Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp Skrila na KRK

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darioA
Autostopowicz
Camp Skrila na KRK

Nieprzeczytany postnapisał(a) darioA » 27.05.2007 09:32

Wybieramy się pod koniec czerwca na KRK dwie rodziny z dziećmi. Mam kilka pytan o ten camp. Jak z cieniem , plaża żwirkowa wchodząca w morze , ale czy jest tam głęboko, czy samochód może stać przy namiocie, jakieś atrakcje dla dzieci, nurkowanie??, może są w necie jakieś zdjęcia , jakie są ceny za pobyt , czy cena za parcele obejmuje prad i prysznice.
Jeszcze jedno ile kosztuje przejazd mostem na KRK i jak długo jedzie sie do Starej Baski na ten camp.
Dużo pytań, ale nie chcemy jechać z dziećmi całkiem w ciemno.
Może znacie podobny camp. w taj okolicy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2007 11:36

darioA napisał(a):Wybieramy się pod koniec czerwca na KRK dwie rodziny z dziećmi. Mam kilka pytan o ten camp. Jak z cieniem , plaża żwirkowa wchodząca w morze , ale czy jest tam głęboko, czy samochód może stać przy namiocie, jakieś atrakcje dla dzieci, nurkowanie??, może są w necie jakieś zdjęcia , jakie są ceny za pobyt , czy cena za parcele obejmuje prad i prysznice.
Jeszcze jedno ile kosztuje przejazd mostem na KRK i jak długo jedzie sie do Starej Baski na ten camp.

1) na temat kempingu się nie wypowiem bo nie śpię na kempigach :wink: ale.......przejeżdżając koło Skrili cienia nie zauważyłem tu masz zdjecie: http://www.camping.hr/kampovi/skrila.htm
2) przejazd przez most Krcki - 30 HRK (płaci sie tylko za wjazd, wyjazd jest za free)
3) co do głebokości wody - rejon Starej Baski jest dośc głęboki (i to juz przy brzegu) - nadaje sie idealnie do nurkowania. Oczywiście nie popadaj w panikę z tą głębokością (dla dzieci też znajdzie sie miejsce :wink: )
4) od mostu Krckiego do Skrili jest ok 38 km - ile zajdzie Ci dojazd, trudno powiedziec, zalezy jak jeździsz
5) jak chcesz wiecej zdjęc to spokojnie na googlach coś znajdziesz
Pozdrav :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.05.2007 18:21

darioA napisał(a):Wybieramy się pod koniec czerwca na KRK dwie rodziny z dziećmi. Mam kilka pytan o ten camp. Jak z cieniem , plaża żwirkowa wchodząca w morze , ale czy jest tam głęboko, czy samochód może stać przy namiocie, jakieś atrakcje dla dzieci, nurkowanie??, może są w necie jakieś zdjęcia , jakie są ceny za pobyt , czy cena za parcele obejmuje prad i prysznice.

1)- cień jest ale po bokach głównego kempingu (patelni), aby go mieć, musisz znaleźć sobie miejsce,
2)- plaza faktycznie żwirkowa ( po bokach juz kamienie)
3)- głęboko jest "po bokach", na głównej plaży - łagodnie, dla dzieci bez problemu
4)- widziałem samochody obok namiotów,
5)- atrakcje dla dzieci - rzut kamieniem do wody ( chyba nie ma , nie widziałem)
6)- nurkowanie- szczegolnie "po bokach" tam jest głębiej ale nurkujesz sobie gdzie chcesz.
7)- odległość od most do KRK (miasto) jest 30 km. KRK-Stara Baska ... nie liczyłem ale moim zdaniem około 12-15 km. Czyli ponad 40 km. ( Piotrek B. lekko zaniżył ale w granicach błędu).
Na resztę nie znam.

ps. Witaj Piotrek B. ( znowu jesteś pierwszy) :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2007 20:55

woka napisał(a): Witaj Piotrek B. ( znowu jesteś pierwszy) :D

Witaj WOKA :papa: , coś Cię chwilę nie widziałem na forum. A co do tej pierwszej razy :lol: ktoś musi byc pierwszy :wink:
darioA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darioA » 27.05.2007 21:54

Wielkie dzięki za info
z tego co widzę to camp pewnie sympatyczny dla ludzi cały dzień leniuchujących na plaży, ale dla 3 wiecznie biegających dzieciaków to może być klęska . widzę , że brak tam boiska, brak pryszniców przy plaży, i ciepłej wody w łazienkach. trochę nas to zniechęciło, więc może jednak pojedziemy do Jeżevac jak to wygląda tam, pewnie i cenowo trochę drożej
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.05.2007 09:39

darioA napisał(a): ciepłej wody w łazienkach

Gdzie to wyczytałeś?

