Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp-2004 Cro Pl

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gajus.ems
Cromaniak
Camp-2004 Cro Pl

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 01.04.2004 19:21

Mam trochę wolnego czasu/zaległy urlop/, prześledziłem dokładnie wszystkie posty dot. campów. Stwierdzam/prywatna opinia/ absolutnym hitem, jesli chodzi o campy w CRO jest mjs. ORASAC ok 10 km od Dubrownika. Znajdują sie tam trzy najpopularniejsze campy na forum CRO PL.
-RUDINE
-PECIA
-POD MASLINOM
Osobiście w pełni sie z tym zgadzam, cudowna miejscowośc, wspaniałe campy.
Wysokie notowania maja również campy PAPRATNO na Peljesacu i DOLE w Żivogośce./ miałem okazje poznać te campy/
Fajnie by było aby ktoś podał inne /wg swojego uznania/ fajne campy z jednym chociażby zdaniem uzasadnienia/dogodne położenie, kameralność, niewysoka cena/. Każdy miłośnik wypoczynku na świeżym powietrzu chłonąłby taką wiedzę.
A może ktoś pokusiłby się o jakieś minusy dot. tych topowych campów.
Zapraszam do zabawy GAJUS. / rozumiem, że nie każdy ma teraz urlop/
Ostatnio edytowano 12.04.2004 18:48 przez Gajus.ems, łącznie edytowano 1 raz
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 04.04.2004 22:22

Gajus.ems napisał(a):najpopularniejsze campy na forum CRO PL.
-RUDINE
-PECIA
-POD MASLINOM

Właśnie minusy są dla mnie dobrym kryterium w doborze campu.
Mam więc dwa pytania do bywalców tych campów:
1- na których z ww. słychać odgłosy z magistrali?
2- jakie jest ich położenie względem magistrali, po lewej czy po prawej stronie (nad wybrzeżem) w kierunku południowym do Dubrownika?
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 05.04.2004 07:42

jarwoj napisał(a):
Gajus.ems napisał(a):najpopularniejsze campy na forum CRO PL.
-RUDINE
-PECIA
-POD MASLINOM

Właśnie minusy są dla mnie dobrym kryterium w doborze campu.
Mam więc dwa pytania do bywalców tych campów:
1- na których z ww. słychać odgłosy z magistrali?
2- jakie jest ich położenie względem magistrali, po lewej czy po prawej stronie (nad wybrzeżem) w kierunku południowym do Dubrownika?

Na kempingu " Pod maslinom" ruch na drodze nie przeszkadza, a położony jest po prawej stronie. Na pewno tam będę w tym roku. Chciałabym znaleźć kemping tego typu na wyspie Hvar.
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 05.04.2004 09:17

jesli chodzi o kamp Pecia to do minusow mozna zaliczyc fakt ze znajduje sie po lewej stronie jadac w strone dubrownika ,trzeba uwazac wyjezdzajac z kamipngu ( lekki zakret) ale zawsze mozna liczyc na pomoc wlasciela ktory wyjdzie na droge i pomoze bezpiecznie wyjechac ,jesli rozbijecie sie w glebi kempingu odglosy z ulicy nie bede zupelnie przeszkadzac a poza tym wszystko jest ok.mila atmosfera malo turystow cisza i kameralna atmosfera ,zreszta z tego co wiem od znajomych kazdy kamp w orasiacu jest ok
pozdr
Orasiac rulezz!:)
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 07.04.2004 14:58

ewa.z napisał(a):Na kempingu " Pod maslinom" ruch na drodze nie przeszkadza, ...

Nie przeszkadza, czy nie słychać?
Niby podobnie, ale niekoniecznie to samo.
Gajus.ems
Cromaniak
camp RUDINE

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 12.04.2004 13:52

Pojawiła sie w sieci nowa stronka na której znajdują się ciekawe zdjęcia campu RUDINE/ zdjęcia są małe ale naprawde warto je powiększyć/. Po lekturze zdjęć można zobaczyć jak ciekawie jest położony.
Na tej samej strone można znależć zdjęcia campu PAPRATNO na Peljesacu, równie /wg mnie/ ciekawie położonego.
Są krótkie informacje o campach, ale niestety brakuje cennika/ można znależć go na innych stronach.
podaję link o nowych stron o RUDINE i PAPRATNO
http://www.duprimorje.hr/akrudine_en.html
Pozdrawiam GAJUS
izmir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) izmir » 13.05.2004 07:51

Witam Wszystkich !!!
Kamping Prapratno - o zaletach nie piszemy, więc minusy. Kilka lat temu podczas pobytu na tym kampie zaczął wiać silny wiatr i z ziemi podnosił tumany kurzu, a właściwie tego czerwonego pyłu. Był wszędzie, w namiotach, przyczepach, odzieży, naczyniach itd. Po trzech dniach zmusiło nas to do poszukiwania nowego miejsca. Położenie kampu jest bardzo ładne jednak sama plaża z tą nieco mętną wodą nie ma takiego uroku.
Kamping Dole / Zivogośće/ - w sumie bardzo ok., natomiast nie zalecam rozbijania się blisko drogi, są tam zazwyczaj wolne miejsca, ale niestety daje trochę popalić, mieliśmy również jedyne przez wiele lat spędzonych w Chorwacji niemiłe starcie z starszą panią z recepcji, która w oczy powiedziała nam, że Polaków nie lubi, ale oczywiście mogła mieć zły dzień, a po za tym jak wszędzie są ludzie i ludziska.

