roku, nie spotkałem wcześniej.
Wszystkie opisane sytuacje są faktami i nie zaobserwowałem tego u innych europejskich sąsiadów kempingowych
(D, CZ, SLO, NL), którzy przebywali na kempingu, a także u miejscowych na plaży
(BiH, HR).
p.s. no może poza paleniem papierosów na plaży przez miejscowych.
p.s.2. abstrahując od zachowań to na kempingu kilka rzeczy można by doinwestować lub ulepszyć ale dobra wszystkich:
1. prysznice (kotary złapane na trytytki, zapach szamba wlewający się przez odpływ, nieszczelny prysznic przez co woda wypływała przez ścianę na schody)
2. lodówki (można je od czasu do czasu umyć wewnątrz)
3. zmywalnia (przydałby się podział na zlewy do zmywania i na przykład jeden zlew tylko do prania, kosz na resztki mógłby być lepiej oznaczony)
4. informacje (kartki z wszelkimi informacjami można przygotować na komputerze, nawet w kilku językach - goście kempingu na pewno pomogą wydrukować na kartce i za-laminować)