Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp na Peljeśacu.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fafikdog
Odkrywca
Camp na Peljeśacu.

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 25.03.2008 13:46

W zeszłym roku byliśmy m.in. na Peljeśacu na kampingu za Broće (w Stonie skręcamy w lewo zamiast w prawo i do samiuśkiego końca - patrz fot. - po kliknięciu robi się większa fotka). Kamp super, właściciel OK. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś tam może był i ma jakiś kontakt (tel. e-mail) do właściciela tego Camp'u?
Dzienx.

Obrazek
Gajus.ems
Cromaniak
camp za BROCE

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 25.03.2008 20:39

Hej ! Sorki, że trochę odbiegnę od Twojego pytania, ale zaintrygował mnie Twój post. Chyba nikt tu nie pisał o mjsc. BROCE, a już raczej napewno nie o campie.Dla mnie PELJESAC to najciekawsze miejsce w CRO, ale już mjsc BROCE niekoniecznie. Byłem tam (kilka godzin) około 3-4 lata temu , nie dotarłem do samego campu, chyba zabrakło mi determinacji po tym co zobaczyłem w BROCE. Tz mjsc zrobiła na mnie fatalne wrażenie, zero turystów, zdewastowany sklep i apartamenty, czas jakby zatrzymał się w okresie marszałka TITO, pomyślałem sobie wtedy że camp może i był ale z uwagi na stan wody ( naprawdę brudna w tym miejscu ) w kanale stońskim turyści odpuścili sobie to miejsce. Widoki jednak były ciekawe np budowle wśród gór i bujnej roslninności na przeciwległym brzegu kanału. Byłem wtedy zmęczony klikugodziną pieszą wędrówką i może odniosłem falszywe wrażenie z tego miejsca. Przy najbliższej okazji odwiedzę ten camp skoro mówisz że jest OK. Prośba napisz coś wiecej o tym campie. ( położenie, wielkość, cena, wyposażenie itp)
Pozdrawiam GAJUS
fafikdog
Odkrywca
Re: camp za BROCE

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 26.03.2008 10:30

Gajus.ems napisał(a):Hej ! Sorki, że trochę odbiegnę od Twojego pytania, ale zaintrygował mnie Twój post. Chyba nikt tu nie pisał o mjsc. BROCE, a już raczej napewno nie o campie.Dla mnie PELJESAC to najciekawsze miejsce w CRO, ale już mjsc BROCE niekoniecznie. Byłem tam (kilka godzin) około 3-4 lata temu , nie dotarłem do samego campu,

Obrazek
(tu jest camp)

Obrazek
(Broce z daleka)

chyba zabrakło mi determinacji po tym co zobaczyłem w BROCE. Tz mjsc zrobiła na mnie fatalne wrażenie, zero turystów, zdewastowany sklep i apartamenty, czas jakby zatrzymał się w okresie marszałka TITO,

Obrazek
(sklepu nie ma)

pomyślałem sobie wtedy że camp może i był ale z uwagi na stan wody ( naprawdę brudna w tym miejscu ) w kanale stońskim turyści odpuścili sobie to miejsce. Widoki jednak były ciekawe np budowle wśród gór i bujnej roslninności na przeciwległym brzegu kanału.

Obrazek

Byłem wtedy zmęczony klikugodziną pieszą wędrówką i może odniosłem falszywe wrażenie z tego miejsca. Przy najbliższej okazji odwiedzę ten camp skoro mówisz że jest OK. Prośba napisz coś wiecej o tym campie. ( położenie, wielkość, cena, wyposażenie itp)
Pozdrawiam GAJUS

Widok z namiotu:
Obrazek

Namiot z drugiej strony:
Obrazek

Plaża:
Obrazek
Po przypływie na brzegu zbiera się trawa morska, ale właściciel skrupulatnie ją zbiera.

Co do cen, za 3 osoby, auto, namiot i prąd zapłaciliśmy poniżej 100 PLNów.
Sanitariaty czyste, ciepła woda, camp nie za duży.
W Broce turystów jest dużo (betonowe nabrzeże), a tutaj do wyboru kamyczki lub skały.
Gajus.ems
Cromaniak
Broce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 26.03.2008 17:09

Piekne dzięki za wyczerpujacą odpowiedź. Muszę faktycznie jeszcze raz udać się w to miejsce.
Natomiast Twoje pytanie z pierwszego postu z pozostaje bez odpowiedzi...
Pozdrawiam GAJUS
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 28.03.2008 08:13

Nikt nie ma żadnego kontaktu? :(
michal_s
Autostopowicz
camping karuzo

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal_s » 05.08.2008 13:01

Bylismy w tym roku w czerwcu. Kamping jeszcze byl zamkniety ale pojawil sie wlasciciel Bielancic Pero i dla nas otworzyl.
kontakt 020-754 347 ( to jest telefon do domu jego ojca)
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 05.08.2008 13:57

Byliśmy w tym roku, niestety camp zamknięty (brak zezwolenia).
Własciciel "przygarnął" nas do domu swojego wuja w Broće.

Powrót do Kempingi