pozdrawiam Mariusz
Fender
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 12.06.2004 07:18

Gajus.ems napisał(a):Mam trochę wolnego czasu/zaległy urlop/, prześledziłem dokładnie wszystkie posty dot. campów. Stwierdzam/prywatna opinia/ absolutnym hitem, jesli chodzi o campy w CRO jest mjs. ORASAC ok 10 km od Dubrownika. Znajdują sie tam trzy najpopularniejsze campy na forum CRO PL.
-RUDINE
-PECIA
-POD MASLINOM
Osobiście w pełni sie z tym zgadzam, cudowna miejscowośc, wspaniałe campy.
Wysokie notowania maja również campy PAPRATNO na Peljesacu i DOLE w Żivogośce./ miałem okazje poznać te campy/
Fajnie by było aby ktoś podał inne /wg swojego uznania/ fajne campy z jednym chociażby zdaniem uzasadnienia/dogodne położenie, kameralność, niewysoka cena/. Każdy miłośnik wypoczynku na świeżym powietrzu chłonąłby taką wiedzę.
Zapraszam do zabawy GAJUS. / rozumiem, że nie każdy ma teraz urlop/

Słyszałem bardzo pochlebne opinie o tych campach w związku z tym mam pytanie.
Czy campy "Pecia" i "Rudine" maja swoje strony internetowe ?
Gajus.ems
Cromaniak
camp RUDINE

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 12.06.2004 10:27

Camp RUDINE, chyba nie ma swojej strony, podaję fajnego linka ze zdjęciami tego campu i okolicy
http://www.duprimorje.hr/akrudine_en.html
GAJUS
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 12.06.2004 11:57

Cze!Bylismy na campach Rudine (2 razy ) ogladalismy camp POd Maslinami,potwierdzam że są o wysokim standarcie(przynajmniej Rudine)Ale po pobycie na Hvarze(wspaniała przejrzystość i czystość wody) kapiac się w Rudine robi się niedobrze.
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 12.06.2004 15:16

inga!!! napisał(a):Cze!Bylismy na campach Rudine (2 razy ) ogladalismy camp POd Maslinami,potwierdzam że są o wysokim standarcie(przynajmniej Rudine)Ale po pobycie na Hvarze(wspaniała przejrzystość i czystość wody) kapiac się w Rudine robi się niedobrze.

Inga, nie zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o RUDINE !/ może dlatego, że jeszce nie byłem na Havrze/. Czytałem w ubiegłym roku Twoje posty o campie Rudine, gdzie pisałaś o nienajlepszj wodzie, może miałaś pecha/jakiś przypływy/ z cała odpowiedzialnością stwierdzam że w sierpniu 2003 roku plaża w Rudnine i morze było czyściutkie.
Gajus
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 12.06.2004 15:49

Może Gajus może....pozdrawiam.
bastor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bastor » 13.06.2004 21:54

ewa.z na Hvarze to jedyni kamping Lili w Jagodnej. Kamping jest rewelacyjny i do tego tani. W zeszlym roku placilismy 6 Euro od osoby i to byla jedyna oplata (brak za samochod, brak za namiot). Z kampu widok na otwarte morze (bez zadnych wysp). Kamping zacieniony na skarpie. Poporostu same plusy. Minusem jedynie to chyba tylko daleko do sklepu, ale na miejscu jest tez sklepik tylko slabo zaopatrzony. Ale goraco polecam, naprawde warto.
DarekJ
Odkrywca
Prapratno

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 15.06.2004 10:53

izmir napisał(a):Witam Wszystkich !!!
Kamping Prapratno - o zaletach nie piszemy, więc minusy. Kilka lat temu podczas pobytu na tym kampie zaczął wiać silny wiatr i z ziemi podnosił tumany kurzu, a właściwie tego czerwonego pyłu. Był wszędzie, w namiotach, przyczepach, odzieży, naczyniach itd. Po trzech dniach zmusiło nas to do poszukiwania nowego miejsca. Położenie kampu jest bardzo ładne jednak sama plaża z tą nieco mętną wodą nie ma takiego uroku.
pozdrawiam Mariusz

Dwa razy tam byłem i tumanów kurzu nie było, natomiast co zaobserwowałem rok temu - stosunkowo zimniejsza woda (co nie oznacza że zimna!) i fala w ciągu dnia. Rano i wieczorem było lustro. A co do plaży to do Prapratno nie jedzie się dla plaży tylko dla wspaniałych skał. A że plażę w ogóle wygospodarowali to w sumie plus dla niepływających i dzieci.
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 15.06.2004 11:00

bastor napisał(a):ewa.z na Hvarze to jedyni kamping Lili w Jagodnej. Kamping jest rewelacyjny i do tego tani. W zeszlym roku placilismy 6 Euro od osoby i to byla jedyna oplata (brak za samochod, brak za namiot). Z kampu widok na otwarte morze (bez zadnych wysp). Kamping zacieniony na skarpie. Poporostu same plusy. Minusem jedynie to chyba tylko daleko do sklepu, ale na miejscu jest tez sklepik tylko slabo zaopatrzony. Ale goraco polecam, naprawde warto.

A czy masz jakieś namiary na ten kamping? A może zdjęcia?
Następna strona

Powrót do Kempingi