Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp Simuni na Pag - 2011

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2011 10:22

Kichol napisał(a):Czyli cena taka sama jak na campie. 100 kun to ok. 54-56 pln po kursie z karty płatniczej.

Z tego samego linku: ma to być wtyczka za 20 zł
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2011 10:59

dzieki sliczne fakt nie szukałem :D

http://allegro.pl/wtyczka-przemyslowa-1 ... 44297.html

w elektrycznych koszt koło 8 zł
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 07.07.2011 11:00

Jako fan pobliskiego Strasko wiecznie się zastanawiam nad fenomenem Simuni. W tym roku z ciekawości odwiedziłem to miejsce i muszę przyznać, że camp robi o klasę lepsze wrażenie niż wskazują na to gwiazdki. Bardzo ciekaw jestem jakości animacji dla dzieci vs Strasko ale kto nie był na obu to bez szans na obiektywną ocenę. Wizualnie ** Simuni jest na tym samym poziomie co **** Strasko ale jako że to blisko położone kampingi będę wdzięczny za wasze subiektywne opinie.

Dziwią mnie ** Simuni. Gdzieś w necie było, że 3. Jedną musieli stracić. Ciekawe za co? Szokujące są za to ceny. Tutaj mobile home są znacznie droższe niż w Straszko. A oglądałem je i to te za 200 euro są odpowiednikiem premium na Strasko (a tych jest w Novalii ponad 500 sztuk).

Bardzo będę wdzięczny za spostrzeżenia i wasze argumenty dlaczego Simuni, a nie Strasko. Chcę zrozumieć bo zapewne jest wiele rzeczy o których nie wiem. W końcu obłożenie rezerwacji już na 2012 rok przy kosmicznych cenach + opinie niektórych jakoby to był najlepsze kamping w cro nie wzięły się z księżyca.

btw. znalazłem ranking - top 10 chorwackich kampów wedle jakiś tam organizacji ;-) Zdecydowanie nie lubią tam simuni i już na pierwszy rzut oka widzę, że to niesprawiedliwe oceny. Hmmm.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2011 11:36

Z tą rezerwacją na 2012 to trzeba by sprawdzić przez mejla, bo ja sprawdzałem na ich stronie, ale coś jest chyba nie tak, bo w tym roku pokazuje jakieś miejsca wolne a na 2012 niby wszystko zajęte??Pewnie automat nie działa.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 07.07.2011 12:09

Wybieram się tam, ale dopiero pod koniec sierpnia to odpowiem. Gwiazdki zapewne są zależne od infrastruktury, atrkacji itp, tak jak w hotelach. Niekoniecznie od lokalizacji, wielkości i jakości plaży i domków ;)

Nam polecili Simuni sąsiedzi, byli tam 2 lata temu w połowie sierpnia i mówili, że nie było problemu z miejscami... Może się coś pozmieniało.
mangood
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mangood » 07.07.2011 12:44

ja byłem na Strasko 2 lata temu tylko godzinę, szukając odpowiedniego campu na PAGu, więc wypowiadać się na temat tego kampingu mogę tylko na podstawie pierwszego wrażenia.
A tu według mnie Simuni bije Strasko na głowe.
Teren - na Strasko to wielka równina , na Simini teren delikatnie schodzi w stronę morza ( parcele są równe, ale całość ulożona tak trochę kaskadowo) , do tego wzgórza po drugiej stronie ulicy i wszystko daje znacznie milszy dla oka efekt.
plaża - na Simuni biały drobny żwir ( nie licząc małego piaszczystego fragmentu na samym środku ) na Strasko plaża to głównie okrągłe kamienie wielkości jajka , do tego pas plaży między morzem a parcelami jest nieco węższy niż na Strasko

co do infrastruktury to już pisałem że Simuni ma naprawdę wiele do zaoferowania - tu chyba dużej różnicy nie ma.
Ostatnio edytowano 07.07.2011 18:43 przez mangood, łącznie edytowano 1 raz
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 07.07.2011 16:45

Nie byłem na Strasko jeszcze - podjade tam zobaczyc jak to wygląda, to porownam.
Rozmawiałem z Czechami, którzy przyjechali z 3 dzieci na Simuni ze Strasko. Twierdzili, że Simuni o wiele lepszy - tzn. dzieciakom bardziej sie podobało. Ceny ponoć bardzo podobne. Animacja dla dzieciaków bardzo fajna - w ciagu dnia przy plaży jest taki klub gdzie rysują, maluja kamienie, bawią się w indian itp.
Programy animacyjne są ustawiane tygodniowo.
Sam kemping jest położony rewelacyjnie - parcele i domki są ułożone kaskadowo - w dół w stronę morza.
Można jeździc hulajnogami, rowerami, rolkami.
Codziennie jest aqua aerobic - nawet dużo ludzi ćwiczy w rytm muzyki :)
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 08.07.2011 11:28

aqua aerobik był ulubionym zajęciem mojej żonki w Strasko ;-)

Te hulajnogi dla dzieci do za darmo? Możesz coś więcej napisać o animacjach dla dzieciaków?

Co do kaskadowego położenia campu to są gusta i guściki, po okrugu tak bardzo miałem dosyć łażenia pod górę, że płaski teren traktowałem jako zaletę. (domek miałem przy plaży). Też z pewnością inna bajka jak porównujemy namioty / przyczepy a co innego mobile home.

