mami7 napisał(a):dzięki bardzo.
czytałem Twoją relację z Trpanj i jestem pod wrażeniem. Mam możliwość rezerwacji apartamentu obok campingu Vrilla, już byłem zdecydowany, ale żona się zastanawia, czy jechać na takie odludzie z dziećmi, daleko od centrum, bez atrakcji przy plaży, jedzenia i picia. Dzieci w wieku 9 i 14 lat. Możesz coś poradzić Maslinka? Rozważamy jeszcze Tucepi...
O Tucepi się nie wypowiem, bo nie byłam...
Natomiast jeśli chodzi o noclegi w okolicy campu Vrila, moim zdaniem, to bardzo dobra miejscówka. Wcale nie jest daleko od centrum - 15 minut, no, może z dziećmi 20 minut
spacerku do nadmorskiej promenady, ale są i bliższe miejsca w "centrum" Trpanj. Poza tym "po drodze", w parku, który się mija, idąc do centrum, jest plac zabaw (z tego, co pamiętam, całkiem niezły).
Przy plaży jakichś szczególnych atrakcji rzeczywiście nie ma (chociaż lody są i, tak jak pisałam, przekąski i napoje też). Ale dzieciaki fajnie się bawią, malując kamienie zmywalnymi flamastrami (córka znajomych była zachwycona), a plaża to małe, przyjemne otoczaki.
Zejście do wody jest łagodne, więc odpowiednie dla rodzin.
Wszystko zależy od Waszych preferencji. Tucepi to miejscowość typowo turystyczna, a Makarska Riviera w sezonie jest zatłoczona. Natomiast na plaży pewnie znajdziecie jakieś zjeżdżalnie, możliwość "polatania" za motorówką, wynajęcia sprzętu pływającego i różnych atrakcji dla dzieci typu trampoliny i inne dmuchańce przy promenadzie. Nie wiem, jak daleko będziecie mieli do tej plaży, to też dosyć istotna informacja...
Tucepi jest na pewno bardziej rozrywkowe. Ale Trpanj też oferuje trochę rozrywki
- kilka restauracji przy deptaku - są fajne konoby, pizzerie, ale i bary z hamburgerami i innymi fastfoodami. Pod tym względem Trpanj ostatnio się rozwinął. Są stragany, których jeszcze kilka lat temu nie było i jakieś życie nocne nawet jest, więc nie musicie się martwić, że będziecie na odludziu. Natomiast będzie cicho, bo jesteście w bezpiecznej odległości.
Ja bym wybrała Trpanj, ale pewnie nie jestem obiektywna
, więc nie namawiam.
Czy wybierzecie Tucepi, czy Trpanj, na pewno będzie super
Pozdrawiam