Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

camp czy kwatera?????

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 15.05.2012 21:14

Leszek Skupin napisał(a):
A żeby było w temacie - camping i tylko w ciemno ;)[/color][/i][/b]

Im ciemniej tym przyjemniej :wink:
b@rt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) b@rt » 25.05.2012 09:07

Kempingi i tylko kempingi, wprawdzie już od kilku lat (jakieś 10) nie jeździmy z namiotem ale z przyczepą i tu nie rozumiem uwag typu wolę kwaterę bo na kwaterze jest klima. Jakbym miał siedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu to bym z domu nie wyjeżdżał.
Na deszcz to zawsze mamy przedsionek rozstawiony i w nim można w jakiś sposób zabijać czas, zresztą jak tu było już napisane przeważnie przychodzą ulewy kilkunastominutowe i potem lampa, albo księżyc raczej, bo do tej pory tylko padało w nocy, a w Cro spędzam wakacje rokrocznie o 97 roku.
Raz udało się znajomym namówić nas na kwaterę na Peljesacu w miejscowości Dingac, faktycznie za małe pieniądze i jedyne co mi się podobało w tej kwaterze to szybsze poruszanie się po autostradzie bo nie miałem przyczepy :-)
Pozdrawiam wszystkich szmaciarzy (tych z namiotami) i karawaningowców

Aha teraz mi się tak przypomniało jeszcze 4 lata temu dla odmiany byliśmy z namiotem w Cro i też było super.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 25.05.2012 14:51

sialabala napisał(a):jade do dubrovnika i mam pewien dylemat ekonomiczny! co bardziej sie oplaca?? camp czy kwatera:?: chce takze zapytac doswiadczonych cromaniakow gdzie im sie bardziej podobalo??

Samemu czy w jedna parę to camping się bardziej opłaca. W 2 pary lub więcej to często tańsza kwatera może wyjść taniej niż przyzwoity camp z wygodami

Bez względu na cenę my i tak tylko i wyłącznie camping - zalet jest tyle, ze nie sposób wymienić a wad naprawdę niewiele :)
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 25.05.2012 22:21

and2000
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) and2000 » 10.06.2012 15:52

Witam.
Sam stałem przed dylematem kwatera czy namiot- i rozwiązałem go w ten sposób, że w zeszłym roku byłem tydzień na kwaterze i ponad tydzień pod namiotem (po przeprowadzce w inne miejsce). Jakie wyciągnąłem wnioski? Następnym razem robię tak samo :D
lancet
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lancet » 21.06.2012 13:19

A ja cały rok siedzę w murach i na wakacjach chcę poczuć tą wolność i obcowanie z naturą jaką daje camping i z tym argumentem nic nie wygra żadne kwatery czy pensjonaty.
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 21.06.2012 22:06

lancet napisał(a):A ja cały rok siedzę w murach i na wakacjach chcę poczuć tą wolność i obcowanie z naturą jaką daje camping i z tym argumentem nic nie wygra żadne kwatery czy pensjonaty.

dokładnie, nie poto wyjeżdżam z murów by siedzieć w murach ;) a jak przyjemnie się śpi na świeżym powietrzu ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 22:27

Mam pytanie?
Jakie niespodzianki mogą na mnie czekać na kampie w Chorwacji (pierwszy raz :) ) które nie zauważałem na poprzednich wyjazdach w hotelu i na kwaterach?
Do tej pory namiot tylko w Polsce (parę wypadów "kawalerskich" i w zeszłym roku z dziećmi nad Bałtykiem)?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2012 22:43

Same przyjemne niespodzianki :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 22:58

Janusz Bajcer napisał(a):Same przyjemne niespodzianki :lol:

Tak myślałem :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2012 23:00

Jaki konkretnie kamp wybrałeś na pobyt :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 23:04

Janusz Bajcer napisał(a):Jaki konkretnie kamp wybrałeś na pobyt :?:

Boję się zdradzić, bo nie wiem czy się zmieszczę ( jadę wciemno)?
:D :D :D
Pod Masliną
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2012 23:08

Nie byłem na "Pod Masliną" ... ale jedna niespodzianka Cię czeka, podobno ok 200 schodków :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 23:12

Janusz Bajcer napisał(a):Nie byłem na "Pod Masliną" ... ale jedna niespodzianka Cię czeka, podobno ok 200 schodków :wink:

To akurat wiem, ale moje "małe" mają 7 i 8 lat - Żywe Srebra, dadzą radę :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.06.2012 06:21

jozek75 napisał(a):Mam pytanie?
Jakie niespodzianki mogą na mnie czekać na kampie w Chorwacji (pierwszy raz :) ) które nie zauważałem na poprzednich wyjazdach w hotelu i na kwaterach?
Do tej pory namiot tylko w Polsce (parę wypadów "kawalerskich" i w zeszłym roku z dziećmi nad Bałtykiem)?

Wykrzywiające się szpilki od namiotu.

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi