napisał(a) andriej » 04.08.2003 13:02
Za 2 osoby,namiot i samochód około 110 kun. Jak mniej niż 3 noce to około 125.Ceny z zeszłego roku.Pole namiotowe nie leży nad samym morzem. Musisz przejść przez duży betonowy parking i koło hoteli i jesteś nad morzem. Teren bardzo rozległy jak to w kombinacie. Plaża tradycyjnie kamienisto-betonowa,woda czyściutka. Zależnie, w którym miejscu pola się rozbijesz do morza masz 300-500 metrów.Na miejscu sklep dobrze zaopatrzony,piekarnia i warzywniak. Łazienek dużo na całym terenie, ale nie remontowane od czasów Tito. Często nie było ciepłej wody i kibelki niezbyt czyste.Tam wypoczywa masa ludzi,więc na plaży też tłok.Do Baska Voda prowadzi betonowa ścieżka wzdłuż wybrzeża,oświetlona w nocy.Dojdziesz spokojnym tempem w pól godziny.Po drodze na plaży ze 2 dyskoteki. Baska Voda to z Makarską według mnie centrum dyskotekowe Chorwacji. Mnie takie rozrywki nie podniecają, nie cierpię kombinatów turystycznych, za drogo jak na te warunki, więc nigdy do Basko Polje już nie pojadę.Są tacy,którym sie podobało.
Pozdrawiam
andriej
PS. Na tym kempingu były koszary w czasie wojny chorwacko-jugosłowiańskiej.Niewybuchów nie znalazłem.