Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp Galeb

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barwol
Globtroter
Camp Galeb

Nieprzeczytany postnapisał(a) barwol » 02.07.2010 21:32

Bardzo proszę o informację jaki jest ten kemping. Jedni piszą OK inni, że nigdy więcej. Z tego z widzę to z tyłu jest "droga krajowa". Czy jest cicho, czysto i przyjemnie dla dzieci? Jak tam plaża?
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 03.07.2010 15:16

Kemping jest praktycznie w samym mieście Omiś - przy wjeździe od strony Splitu.
Jest raczej płasko. Z cieniem średnio. Plaża płaska - piasek. Nie taki jak nad Bałtykiem ale nie są to kamienie.
Jak ja "zwiedzałem" (nie mieszkałem tam) toalety to było OK. Co do cicho i przyjemnie - to zależy od tego co kto lubi. To jest dość duży kemping.
Mnie nie powalił, choć uważam go za co najmniej poprawny lub dobry - ocena subiektywna.
barwol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barwol » 04.07.2010 20:11

Dziękuję za pomoc. Jeżeli chodzi o "cicho" to boję się głównie tej drogi bezpośrednio za kempingem. Czy nie daje w kość?
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 04.07.2010 20:37

Trudno powiedzieć. Nie mieszkałem tam, ale kemping nie jest przy samej drodze - chyba...
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 05.07.2010 08:29

barwol napisał(a):Bardzo proszę o informację jaki jest ten kemping. Jedni piszą OK inni, że nigdy więcej. Z tego z widzę to z tyłu jest "droga krajowa". Cz y jest cicho, czysto i przyjemnie dla dzieci? Jak tam plaża?

Camp jest OK.
Spałem tam dwukrotnie w drodze do Dubrownika i do Montenegro, ale
było to zawsze we wrześniu/myślę że w sezonie jest sporo ludzi/.
Sanitariaty zawsze czyste, miejsca do wyboru w cieniu i na słońcu, plaża prawie jak nad Bałtykiem,ceny przystępne,droga w pobliżu ale całkiem cicho i spokojnie.
Nie wiem skąd opinie "nigdy więcej" ?
Ja polecam- szerokiej drogi,miłego odpoczynku!
barwol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barwol » 05.07.2010 12:05

Jurekk - dziękuję za odpowiedź. Teraz jestem spokojniejszy, że wybór był słuszny.
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 05.07.2010 12:21

Witam. byłam na tym kempingu dwa razy po kilka dni. Bliskość drogi nie była uciążliwa. Dogodna lokalizacja - niedaleko do centrum uroczego miasteczka.
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 05.07.2010 13:02

barwol napisał(a):Bardzo proszę o informację jaki jest ten kemping. Jedni piszą OK inni, że nigdy więcej. Z tego z widzę to z tyłu jest "droga krajowa". Czy jest cicho, czysto i przyjemnie dla dzieci? Jak tam plaża?

Witam,
Ja również byłem na tym kempingu (2004)... sanitariaty były czyste, plaża żwirkowa a zejście do morza bardzo łagodne... dla nieumiejących pływać dzieci miejsce w sam raz na naukę. Co do drogi to na w ogóle nie przeszkadzała i nie zwracaliśmy na nią w ogóle uwagi. Chyba z wyjątkiem wypadów na miasto bo jardanka przebiega przez jego centrum. Omis to świetne miejsce wypadowe do zwiedzania całej Riwiery jak i aktywnego wypoczynku (chociażby spływ Cetiną). Jest tam mały port ale jest możliwość skorzystać z rejsów. My byliśmy na fishpikniku na Bol-u ale jak pamiętam była też możliwość popłynięcia w inne miejsca... jeżeli potrzebujesz jeszcze jakieś informacje pisz śmiało albo skorzystaj z wyszukiwarki bo na forum było już kilka tematów o Omisiu i campie Galeb. Pozdrawiam.
barwol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barwol » 05.07.2010 17:08

