Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp Adriatic/Mokalo k. Orebicza-byłam, odpowiem

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ankas
Odkrywca
Camp Adriatic/Mokalo k. Orebicza-byłam, odpowiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 21.08.2006 13:48

Po tygodniowym szoku pourlopowym (w tym czsie nawet nie zaglądałam na farum, żeby sie nie drażnić) w końcy zajrzałam i wdzięczna za podpowiedzi przed wyjazdem - chętnie odpowiem na pytania.

Byliśmy:
- Peljesac - kamping Adriatic (mieliśmy się przenieść w trakcie, ale byłóo na tyle fajnie, że baza wypadowa była cały czas w Mokalo)

Zwiedziliśmy:
- Jeziora Plitvickie i przelotem Omiś
- Na Peljeszaczu - Orebic, Borak, Ston, Tpanj
- Korczula (miasto)
- Dubrovnik
- Mostar

:)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 21.08.2006 15:01

Rozumiem, że pobyt był w całości w sierpniu, więc chciałam zapytać jak z zatłoczeniem na plazy? Z tego co pamiętam nie jest zbyt duża a w alternatywie pozostają tylko kamienie.

Kemping wyglądał bardzo fajnie, dlatego pytam.. może kiedys tam zawiatm ponownie i to własnie na ten kemping.... kto wie :D
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 22.08.2006 08:06

Koło campu są dwie plaże w zatoczkach (jedna malutka i druga większa) - my na plaże (ze względu na dziecko) wybieraliśmy się rano (tak od 9.30 do góra 12.00) i potem dopiero koło 16-17. Rzeczywiście w okolicach 11.00 zaczynało sie robić tłoczno, ale nie było problemu ze znalezieniem miejsca - koło Omisia (gdzie zatrzymalismy się w drodze) było moim zdaniem znacznie gorzej. Zresztą na campie jest basen - i co dla mnie niezrozumiałe - część ludzi z dzieciakami wolała "plażować" przy basenie. Jeśli chcesz jakąś fotkę z plaży podaj maila - prześlę.

pozdrawiam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 22.08.2006 09:54

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl fotki zawsze mile widziane.
Nie mogę sobie przypomniec gdzie tam byl basen??? Byłam tam tylko chwilkę - przejazdem ale basenu nie widziałam...
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 22.08.2006 14:22

Hej Ally,

zdjęcia powinnaś już mieć na skrzynce
pozdrawiam

Powrót do Kempingi