napisał(a) Polo » 16.05.2005 20:07
typ napisał(a):Nas (2 osoby+dziecko) wyjazd w tamtym roku na 10 dni (Makarska + Hvar) kosztował 400 EUR (wszystko...). Wie czuje sie wsród tych wszystkich astronomicznych kwot nieco dziwnie....
Od razu uprzedze pytania: nie żebrałem
, spałem w normalnych apartamentach, nie jechałem ani stopem ani rowerem, tylko własnym samochodem i w wiekszosci autostradami.
Fakt, oszczednie żyliśmy, ale każdy wydaje tyle ile może wydać. W tym roku jedziemy na 2 tygodnie wiec mysle zmiescic sie w 500 EUR.
Rzeczywiście wydaje się to niewiarygodne
Szkoda, że nie napisałeś skąd i dokąd jechałeś, czy na benzynce, czy na gazie, ile i gdzie płaciłeś za apartament, ile schudliście na wakacjach. Według mojej oceny przejazd to MINIMUM 150 EUR, apartament dla 2+1 na 10 dni to MINIMUM 200 EUR, więc na jedzenie zostaje 50 EUR. Jeśli miałeś jedzenie z Polski (ale ono też kosztuje!!! i powinieneś to wliczyć) to jest marna szansa, że zmieściłeś się w podanej kwocie. Mnie to wydaje się dużym kłamstwem. Jeśli możesz - proszę rozpisz to na poszczególne kategorie wydatków - jedzenie, dojazd, apartament. Nie rób nadziei początkującym
cronaiwnym, że w Chorwacji można spędzić 10-dniowe wakacje w trzy osoby za 1600 złotych.
Podejrzewam jeszcze jeden "myk" - te 10 dni to: 2 dni dojazdu, 2 dni powrotu, 6 dni pobytu, 5 noclegów w apartamencie, 2 noce w samochodzie na parkingach w Austrii itp, itd.
Nie oceniam takiego sposobu spędzania wakacji, niech każdy robi - co lubi, ale o tym trzeba wyraźnie napisać, aby nie zmylić
cropionierów.
Pozdrawiam,
Polo