Poniżej kopia jednej z odp. jaką dostałem na temat tego postu:
===
ziomek napisał(a):
barwol ten Galeb to niespecjalny jest woda w Adriatyku zimna bo tam wpada rzeka Cetina do morza,sanitariaty beznadzieja i jeszcze za płotem Jadranka poszukaj czegoś innego
Pozatym Omiś zobaczyć tak ale tam Jadranka przechodzi przez centrum jak dobrze trafisz to będziesz patrzył na korki
Jeden z gorszych campów moim zdaniem
Dole Zivogosce
Baśko Polije Baśka Voda
tam byliśmy i było ok
Możesz skorzystać z porady ale nie musisz
===
i co jest prawdą?
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 05.07.2010 18:55

Ja odpowiedziałem Ci to co ja uważałem i była to moja subiektywna ocena tego co widziałem i przeżyłem w roku 2004. Czy się coś zmieniło od tego czasu? nie mam pojęcia. Może kolega ma aktualne informacje odnośnie sanitariatów a może nie był na innych kampingach np. Korona obok Plitwic (moja niska ocena).

Natomiast odpowiem Ci w ten sposób... ja wybierając się po raz pierwszy do Chorwacji (właśnie 2004) czytałem na forum o Omisiu wpisy wielu osób które były za i przeciw. Jednym podobała się ta miejscowość innym nie... z różnych względów... a to za dużo ludzi, ruchliwa droga, cetina, mętniejsza woda bo piasek itp. woleli spokojniejszą miejscowość a byli i tacy którym właśnie to odpowiadało.

Ja wybrałem Omiś i do dziś nie żałuję tego wyboru bo spedziłem tam 12 fantastycznych dni i nocy :). Odnośnie Cetiny to fakt że woda może być chłodniejsza (ale o ile?) mnie to w każdym bądź nie przeszkadzało.

Będąc w Chorwacji w latach późniejszych widziałem ładniejsze plaże i piękne miejsca ale corocznie wpadaliśmy do Omisia na wycieczkę lub drinka...

Najlepiej jak będziesz mieć okazję samemu sprawdzić sobie na miejscu czy Galeb oraz Omiś Ci odpowiada czy nie... od Omisia do proponowanego campu Baśko Polije (nie byłem) jest jakieś 30 km pięknej widokowo trasy... znam osobiście dużo osób które wybierając się w upatrzone miejsce na miejscu zwijały manatki i szukali czegoś innego...każdy z nas ma inne odczucia i ja nie zamierzam namawiać Cię a tylko wyraziłem swoją opinię odnośnie sanitariatów, plaży i Jardanki...

Życzę udanego wyboru i miłych wakacji. Pozdrawiam.
barwol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barwol » 05.07.2010 19:28

I za to kocham karawaning - dzisiaj jesteś tu a jutro tam gdzie masz na to ochotę :lol: Na ten kemping jadę na 100%, też ze względu na możliwości odwiedzenia różnych ciekawych miejsc. A jak warunki nie będą OK to się będę zastanawiał.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 05.07.2010 19:49

Barwol życzę ci powodzenia sam zobaczysz i szybko zmienisz każdy uczy się na własnych błędach :lol:
Jaka cisza główna droga za płotem kurz i brud i nie życzę ci placyku przy tym płotku :cry:
Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy my już tam nie zawitamy acha jeszcze jedno o ciepłą wodę była walka my nie walczyliśmy kąpaliśmy się w zimnej :wink:
Barwol zauważ że interesują cię tylko pozytywne opinie na temat tego campingu negatywnych nie przyjmujesz xle się takiemu komuś doradza:lol:
barwol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barwol » 06.07.2010 13:40

Czytam wszystkie opinie, i te dobre i negatywne. Decyzję podejmuję jednak samodzielnie. W końcu to mój czas i moje pieniądze.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2010 14:39

Kemping Galeb - w 2006 roku przybyłem, zobaczyłem .... i po 15 minutach odjechałem, nie moje klimaty :cry: :!:

PS Ze stronki kampu i z planu widzę że po 4 latach coś się tam zmieniło, ale mimo tego dalej to nie moje klimaty, za blisko Jadranka i brak naturalnego cienia na plaży.
(cennik też widzę :wink: )

Powrót do Kempingi