Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp Simuni na Pag - 2011

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 18.04.2013 12:47

Zadzwoniłem i się dowiedziałem, no i sam sobie odpowiadam (jakby ktoś był zainteresowany) - parcela C na Simuni jest w pierwszym rzędzie przy morzu (max 60 m), ale wymagana jest dodatkowa opłata + 10 euro/dzień. Wychodzi strasznie drogo. Muszę to przemyśleć, ale przyznaję, że dla dzieci jest to miejsce bardzo fajne.

Dobry kontakt mailowo - telefoniczny z obsługą campu (j. angielski - swobodnie albo powoli po polsku :)
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 18.04.2013 15:52

Ja odradzam Simuni - za to bardzo polecam pobliskie Strasko . Na Simuni tłok, ścisk, małe parcele, kamp głosny :(
Na stronie www wygląda super , w rzeczywistości niestety nie- chyba,że w maju czy pazdzierniku kiedy nie ma ludzi. Na Simuni byliśmy 1 noc, po czym szybko się stamtąd wynieśliśmy mimo wpłaconej wczesniej zaliczki..
Jeśli masz pytania - służę pomocą.
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 18.04.2013 15:59

Dodam, że też bylismy z 2 dzieci - też myslelismy że dla dzieci będzie super.. Drogi na kampie są pochyłe, strome - to nie jest płaski teren, niewygodny do jazdy na rowerkach, hulajnogach :(
Na plaży piasku też nie zauważyliśmy - raczej żwir, drobne kamienie.
ps.
Polecam jeszcze Zaton ( poza sezonem ) i Kovacine na Cresie.
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 19.04.2013 06:40

Jeszcze nie dokonałem rezerwacji na simuni, bo ciągle się waham. Chętnie się dowiem czegoś więcej o camp Strasko. Jakie są tam ceny? I jak z dostępnością tam miejsc na początku lipca? Warto wcześniej rezerwować?

Mam spory sentyment do Pagu, więc raczej tam chciałbym spędzić tegoroczne wakacje.
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 19.04.2013 18:55

Cennik :
http://www.campingcroatiapag.com/campin ... oatia.html

Na Strasko bardzo podobały nam się parcele - duże , zacienione.
Sanitariaty super,fajna plaża, otwarte morze.. Jescze nie wybraliśmy kampu ten rok, ale Strasko jest na naszej liście. Naprawdę polecam.
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 22.04.2013 12:00

Właśnie dostałem odpowiedź od Strasko. Za 13 dni, dla mojej rodzinki (2 dorosłych i 3 dzieci), pitch w premium zonie - 5922 kuny. Mogę zarezerwować konkretny numer parceli, ale sama rezerwacja to 30% całkowitej ceny - czyli cholernie drogo.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 22.04.2013 13:12

Mi się bardziej podobało na Simuni. Byłem w szczycie sezonu i na Strasko było głośno (nawet imprezy na Zrce było czasem słychać). Dużo więcej młodzieży (też tej, która polegiwała po imprezach na ZRCE)
Na Simuni miałem wrażenie, że więcej było dzieci do 12-13 lat, na Strasko raczej młodzież licealna.

Plaże są na obu kampach podobne, atrakcje też.
Zaletą Strasko jest dostęp do Novaliji i jej knapek - w Simuni sa w sumie 3 miejsca gdzie mozna jeść.
Piasek na Simuni jest ale to nie jest bałtycki piach tylko taki zmielony, pylący. Nie ma sensu chodzić na tę część plaży i pozostać na plaży typowo żwirkowej.

Tak jak pisał marcinos75 alejki na Simuni są mocno pochyłe - cały kamp jest połozony na zboczu góry obrośnietym drzewami. Choc oczywiście wzdłuż morza jest płasko...

Ja w tym roku odpuszczam CRO, bo praktycznie w tej samej cenie sa o wiele lepiej wyposażone (baseny, restauracje, atrakcje dla dzieci) campy we Włoszech. Chorwaci troche przesadzają z cenami i raczej im nie zapłacę w tym roku 60-65 EUR za pitch/doba w oferowanej jakosci i atrakcji.
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 22.04.2013 14:23

Kichol, mozna wiedzieć na jaki camp do Włoch się wybierasz ..?
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 24.04.2013 07:02

Ja Włochy planuję na przyszły rok. W tym roku, tak na szybko, znowu zdecydowałem się na Pag. Jade na Strasko, ale na Simuni też wpadnę, zobaczyć jak jest. I kto wie, jak na Strasko będzie ni do wytrzymania, to może Simuni mnie przygarnie.
pawel69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel69 » 24.04.2013 09:02

Witam , również wybieramy się całą rodzinką do cro i mjał być Orebicz lub okolica oczywiście na campie, ale ostatnio plany uległy małym zmianą i szukamy jakiegoś cempingu na Pagu lub okolicy miał by być to mały przydomowy no i wmiare blisko morza, czy znajde takie w tej okolicy ? :D
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 24.04.2013 12:38

Przy samym morzu jest Svety Duh. Plaża tam jest fajna, częściowo z drobnym żwirkiem. Jest w miarę spokojnie od wiatrów bo plaża jest od strony zatoki. Camping stosunkowo tani i zawsze są wolne miejsca. Minusem (dużym) jest to, że to patelnia i nie ma drzew.
Link: http://www.otok-pag.net/sveti_duh/camp/page4.html

filmik:
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 30.12.2013 12:13

Ja mam pytanie, na campingu Simuni w strefie Free Zone jest tam prąd dostepny? i czy jest dużo miejsca bo z mapki trudno cokolwiek rozczytać, ile tam namiotów może się zmieścić?
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 30.12.2013 12:44

Przeglądam mapkę Strasko a byłam tam z 3 lata temu i niewiedze tam miejsca campingowego tylko same parcele?
Crixos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crixos » 30.12.2013 21:29

basiajula napisał(a):Przeglądam mapkę Strasko a byłam tam z 3 lata temu i niewiedze tam miejsca campingowego tylko same parcele?

Jest duża Free zona , na planie o ile dobrze pamiętam zaznaczona na zielono , przy ogrodzeniu ponad parcelami
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi