Witam serdecznie,
po trzech tygodniach szperania i szukania pozwoliłam sobie założyć nowy temat (mam nadzieję, że wybaczycie).
Jedziemy trzeci raz do Cro, drugi raz pod namiot i zdecydowaliśmy sie na Peljesac. Po lekturze postów wybrałam camp Adriatic w Mokalo (dzięki opiniom lupusa, ally, miśki, darka, liwana, kpbm i jeszcze kilku osób, które o campie wypowiadały się pozytywnie-dzieki za cenne informacje), alternatywnie Perna.
Jedziemy z 4-letnim dzieckiem, więc czyste sanitariaty, spokój i cień (pomijając lokalizację pozwalająca na odkrycie nowych cudownych miejsc w Cro) stanowiły podstawowe kryterium wyboru campu.
Ale mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś rozwieje moje wątpliwości:
1. Rezerwować czy nie - z postów wynika, że camp nie jest duży i najatrakcyjniejsze są miejsca tarasowe. Nie znalazłam jednak informacji, ile ich jest (pomijam "część płaską") - czy lepiej zarezerwować, czy po prostu jechać w ciemno. A - jeśli rezerwować - to w jakiej części campu (ktoś pisał o jakimś wyjącym 24/dobe kompresorze do butli - wolałabym nie mieć tego koło namiotu...). Czy taka rezerwacja (ponoć nie trzeba żadnej zaliczki) na odległośc daje gwarancję, że zarezerwują sensowne miejsce - nie ma żadnej mapki tego campu, wiec trudno jest mi opisać, gdzie konkretnie byśmy chcieli (może ktoś był i doradzi...)
2. Zejście na plaże - wyczytałam, że ponoć strasznie strome i z dzieckiem lepiej wybrać camp Glavna Plaza - jak jest z tym zejściem???
3. Lodówki - nie znalazłam ich w cenniku, czy ktoś orientuje się czy są tam boxy do wynajęcia? Jadąc z dzieckiem - lodówka jest niezbędna
To na razie tyle pytań.
Będę wdzięczna za każdą informacje - może ktoś był tam w tym roku i ma jakieś zdjęcia, aktualne informacje, uwagi itp.???
[/b]