Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

camp czy kwatera?????

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sialabala
Turysta
camp czy kwatera?????

Nieprzeczytany postnapisał(a) sialabala » 15.06.2005 13:51

jade do dubrovnika i mam pewien dylemat ekonomiczny! co bardziej sie oplaca?? camp czy kwatera:?: chce takze zapytac doswiadczonych cromaniakow gdzie im sie bardziej podobalo??
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 16.06.2005 02:00

Gdzie się bardziej podobało... Czy pytanie dotyczy wyboru namiot-kwatera? Nie wyobrażam sobie spędzenia urlopu inaczej jak nie pod namiotem :)
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 16.06.2005 10:46

Patrząc na ten problem ekonomicznie, to kwatera jest nie gorsza niż namiot. A patrząc na to praktycznie, to jeżeli ktoś nie jest maniakem spania na swieźym powietrzu, tak zdecydowanie wybiera kwatery. Problem jest chyba w tym, że kamping jest najczęściej nad samym morzem. Ale jak ktoś odpowiednio szuka kwatery, to teź znajdzie coś nad samym morzem. A każdy oferent dzisiaj proponuje kilka zdjęć od każdego apartmanu. Pozdrawiam i życzę miłego szukania.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 16.06.2005 12:38

A ja powiem tak. W tym roku rozważałem wyjazd do Bułgarii, ale dowiedziałem się, że bułgarskie kampingi nie są zbyt dobre a nawet wręcz przeciwne, więc zrezygnowałem, bo pobytu na kwaterze nawet nie biorę pod uwagę. I to wcale nie z powodów finansowych.

PozdraV
J.
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 16.06.2005 16:00

Zawsze namiot :-)

Raz jeden 2 dni spałem na kwaterze - to nie dla mnie.

Maciek
Ania i Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania i Grześ » 16.06.2005 16:56

Wybór pomiędzy kampem a kwaterą chyba nie jest problemem ekonomicznym tylko kwestią gustu.
Można znaleźć tani pokój albo drogi kemping i na odwrót.
Najważniejsze żeby się dobrze czuć :!:

Pozdrowienia dla "namiociarzy" :P

Ania i Grześ :papa:
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 17.06.2005 16:21

Moze połączyc 2 w 1. Ja odkąd pamietam jeżdze z przyczepą kempingową. Żona namówiła mnie kiedyś na kwatere. Z rozpaczy chciałem nocowac na plazy. To nie dla mnie.
Tylko kemping, albo jesczcze lepiej "dzikie odludzie" ale to niewykonalne w cro.
Pozdrawiam
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 21.06.2005 13:13

Namiot, namiot i jeszcze raz namiot max. 50 m od morza - inaczj być nie może !

Pozdrawiam wszystkich "namiociarzy" !
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 21.06.2005 13:20

Dla mnie namiot jest najwspanialsza forma spedzenia czasu! Caly czas jestes "na swiezym powietrzu" :lol:
Ja osobiscie dopiero pod namiotem czuje sie jak na wakacjach!
Oczywiscie mam na mysli wakacje zagraniczne. Bo w Polsce z namiotem nie czuje sie najlepiej...

Na pewno kwatera ma ten plus, ze nie ciagniesz ze soba calego ekwipunku.
Ciuszki, pieniazki i juz...
Ale tak naprawde mysle, ze kazdy sam powinien dokonac wyboru.
Co do strony finansowej - jak juz pisano: moze sie zdarzyc, ze camp bedzie drozszy niz kwatera...

Trafnego wyboru!

Pozdrawiam, szczegolnie tych, co z namiotami :papa:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 21.06.2005 13:38

Kwatera, kwatera i tylko kwatera.
Jak to podumowało znajome dziecko w odpowiedzi na namiotową propozycję koleżanki:
"Ale ja nie mogę przez dwa tygodnie *robić kupy* do dziury w ziemi"

Ubikacja i prysznic - własne a nie "społeczne" i normalne łóżko. Oraz drzwi które zamykam a nie suwak do zasuwania.
Raz w życiu spędziłam kilka nocy pod namiotem - nigdy więcej!
Nie odczuwam potrzeby spania na plaży - wolę mieć indywidualną łazienkę. Ale jak pisali poprzednicy - co kto lubi...

Pozdrawiam,
Aśka
Ania i Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania i Grześ » 21.06.2005 17:54

Droga Asiu.
Słyszeliśmy już wiele argumentów przeciw namiotom, ale pisanie o "dziurze w ziemi" świadczy o tym, że chyba nie byłaś na chorwackich kampach :!:
Marne toalety są rzadkością a trafiały nam sie także wyłożone marmurem :!: (kamp Bunica V koło Senja dla niedowiarków).
Jasne, ża każdy ma inny gust i dokonuje swoich wyborów, ale to była przesada :cry:

Z życzeniami trafionej kwatery - Ania i Grześ :papa:
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 21.06.2005 18:13

:x -- popieram... asiu! dziura w ziemi to jeszcze chyba tylko na na polskich kempach... :o
ja zaczalem jezdzic do hrvatskiej ziemi ze wzgledu na standard tamtejszych kempow... sa troche drozsze, ale standard !
wstyd mi za ciebie... tak brzydko pisac ... :?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.06.2005 18:51

Kwatera i tylko kwatera ( jak pisze Asia). Uchowaj Boże od wszelkiej maści campów. Jak mówi moja małżonka .... z tym "towarzystwem" nie chce mieć nic wspólnego. W całej rozciągłości popieram Asię. !!!!
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 21.06.2005 19:02

woka napisał(a):Kwatera i tylko kwatera ( jak pisze Asia). Uchowaj Boże od wszelkiej maści campów. Jak mówi moja małżonka .... z tym "towarzystwem" nie chce mieć nic wspólnego. W całej rozciągłości popieram Asię. !!!!

A małżonka to przypadkiem nie z Młodzieży Wszechpolskiej?
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 21.06.2005 19:02

8O ok, wiec przechodze do innych postow , poniewaz jestem z tego wlasnie "towarzystwa"... otwartego i wyluzowanego.
skladam wyrazy wspolczucia..... :papa:
Następna strona

Powrót do Kempingi