Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

camp IVO Omis

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
m_cowboy
Odkrywca
camp IVO Omis

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 29.03.2008 13:00

Czy ktoś coś wie na temat tego kempingu. Jakoś nic na formum nie moge znaleźć. Chodzi mi o ceny, standard, wilkość, sanitariaty; może ma ktoś zdjęcia? Jak z miejscem z początkiem sierpnia?
Ew. może znacie inne niedrogie kempingi w okolicy Omisia lub Splitu? Jakies świeże opinie z zeszłego roku na temat campu Galeb? Jak dotąd ilu ludzi tyle opini i każda inna :?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.03.2008 19:43

http://www.ivansarolic.from.hr/
ma dobre opinie na eurokampie
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 07.04.2008 18:05

Ivo camp w Duce przed Omisem, byłem tam w 2001 r ale jak oglądam jego stronę to widzę że niewiele się zmieniło. Niewielki camp, właściciel - Ivo był ok, plaża piaszczysta, kamp przy samej plaży ale też przy gł.drodze, jak się rozbijesz blisko morza to fajnie ale wątpię aby w sezonie było miejsce, raczej bliżej drogi. Mi się tam podobało ze względu na bliskość morza, w każdej chwili można było skoczyć i się wykąpać, sanitariaty też niczego sobie, dla mnie minus to głośna droga, poza tym jest fajnie.
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 08.04.2008 21:48

pod Omosem jest jeszcze jeden kemp, Lisicina, podobno- tak wynika z broszury 500 m od centrum. Strona inbternetowa dośc skromna www.ac-lisicina.hr. Z informatora można się dowiedzieć ,że jest na 100 osób, częściowo zalesiony, sam nie byłem, może ktoś z forum ci pomoże.
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 08.04.2008 21:51

jeszcze raz podaje adres kempu pod Omisiem
http://www.ac-lisicina.hr/
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 09.04.2008 20:26

Tam jest dużo campów, nawet ten IVO graniczy z innym, takie nieduże, wciśnięte między drogę a plażę, był tam też gdzieś większy camp ale niespecjalnie mi się spodobał, u Ivo było fajnie , tylko ta droga obok... . Na pewno byłoby tam super jakby trafić miejsce na namiot przy samej plaży, ale w sezonie wątpię, chyba że się dogadasz i zarezerwujesz, wtedy Ivo zatrzyma miejsce (chyba)
wocoolski
Autostopowicz
omiś lisicina

Nieprzeczytany postnapisał(a) wocoolski » 19.05.2008 17:23

Ja nie wiem o jakim marzycie pobycie, ale jeśli idzie o Omis to zdecydowanie polecam camping lisicina /jak ktos lubi spokój/. W Omisiu macie prawie piasek na plaży i na pewno piasek w wodzie, żadnych butów do wody. Jeśli idzie o camping nad samym morzem to jest b. duży i hałaśliwy /ceny tez duże/. Camping Lisicina to ok 5 minutek spacerkiem do plaży, pięknie położony między skałami, bardzo sympatyczny właściciel, ze 6 ogromnych lodówek gdzie można wszystko włożyć, możliwość gotowania na 3 piecach, toalety i prysznice czyściutkie.... POLECAM
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 25.08.2008 17:42

Witam,
jakiś czas temu wróciłem i mogę śmiało polecić ten camp. Czysto, przyjmnie, bezpiecznie. Odległość od Splitu do przyjęcia (20 min autem) i Omisia super (4 min autem pod warunkiem, że nie ma korka - a przeważnie jest... :? ). Właściciel w zasadzie cały dzień kręci się po campie i wszystkiego dogląda.
Camp jest praktycznie wciśnięty pomiędzy drogę a morze i ta droga jest trochę dokuczliwa - szczególnie w nocy. W dzień jest korek, więc auta nie jadą a co za tym idzie nie hałasują:)! Miejsce trzeba rezerwować w lipcy i sierpniu. Dopiero jak wyjeżdżaliśmy w połowie sierpnia to było można złapać miejsce bez rezerwacji, ale też raczej na mały namiot.
Największą zaletą tego miejsca jest odlegość od morza - praktycznie z każdego punktu kempingu można dojść na plażę w 10 sekund.
Agga
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agga » 27.08.2008 13:41

Ja pojechałabym raczej dalej w stronę Makarskiej - ładniejsze plaże i widoki
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.09.2008 17:55

Byłem tam w lipcu -Poczytaj w relacji
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=207 ... c&start=15
Nie rezerwowałem wcześniej.
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 09.05.2012 13:32

W tym roku ponownie udaję się na kamp Lisicina w centrum Omisa - gorąco polecam!
To, że ktoś tam wraca z pewnością jest dobrą rekomendacją :wink:
pawellox
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawellox » 03.01.2013 13:32

marceli szpak

Ja w tym roku wybieram się właśnie tam. Camping Liściana, podaj jakiś namiar na siebie chce kilka informacji...
:D
Rychu-007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rychu-007 » 03.01.2013 16:25

Oceniam z perspektywy osoby wypoczywającej z dziećmi:

1.Jeśli chodzi o Camp IVO w Duce około 2 km przed Omisia to zdecydowanie bardziej polecam udać się dwie posesje dalej (licząc od Omisia w stronę Splitu) do camp Delfin: znacznie przestronniejszy, a sanitariaty bez porównania lepsze i czystrze, ceny przyzwoite w 2011r za 2+1+auto+prąd+namiot płaciliśmy w czerwcu 15Euro, plaża piaszczysta zdecydowanie szersza niż przy IVO.

2.Jesinica w Omiś: cichy, czysty, polecam dla ceniących spokój, żekomo 500m od plaży, ale w lipcu czy sierpniu przebycie tej drogi z małym dzieckiem może okazać się mordęgą zwłaszcza gdy musimy pokonać najruchliwsze skrzyżowanie w mieście;-)

My w tym roku we wrześniu wracamy do camp Delfin.
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 03.01.2013 17:22

pawellox napisał(a):marceli szpak

Ja w tym roku wybieram się właśnie tam. Camping Liściana, podaj jakiś namiar na siebie chce kilka informacji...
:D

Witaj,
Więcej o Camp Lisičina napisałem na swoim blogu: http://crolove.pl/kemping-lisicina-w-omisu/
Tam też znajdziesz mejlowy namiar na mnie ;)
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2013 22:15

Rychu-007 napisał(a):Oceniam z perspektywy osoby wypoczywającej z dziećmi:

1.Jeśli chodzi o Camp IVO w Duce około 2 km przed Omisia to zdecydowanie bardziej polecam udać się dwie posesje dalej (licząc od Omisia w stronę Splitu) do camp Delfin: znacznie przestronniejszy, a sanitariaty bez porównania lepsze i czystrze, ceny przyzwoite w 2011r za 2+1+auto+prąd+namiot płaciliśmy w czerwcu 15Euro, plaża piaszczysta zdecydowanie szersza niż przy IVO.

2.Jesinica w Omiś: cichy, czysty, polecam dla ceniących spokój, żekomo 500m od plaży, ale w lipcu czy sierpniu przebycie tej drogi z małym dzieckiem może okazać się mordęgą zwłaszcza gdy musimy pokonać najruchliwsze skrzyżowanie w mieście;-)

My w tym roku we wrześniu wracamy do camp Delfin.

Masz może linka do strony tego kampu w Duce?
Następna strona

Powrót do Kempingi