napisał(a) intruzik » 05.07.2010 18:55
Ja odpowiedziałem Ci to co ja uważałem i była to moja subiektywna ocena tego co widziałem i przeżyłem w roku 2004. Czy się coś zmieniło od tego czasu? nie mam pojęcia. Może kolega ma aktualne informacje odnośnie sanitariatów a może nie był na innych kampingach np. Korona obok Plitwic (moja niska ocena).
Natomiast odpowiem Ci w ten sposób... ja wybierając się po raz pierwszy do Chorwacji (właśnie 2004) czytałem na forum o Omisiu wpisy wielu osób które były za i przeciw. Jednym podobała się ta miejscowość innym nie... z różnych względów... a to za dużo ludzi, ruchliwa droga, cetina, mętniejsza woda bo piasek itp. woleli spokojniejszą miejscowość a byli i tacy którym właśnie to odpowiadało.
Ja wybrałem Omiś i do dziś nie żałuję tego wyboru bo spedziłem tam 12 fantastycznych dni i nocy
. Odnośnie Cetiny to fakt że woda może być chłodniejsza (ale o ile?) mnie to w każdym bądź nie przeszkadzało.
Będąc w Chorwacji w latach późniejszych widziałem ładniejsze plaże i piękne miejsca ale corocznie wpadaliśmy do Omisia na wycieczkę lub drinka...
Najlepiej jak będziesz mieć okazję samemu sprawdzić sobie na miejscu czy Galeb oraz Omiś Ci odpowiada czy nie... od Omisia do proponowanego campu Baśko Polije (nie byłem) jest jakieś 30 km pięknej widokowo trasy... znam osobiście dużo osób które wybierając się w upatrzone miejsce na miejscu zwijały manatki i szukali czegoś innego...każdy z nas ma inne odczucia i ja nie zamierzam namawiać Cię a tylko wyraziłem swoją opinię odnośnie sanitariatów, plaży i Jardanki...
Życzę udanego wyboru i miłych wakacji. Pozdrawiam.