Bardzo bardzo dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Asia
robur napisał(a):Macie może porównanie z Solarisem?
Oraz Park Umag?
kosko napisał(a):To mój pierwszy post tutaj, więc na poczatku witam wszystkich serdecznie.
W wakacje chcę wybrać się z rodziną (2+2, dzieci 3 i 6 lat) na Camping Bijela Uvala (parcela na namiot) i w zwiazku z tym mam kilka pytań do osób które tam wypoczywały:
1. Czy rezerwować wcześniej miejsce na tym kempingu?
Namioty rozstawiane są na FREE ZONA. Znajdujesz miejsce i sie rozstawiasz. Jest to ekonomiczniejsza wersja.
Oczywiscie mozesz zarezerwowac parcele. Ale to zdecydowanie drozszy wariant. Przez kilka lat jak tam bywam widzialem kilka takich rozwiązań
2. Którą strefę wybrać (przy wczesniejszej rezerwacji), która według Was najlepsza? Ważne aby miejsce było zacienione i biorąc pod uwage wiek moich dzieci. Do wyboru Zone od A do L chyba. Patrząc na mapę celowałbym w Zone C, ale to tylko z mapy.
Cieżko powiedzieć która strefa. Kazda ma drzewa. Są parcele z wieksza ilością cienia i bardziej słoneczne.
My np. przeszlismy się i na mapce zaznaczalismy numery parceli ktore nam odpowiadaja tak aby na nastepny rok zarezerwowac sobie odpowiednie. Ten sposob sprawdza nam sie juz kilka lat.
3. A może strefa Free Zone? Tylko czy jest tam możliwość podłączenia energii elektrycznej?
Tak. Na free zone są szafki. Wiec nie ma problemu z podłączeniem. Oczywiscie kabel najlepiej dłuższy niż 10-15m.
Wtyczki jakie występują były opisywane kilka postów wcześniej.
4. Czy bezpośrednio przy swoim namiocie, niezależnie od Strefy można mieć swój samochód?
Można. Tylko odjezdzając np. do sklepu warto w tym miejscu położyc np. lezak aby ktos inny nie zajał miejsca.
5. Patrząc na zdjęcia i mapę to większość parceli jest zacieniona, a na tym mi zależy, ale może są jakieś Strefy które nie są jednak zacienione?
Tak jw. to zależy. Czasem drzewo bedzie tak ustawione, ze masz wiecej słonka rano albo wieczorem.
Jednak raczej polecam free zone. Masz ich kilka na campingu wiec zawsze znajdziesz odpowiadajace miejsce.
Mozesz sprawdzic sasiadujacy Zelena Laguna. Tam tez sa free zony. Jest to jeden wlasciciel. Miedzy nimi mozna sie swobodnie przemieszczac i korzystac z ich infrastruktury.
6. Bardziej w lipcu czy w sierpniu polecacie się tam wybrać?
Zdecydowanie lipiec.
W sierpniu zaczyna sie najazd automotivow. I robi sie tłoczno.
7. Może jeszcze jakieś porady co do tego kempingu?
Jesli masz jakies pytania - pisz
Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.