P.s
Zerknij na kilka tematów nizej a jest obszerny watek o kempingach na Krk - zawsze warto poszperać zanim się założy kolejny temat...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.05.2007 09:42

Ps.
Zerknij kilk atematów niżej - jest obszerny temat o kempingtach na wyspie KRK. Zresztą zawsze warto napierw poszperać a dopiero potem wklejac kolejny temat ... tam równiez jest o kempingu o który pytasz.
darioA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darioA » 28.05.2007 20:22

nie chcesz pisać to nie pisz ally
brak ciepłej wody znalazłem na
http://www.camping.hr/kampovi/skrila.htm , jak również na innych niemieckich forumach
wiesz kto pyta nie błądzi . Nie jest to pierwszy nasz wyjazd do CRO , ale pierwszy raz z dziećmi.
Ten temat może być zamknięty, POZDRAWIAMY 8) 8) 8)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.05.2007 15:41

Tu nie chodzi o to, że ja czy ktokolwiek inny nie chce pisać, a poprostu o porządek i łatwośc odszukiwania informacji na forum.W temacie, który poleciłam jest dużo informacji, które zapewne drugi raz nie będą powtarzane,a które mogą być własnie Tobie pomocne.
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 30.05.2007 11:59

Byłem na Skrila w ubiegłym roku. Kamp wspaniały dla osób szukających spokoju, ale z dziećmi tam bym się nie wybrał - brak atrakcji. Kamp posiada sporą cześć zadrzewioną, ale na tym terenie samochody stoją na parkingach (20-50m), brak możliwości dojazdu bezpośrednio pod namiot. Woda w sanitariatach była ciepła i było dość czysto. Wymagane długie (min 50m) przyłącze elektryczne. Plaża z białych otaczaków, stosunkowo szybko (5-6m) zaczyna się głębsza woda (nie dla dzieciaków). Przy kempingu intymna plaża FKK (b. dobra dla początkujących).
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 30.05.2007 13:24

na KRK polecam kamp BOR u rodziny, sklepik, dużo miejsca, skrzynka na listy, miejsce na ogniska, bardzo czysto i symapatycznie, zamykany na noc.
Do plazy kawałek ale ten przy plazy kemping to człek na człeku i brudno .
Areks
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Areks » 03.06.2007 23:53

Opis tego pola w KRK jest przerażający; jak to może nie być ciepłej wody pod prysznicem; to są jakieś hippisowkie warunki; w 2005 roku byłem w Rumumi nad Morzem Czarnym. 30 złoty opłata dobowa za namiot +2 dorosłych 2 dzieci + auto przy namiocie+ ciepła woda 24h + czyściutkie toalety i restauracja na miejscu; Chciałem w tym roku pojechać do Chorwacji ale jak porównuję standarty i ceny tracę ochotę.
Areks
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Areks » 03.06.2007 23:57

Wytaj 2Salamandra22. A jak odnaleźć ten kemp BOR u rodziny; jest jakaś www albo telefon albo adres?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.06.2007 07:24

Areks napisał(a):Opis tego pola w KRK jest przerażający; jak to może nie być ciepłej wody pod prysznicem; to są jakieś hippisowkie warunki; w .

Zerknij post wyżej:
Woda w sanitariatach była ciepła i było dość czysto.

Ochoty nie ma co tracic bo kempingi w HR są na dobrym poziomie. Moim zdaniem na lepszym niż np. na Korscyce. Oczywiście są wyjątki, jak wszędzie.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.08.2007 07:39

Mam jeszcze jedno pytanko czy na kempingu Skrila istnieje możliwość płatności kartą?
Następna strona

Powrót do Kempingi