Simuni w istocie jest fajne i się nad nim zastanawiam. Nie wiem jednak czy bym przeżył odcięcie od miejscowości Novalja, którą uwielbiam. Stąd z mego punktu widzenia Strasko jest lepiej położone.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 08.07.2011 18:07

lulmar napisał(a):Te hulajnogi dla dzieci do za darmo? Możesz coś więcej napisać o animacjach dla dzieciaków?

Hulajnogi dzieciaki przywożą ze sobą :D
Animacje dla dzieci są prowadzone przez ok. 6 osób.
Codziennie są jakieś inne - np. przebieranie sie za indian i łażenie, malowanie kamieni z morza, rysowanie, jakies przedstawienie/teatr gdzie dzieci sa aktorami, wspólne tańce - zbytnio tego nie śledzę, bo mój junior jest raczej aspołeczny więc jak mu sie coś akurat podoba to idziemy.
A tak ma swoje koleżanki i z nimi urzęduje po plaży i campie.
Zrobię fotkę "rozkładu jazdy" to sobie przeczytasz co w jaki dzień jest - wszystko jest zaplanowane na kazdy dzień tygodnia.

A Novalija jest fajna, ale jak dla mnie to kolejne, zwykłe, chorwackie miasteczko - w zasadzie nie ma w niej nic specjalnego, tzn. czegoś czego bym nie widział w innych tego typu miasteczkach w Cro.
Przełaziliśmy tam sporo czasu i na pewno nie wynająłbym tam kwatery - no chyba, że by była za bardzo dobrą cenę.
Choc pewnie 10 lat temu by mi się tam podobało, głównie ze względu na Zrce ;) Dziś mnie juz takie imprezownie nie interesują...
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 12.07.2011 19:01

Kichol, mam pytanie odnośnie parceli, czy są one może jakoś otoczone murkiem, krzaczkami... ??
Czy sanitariaty są może przystosowane specjalnie dla dzieci( niskie umywalki, wc...)?
I jeszcze jedno pytanie- czy z kampingu mozna dojśc pieszo do miasta?Jesli tak, to jaką drogą i jak długo:)?
Wybieramy się tam z 2 dzieci pod koniec sierpnia- mamy zarezerwowaną parcelę.
asia0105
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0105 » 12.07.2011 19:26

Wybieram się na ten camping pod koniec sierpnia i też chciałabym się dowiedzieć jak daleko jest to miasteczka i czy można dojść do niego pieszo. :D

A jak pogoda?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2011 20:09

asia0105 napisał(a):Wybieram się na ten camping pod koniec sierpnia i też chciałabym się dowiedzieć jak daleko jest to miasteczka i czy można dojść do niego pieszo. :D

A jak pogoda?

Dzisiaj nawet najstarszy "góral" z Pagu nie powie Ci jaka będzie pogoda pod koniec sierpnia :wink:
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 13.07.2011 08:08

marcinos75 napisał(a):Kichol, mam pytanie odnośnie parceli, czy są one może jakoś otoczone murkiem, krzaczkami... ??
Czy sanitariaty są może przystosowane specjalnie dla dzieci( niskie umywalki, wc...)?
I jeszcze jedno pytanie- czy z kampingu mozna dojśc pieszo do miasta?Jesli tak, to jaką drogą i jak długo:)?
Wybieramy się tam z 2 dzieci pod koniec sierpnia- mamy zarezerwowaną parcelę.

Parcele są powyznaczane wyraźnie i oznaczone numerami - murki z kamienia.
Krzaczków nie ma.
Pieszo do miasteczka Simuni mozna dojsc - ok. 25 min. Droga niebezpieczna, bo nie ma pobocza - lepiej autem podjechac. Simuni graniczy z campem. Ale w sumie tam nic nie ma - 2 knajpki, sklepik mały, mozna w porcie ryby kupic swieze od rybaków - no i sporo jachtów stoi :) Jest duzo apartamentów.
Plaza w miasteczku typowa dla Cro - duze kamienie, ostre skały - dla dzieciaków mało przydatna - za to duzo stworów wodnych - mozna ponurkować.

W sanitariatach jest standardowo - dla dzieci specjalnych nie widziałem ale mój 4 latek normalnie korzysta - zero problemów.

Na zakupy lepiej pojechac raz w tygodniu do Novaliji. Na wjezdzie jest duuuzy (jak na cro) market ze wszystkim co potrzeba.

Pogoda upalna - az za gorąco :twisted:
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.07.2011 14:11

No właśnie camp fajny jak ktoś chce się cieszyć wyłącznie "życiem campingowym".

A Novalja owszem nie urzeka zabytkami ale tamtejsze konoby i drink bary mają bardziej ekskluzywny "wielkomiejski" charakter co w połączeniu z sympatycznym portem i promenadą daje bardzo sympatyczną atmosferę.

Jak będę chciał się totalnie z "chilloutować" to pewnie wybiorę Simuni.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 13.07.2011 22:58

lulmar napisał(a):No właśnie camp fajny jak ktoś chce się cieszyć wyłącznie "życiem campingowym".

A Novalja owszem nie urzeka zabytkami ale tamtejsze konoby i drink bary mają bardziej ekskluzywny "wielkomiejski" charakter co w połączeniu z sympatycznym portem i promenadą daje bardzo sympatyczną atmosferę.

Jak będę chciał się totalnie z "chilloutować" to pewnie wybiorę Simuni.

Dokładnie - jesli ktoś potrzebuje duzo ruchu ulicznego, skutery, knajpy, stragany z pamiątkami itp. to zdecydowanie Strasko i Novalija.
Knajpy w Novaliji tansze niz na Simuni o ok. 15%.
Mozna troche kasy zaoszczedzic.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi