Re: Camp Puntica Rażanac - polecam cichy komfortowy po remon
napisał(a) marcin0k » 08.07.2015 14:32
Wróciłem z kampingu Puntica i mogę podzielić się swoimi wrażeniami.
RazanacSama miejscowość dość mała i bardzo spokojna. Pięknie położona- znakomite widoki. Sklepik gdzie można kupić coś do jedzenia i picia 4 minuty pieszo od campu. Obok drugiego sklepu restauracja 10 min. (pyszna pizza)... na przeciwko kawiarnia z bardzo dobrymi lodami.
Sama miejscowość to znakomite miejsce wypadowe choćby do Zadaru, Ninu czy wyspy Pag
PlażaWystarczy zejść uliczką w dół. Patrząc na google mapę miałem obawy czy to nie będzie męczące ale w rzeczywistości plaża jest baaardzo blisko (30sek-1min w zależności jak kto chodzi

)
Plaża oczywiści kamienista- drobne kamienie. Morze czyściutkie, atrakcyjne dla osób snurkujących (wiele gatunków kolorowych ryb)
CampŁazienki bardzo czyste i czyszczone nawet jak były czyste

Ciepłej wody nigdy nie brakowało.
W czasie naszego pobytu większość camperów i przyczep- bardzo spokojne i kulturalne towarzystwo głównie z niemiec i holandii. My mieliśmy duży namiot- obok apartamentów. Znajomi wynajmowali apartament i również bardzo byli zadowoleni.
Ceny dostępne na stronie -wg. mnie bardzo niskie.
Minusów ciężko jest mi się doszukać, może jedynie mrówki trochę nas drażniły
Osoby wybierające się w tą okolice muszą być świadome, że potrafi tam konkretnie dmuchnąć. Z gór przez dwa dni wiał tak silny wiatr, że na co dzień spokojna zatoka wyglądała naprawdę bardzo groźnie a namiot wyszarpało konkretnie.
Jeszcze jedno...pod naszym namiotem ukrył się ciekawy osobnik fotka poniżej
- Załączniki:
-

- Skorpion pod namiotem